Over mij

"Kinderen zijn mijn grootste drijfveer als Kamerlid."

Geboren in Groningen, verhuisde ik op mijn tiende van Hoogezand-Sappemeer naar Ferwerd in Friesland. Na een HBO-studie in Leeuwarden ging ik studeren aan de Universiteit van Tilburg. Inmiddels woon ik al weer heel lang in Breda waar ook onze dochter is geboren. Sinds 2006 ben ik lid van de Tweede Kamer. Kinderen zijn mijn grootste drijfveer als Kamerlid. Zij zijn kwetsbaar.

Daarom:

  • Werk ik met GroenLinks samen aan een initiatiefwetsvoorstel om de belangen van kinderen in de asielprocedure beter te borgen, zodat ze niet alleen afhankelijk zijn van hun ouders maar er ook gekeken wordt naar het welzijn, gezondheid en ontwikkeling van de kinderen zelf.
  • Heb ik heb me hard gemaakt voor versoepeling van de gezinshereniging, waardoor ook meerderjarige kinderen hun ouders na mogen reizen.
  • Hebben we meer geld vrijgemaakt voor onderwijs aan asielkinderen en strijden we voor de kwetsbare positie van LHBT vluchtelingen..

Zo werken we elke dag aan een meer rechtvaardig asielbeleid. In mijn vrije tijd loop ik hard en duiken vind ik het mooiste wat er is.

Alle berichten van Attje Kuiken

Laat je emailadres achter en blijf op de hoogte.

word lid

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word lid
attjekuiken @attjekuiken

Man man man 🙈 https://t.co/xZMBI77QXT

attjekuiken @attjekuiken

Gesprek met @michadewinter over geweld in jeugdzorg. Rillingen over mijn rug wanneer ik de afschuwelijke verhalen van slachtoffers hoor. Kinderen die thuis niet veilig zijn moeten juist beschermd worden. Het is dieptreurig dat de overheid daarin zo erg faalt. https://t.co/J9GcT3r9J6

attjekuiken @attjekuiken

Dit is echt de wereld op zijn kop. In plaats van de mistanden pakt Grapperhaus de klokkenluiders aan. En tegen eerdere beloftes in. Ze hebben niks geleerd op het ministerie. Snel debat! https://t.co/Nhut0GXdx9

Berichten