Over mij

"Kinderen zijn mijn grootste drijfveer als Kamerlid."

Geboren in Groningen, verhuisde ik op mijn tiende van Hoogezand-Sappemeer naar Ferwerd in Friesland. Na een HBO-studie in Leeuwarden ging ik studeren aan de Universiteit van Tilburg. Inmiddels woon ik al weer heel lang in Breda waar ook onze dochter is geboren. Sinds 2006 ben ik lid van de Tweede Kamer. Kinderen zijn mijn grootste drijfveer als Kamerlid. Zij zijn kwetsbaar.

Daarom:

  • Werk ik met GroenLinks samen aan een initiatiefwetsvoorstel om de belangen van kinderen in de asielprocedure beter te borgen, zodat ze niet alleen afhankelijk zijn van hun ouders maar er ook gekeken wordt naar het welzijn, gezondheid en ontwikkeling van de kinderen zelf.
  • Heb ik heb me hard gemaakt voor versoepeling van de gezinshereniging, waardoor ook meerderjarige kinderen hun ouders na mogen reizen.
  • Hebben we meer geld vrijgemaakt voor onderwijs aan asielkinderen en strijden we voor de kwetsbare positie van LHBT vluchtelingen..

Zo werken we elke dag aan een meer rechtvaardig asielbeleid. In mijn vrije tijd loop ik hard en duiken vind ik het mooiste wat er is.

Alle berichten van Attje Kuiken

Laat je emailadres achter en blijf op de hoogte.

word lid

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word lid
attjekuiken @attjekuiken

Talloze meldingen van overlast, geen plaats in de crisisopvang. Agenten in een afschuwelijke situatie gedwongen. Verwarde vrouw overleden. Toont zeer schrijnend aan hoe er tekort wordt geschoten in de hulp aan verwarde personen met alle gevolgen voor mensen zelf, buurt en politie https://t.co/6UBkSjsdRg

attjekuiken @attjekuiken

Alle weken een nieuw onderwerp om mezelf in te verdiepen šŸ˜Š. Vandaag debat over meerouderschap. Wettelijk regelen nodig in het belang van kinderen. Staatscommissie zegt doen. Meerderheid kamer zegt doen. Maar kabinet zegt na na jaren praten en advies helaas nog steeds nee šŸ˜£.

attjekuiken @attjekuiken

Zojuist man onwel. Angstkreten van vrouw door merg en been. Hartverscheurend. Politie verleent eerste hulp. In debat gaat het vaak over kille cijfers. Terwijl de politie er altijd is als de nood het hoogst is. Laten we zorgen dat de politie zelf niet bezwijkt door hoge werkdruk.

Berichten