Partij van de Arbeid

Toespraak Diederik Samsom op Festival van de Arbeid

Toespraak Diederik Samsom op Festival van de Arbeid

Wie niets verandert heeft nu een mooi verhaal, maar staat straks voor zijn kinderen met de mond vol tanden. Wij kiezen voor de samenleving van nu, en die van later. Dat is al zeventig jaar het trotse verhaal van de Partij van de arbeid. Het verhaal van verbinding, van verheffing. Het verhaal waar ik voor sta. En voor strijd. Met alles wat ik in me heb. Dat zei ik zojuist in mijn toespraak (pdf) op het Festival van de Arbeid.

lees verder »

Live: Festival van de Arbeid

Live: Festival van de Arbeid

 Foto Instagram / Geert van der Varst

De Partij van de Arbeid bestaat 70 jaar en dat vieren we grootst op 30 april en 1 mei met het Festival van de Arbeid. Twee dagen festival met werkelijk voor ieder wat wils: voor jong en oud. Deel je foto's met #FvdA en zie ze hier terug!

lees verder »

De Nieuwe School: tegen de toenemende tweedeling in het onderwijs

De Nieuwe School: tegen de toenemende tweedeling in het onderwijs

 Foto SpeedKingz

Vandaag lanceer ik samen met Eric van ’t Zelfde een plan om de toenemende tweedeling in het onderwijs tegen te gaan en ieder kind gelijke kansen te geven. Daarom willen wij naar ‘De Nieuwe School’ waar docenten meer tijd hebben om lessen voor te bereiden, kinderen al vanaf 2,5 jaar beginnen met spelenderwijs leren, er meer lesuren op de basisschool zijn en middelbare scholen meerdere niveaus aanbieden zodat laatbloeiers makkelijker naar een hoger onderwijstype kunnen.

Lees hier ons essay >

Andere kant opkijken nu ook in transport voorbij

Andere kant opkijken nu ook in transport voorbij

 Foto Flickt / Ministerie van SZW

Het was een bijzonder beeld vanochtend: minister Lodewijk Asscher die met de FNV-truck voor 'fair transport' werd afgezet bij het Torentje. Om vervolgens het wetsvoorstel dat de vorig jaar met onze Wet Aanpak Schijnconstructies ingevoerde ketenaansprakelijkheid ook van toepassing verklaart op de transportsector bij de Tweede Kamer in te dienen.

lees verder »

Hoe haal je het beste uit kinderen?

Hoe haal je het beste uit kinderen?

Foto Flickr / ninonatividad

Ludciëlla is 15 jaar en gaat een aantal vakken op een hoger niveau afronden. Dat komt op haar cijferlijst te staan, maar niet op haar diploma. ‘Een half cadeautje’ noemde Ludciëlla het zelf treffend. Dat gaan we veranderen. Alle kinderen moeten dezelfde kans krijgen om zich te ontwikkelen en hun talenten te ontdekken. We moeten voorkomen dat we kinderen te snel in een hokje stoppen en hen niet meer uitdagen. Dan zet de ongelijkheid in de samenleving zich namelijk door in het onderwijs. Dat kunnen we nooit accepteren. Daarom ben ik blij dat de staatssecretaris aan de slag gaat met ons plan om het ook op je diploma zichtbaar te maken als je vakken op een hoger niveau afsluit.

lees verder »