Over mij

"Kinderen zijn mijn grootste drijfveer als Kamerlid."

Geboren in Groningen, verhuisde ik op mijn tiende van Hoogezand-Sappemeer naar Ferwerd in Friesland. Na een HBO-studie in Leeuwarden ging ik studeren aan de Universiteit van Tilburg. Inmiddels woon ik al weer heel lang in Breda waar ook onze dochter is geboren. Sinds 2006 ben ik lid van de Tweede Kamer. Kinderen zijn mijn grootste drijfveer als Kamerlid. Zij zijn kwetsbaar.

Daarom:

  • Werk ik met GroenLinks samen aan een initiatiefwetsvoorstel om de belangen van kinderen in de asielprocedure beter te borgen, zodat ze niet alleen afhankelijk zijn van hun ouders maar er ook gekeken wordt naar het welzijn, gezondheid en ontwikkeling van de kinderen zelf.
  • Heb ik heb me hard gemaakt voor versoepeling van de gezinshereniging, waardoor ook meerderjarige kinderen hun ouders na mogen reizen.
  • Hebben we meer geld vrijgemaakt voor onderwijs aan asielkinderen en strijden we voor de kwetsbare positie van LHBT vluchtelingen..

Zo werken we elke dag aan een meer rechtvaardig asielbeleid. In mijn vrije tijd loop ik hard en duiken vind ik het mooiste wat er is.

Alle berichten van Attje Kuiken
attjekuiken @attjekuiken

Ik snap dit stiekem wel #zininoliebollen https://t.co/Te0KmYLP1q

attjekuiken @attjekuiken

‘Geraldine en de Vrouwen’ volgt 6 vrouwen die door #seksueelmisbruik PTSS hebben. Vanaf vanavond 21:20uur te zien bij @RTL4. Ik heb twee van deze vrouwen beter leren kennen. Hun boodschap: taboe er af, herken signalen misbruik en maak bespreekbaar. Zwijg ajb niet en zoek hulp..❤️

attjekuiken @attjekuiken

Onvermijdelijk besluit van de Koning, want deze vakantie was onverstandig en een slecht voorbeeld voor andere Nederlanders. Vraag is nu wel waarom premier Rutte vanuit de ministeriële verantwoordelijkheid de Koning hier niet voor heeft behoed https://t.co/ifDqSfEiBe

Berichten