Over mij

Attje Kuiken (1977) zit sinds 2006 in de Tweede Kamer voor de PvdA en is sinds 2022 de fractievoorzitter. Ze studeerde bestuurskunde en overheidsmanagement in Leeuwarden, en beleids- en organisatiewetenschappen in Tilburg. Tegenwoordig woont ze samen met haar dochter in Breda. In haar vrije tijd gaat ze het liefst snorkelen en duiken.

Attje groeide op in Groningen, alleen met haar moeder. “Eén op de negen kinderen groeit op in armoede. En dat gaat mij aan het hart, want ooit was ik één van hen. Daarom ben ik de politiek in gegaan. Politiek kan de levens van mensen veranderen. Kinderen de kansen geven die ze verdienen, ongeacht hun afkomst.”

Ongelijkheid verkleinen en bestaanszekerheid vergroten, dat is wat zij wil bereiken als fractievoorzitter van de PvdA. Want de groeiende ongelijkheid in onze samenleving zorgt voor verdeeldheid, en onverschilligheid richting de politiek. Als Kamerlid streed Attje voor slachtoffers van seksueel geweld: ze bood een luisterend oor aan slachtoffers die tegen een muur aanlopen bij het doen van aangifte, of te maken kregen met een cultuur van stilzwijgen. Ook maakte ze zich hard voor veilige buurten.

Attje heeft zich altijd in de Kamer ingespannen om te zorgen dat iedereen mee kan doen in onze samenleving. Haar initiatiefwet om de Nederlandse gebarentaal als officiële taal te erkennen is breed aangenomen. Een mijlpaal voor doven en slechthorenden in Nederland. En als gevolg staat er tegenwoordig een doventolk bij persconferenties van de regering.

Sinds april 2022 is Attje de fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid. Lees hier haar motivatie over wat zij als fractievoorzitter wil bereiken.

Alle berichten van Attje Kuiken

Word lid van onze partij!

Samen maken we
onze idealen waar

Ja, tijd voor actie!

Word vrijwilliger in een kandidatenteam!

Begeleid onze kandidaat-Kamerleden en ga voorop in hun campagne.

Doe mee
attjekuiken @attjekuiken

Fantastisch nieuws: het Europees Parlement stemde zojuist vóór Europees natuurherstelwet van Frans Timmermans!

Een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat we allemaal kunnen blijven genieten van een fijn klimaat en gezonde natuur. Want natuurherstel gaat over onze toekomst. https://t.co/Whw4m0sbg9

attjekuiken @attjekuiken

Kabinetsval biedt juist alle ruimte om armoede wel te laten afnemen. Geen tijd te verliezen voor die miljoen Nederlanders!

https://t.co/MoJwbNhpVx

attjekuiken @attjekuiken

Mark Rutte is uitgeregeerd.

Wij willen snel nieuwe verkiezingen. Want Nederland heeft behoefte aan een kabinet dat daadkracht toont en keuzes maakt. Dan kunnen we kiezen voor een socialere en groenere koers. 👇

https://t.co/KZyt82Ecip

Berichten