Over mij

"Kinderen zijn mijn grootste drijfveer als Kamerlid."

Geboren in Groningen, verhuisde ik op mijn tiende van Hoogezand-Sappemeer naar Ferwerd in Friesland. Na een HBO-studie in Leeuwarden ging ik studeren aan de Universiteit van Tilburg. Inmiddels woon ik al weer heel lang in Breda waar ook onze dochter is geboren. Sinds 2006 ben ik lid van de Tweede Kamer. Kinderen zijn mijn grootste drijfveer als Kamerlid. Zij zijn kwetsbaar.

Daarom:

  • Werk ik met GroenLinks samen aan een initiatiefwetsvoorstel om de belangen van kinderen in de asielprocedure beter te borgen, zodat ze niet alleen afhankelijk zijn van hun ouders maar er ook gekeken wordt naar het welzijn, gezondheid en ontwikkeling van de kinderen zelf.
  • Heb ik heb me hard gemaakt voor versoepeling van de gezinshereniging, waardoor ook meerderjarige kinderen hun ouders na mogen reizen.
  • Hebben we meer geld vrijgemaakt voor onderwijs aan asielkinderen en strijden we voor de kwetsbare positie van LHBT vluchtelingen..

Zo werken we elke dag aan een meer rechtvaardig asielbeleid. In mijn vrije tijd loop ik hard en duiken vind ik het mooiste wat er is.

Alle berichten van Attje Kuiken

Laat je emailadres achter en blijf op de hoogte.

word lid

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word lid
attjekuiken @attjekuiken

Goed en sterk dat Susanne haar verhaal doet. Slachtoffers moeten er zeker van zijn dat ze serieus behandeld en geholpen worden. Dit is zo afschuwelijk misgegaan. Excuses alleen niet genoeg. Wat gaat er veranderen? #kamervragen https://t.co/c6Mbjz9hn3

attjekuiken @attjekuiken

Binnen! Wat waren de mensen fantastisch, de 160 km soms zwaar en de binnen van de via gladiola met een kleine traan. Blij! #nijmeegse vierdaagse https://t.co/E1ayvdxeac

attjekuiken @attjekuiken

Ff stukje opgelopen met @floorbremer en @fritswester succes op deze derde dag šŸ‘ https://t.co/hG8nfZI1e8