Over mij

"Kinderen zijn mijn grootste drijfveer als Kamerlid."

Geboren in Groningen, verhuisde ik op mijn tiende van Hoogezand-Sappemeer naar Ferwerd in Friesland. Na een HBO-studie in Leeuwarden ging ik studeren aan de Universiteit van Tilburg. Inmiddels woon ik al weer heel lang in Breda waar ook onze dochter is geboren. Sinds 2006 ben ik lid van de Tweede Kamer. Kinderen zijn mijn grootste drijfveer als Kamerlid. Zij zijn kwetsbaar.

Daarom:

  • Werk ik met GroenLinks samen aan een initiatiefwetsvoorstel om de belangen van kinderen in de asielprocedure beter te borgen, zodat ze niet alleen afhankelijk zijn van hun ouders maar er ook gekeken wordt naar het welzijn, gezondheid en ontwikkeling van de kinderen zelf.
  • Heb ik heb me hard gemaakt voor versoepeling van de gezinshereniging, waardoor ook meerderjarige kinderen hun ouders na mogen reizen.
  • Hebben we meer geld vrijgemaakt voor onderwijs aan asielkinderen en strijden we voor de kwetsbare positie van LHBT vluchtelingen..

Zo werken we elke dag aan een meer rechtvaardig asielbeleid. In mijn vrije tijd loop ik hard en duiken vind ik het mooiste wat er is.

Alle berichten van Attje Kuiken

Laat je emailadres achter en blijf op de hoogte.

word lid

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word lid
attjekuiken @attjekuiken

In crisis door de coronacrisis heel hard nodig dat er voor pleeggezinnen extra hulp komt om te voorkomen dat ze straks geen zorg en opvang meer kunnen bieden šŸ˜ž. https://t.co/JnnAo53eJS

attjekuiken @attjekuiken

BZK bereidt een noodwet voor zodat raadsbesluiten tijdelijk digitaal genomen mogen worden en fysieke aanwezigheid niet nodig is. Dit blijkt uit antwoorden op mijn kamervragen die vanavond zijn verzonden. Waarschijnlijk vrijdag al voorstel in Ministerraad šŸ‘

attjekuiken @attjekuiken

C2000 faalt. Ik heb hier 4 februari kamervragen over gesteld, in debatten aandacht voor gevraagd oa vanwege aankomend carnaval. Niets aan de hand zei minister Grapperhaus. Nu toch een back-systeem. Zucht liever laat dan nooit, maar hier is het laatste woord nog niet over gezegd. https://t.co/DqYwfLZzsM

Berichten