Partij van de Arbeid

 • Verkiezingen

  Verkiezingen

  Afmaken waarmee we begonnen zijn: Nederland sterker en socialer blijven maken. Bekijk onze spot voor de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart 2015.

  Bekijk onze spot >
 • Deel je ervaringen

  Deel je ervaringen

  Sinds 1 januari is er veel veranderd in de langdurige zorg. Deze wordt in de buurt geregeld, dichtbij en persoonlijk. Op deze website lees je er alles over en kun je je persoonlijke ervaringen doorgeven.

  Ga naar de website >

Van stukloon naar arbeidscontract voor postmedewerker

Van stukloon naar arbeidscontract voor postmedewerker

Foto Flickr / FaceMePLS

Vandaag is een grote stap gezet om te zorgen dat iedereen in de postmarkt een goede baan met goede arbeidsvoorwaarden heeft. De Tweede Kamer heeft namelijk ingestemd met het voorstel van PvdA en SP waarmee een einde wordt gemaakt aan de zogenoemde ‘stukbeloning’. Ik ben daar zo gelukkig mee, omdat hiermee alle medewerkers in de postmarkt eindelijk zicht op een echte baan krijgen. We zetten daarmee ook weer een volgende stap om schijnconstructies uit te bannen.

lees verder »

Tijd voor een betere FIFA

Tijd voor een betere FIFA

Foto Flickr / Global Panorama

De Partij van de Arbeid is enthousiast over de inspanningen van de KNVB voor een verandering binnen wereldvoetbalbond FIFA. Steeds vaker gaan geluiden op dat er einde moet komen aan de troebele praktijken in dat voetbalbastion in Zürich. De toekenning van toernooien aan opmerkelijke landen, geruchten van omkoping en groeiende irritatie en onbegrip bij fans voor het belang van geld dat boven het belang van sport én samenleving lijkt te staan. Er is groeiende behoefte aan verandering, aan een transparante en smetteloze wereldvoetbalbond die niet geassocieerd wordt mét, maar tégen schandalen, corruptie en fraude. Het is de taak van de FIFA om in die behoefte te voorzien.

lees verder »

KLM is van nationaal belang

De KLM is van groot belang voor de positie van Schiphol als doorvoerluchthaven, voor de Nederlandse economie en voor de werkgelegenheid. Een zelfstandige positie van KLM, binnen Air France-KLM is beter voor Schiphol, de Nederlandse economie en de Nederlandse werknemers van KLM. De PvdA vindt daarom dat het financiële beheer van KLM in Nederland bij KLM moet blijven.

lees verder »

Dag van de privacy

Dag van de privacy

Foto Flickr / PvdA

Vandaag is de dag van de privacy. Dankzij de vele onthullingen, door klokkenluiders en journalisten, weten we inmiddels hoe erg onze privacy wordt aangetast. Aangetast door overheden en bedrijven. Nu is privacy een mensenrecht en een burgerrecht, maar weten wij nog wel waarom privacy belangrijk is? En wat doen wij als Partij van de Arbeid daaraan?

lees verder »

Geef de echte voetbalsupporter de ruimte

Geef de echte voetbalsupporter de ruimte

De gewone, welwillende supporter die met zijn gezin van een mooie pot voetbal wil genieten, moet alle ruimte krijgen. Hooligans en vandalen pakken we aan. De nieuwe Voetbalwet, die deze week in de Kamer werd besproken, regelt dat. Wie het voetbalfeest verpest voor de echte fans, is de pineut en hoeft zich voorlopig niet te laten zien in het stadion. Voor alle anderen moet het weer makkelijker worden om uit- en thuiswedstrijden te bezoeken, met zo min mogelijk belemmerende regels.

lees verder »