Over mij

"Kinderen zijn mijn grootste drijfveer als Kamerlid."

Geboren in Groningen, verhuisde ik op mijn tiende van Hoogezand-Sappemeer naar Ferwerd in Friesland. Na een HBO-studie in Leeuwarden ging ik studeren aan de Universiteit van Tilburg. Inmiddels woon ik al weer heel lang in Breda waar ook onze dochter is geboren. Sinds 2006 ben ik lid van de Tweede Kamer. Kinderen zijn mijn grootste drijfveer als Kamerlid. Zij zijn kwetsbaar.

Daarom:

  • Werk ik met GroenLinks samen aan een initiatiefwetsvoorstel om de belangen van kinderen in de asielprocedure beter te borgen, zodat ze niet alleen afhankelijk zijn van hun ouders maar er ook gekeken wordt naar het welzijn, gezondheid en ontwikkeling van de kinderen zelf.
  • Heb ik heb me hard gemaakt voor versoepeling van de gezinshereniging, waardoor ook meerderjarige kinderen hun ouders na mogen reizen.
  • Hebben we meer geld vrijgemaakt voor onderwijs aan asielkinderen en strijden we voor de kwetsbare positie van LHBT vluchtelingen..

Zo werken we elke dag aan een meer rechtvaardig asielbeleid. In mijn vrije tijd loop ik hard en duiken vind ik het mooiste wat er is.

Alle berichten van Attje Kuiken

Laat je emailadres achter en blijf op de hoogte.

word lid

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word lid
attjekuiken @attjekuiken

Slachtoffers moeten er zeker van zijn dat daders niet ongestraft wegkomen. Cultuur van zwijgen en doofpot doorbroken. Daarom blij met dit nieuws 💪 https://t.co/gzj8GBbOkj

attjekuiken @attjekuiken

Uit onderzoek van de @NOS blijkt: er zijn 16.000 zaken waarbij de dader bekend is en toch vrij rond loopt. Voor slachtoffers is dat onverteerbaar. De minister moet stoppen met wegkijken. Je wil er zeker van zijn dat criminelen hun verdiende straf krijgen https://t.co/lUbnf84hz3

attjekuiken @attjekuiken

De commissie Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit zoekt een adjuct-griffier. Als voorzitter weet ik dat dit een hele leuke commissie is, met fantastische ondersteuning dus 👉 https://t.co/eoH3w4REXp

Berichten