Attje Kuiken
Samen vooruit
06Kandidaat Tweede Kamerlid

Attje Kuiken

Fractievoorzitter

Samen vooruit

Over mij

"Kinderen zijn mijn grootste drijfveer als Kamerlid."

Geboren in Groningen, verhuisde ik op mijn tiende van Hoogezand-Sappemeer naar Ferwerd in Friesland. Na een HBO-studie in Leeuwarden ging ik studeren aan de Universiteit van Tilburg. Inmiddels woon ik al weer heel lang in Breda waar ook onze dochter is geboren. Sinds 2006 ben ik lid van de Tweede Kamer. Ik ben fractievoorzitter van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer.

Kinderen zijn mijn grootste drijfveer als Kamerlid. Zij zijn kwetsbaar.

Daarom:

  • Heb ik samen  met GroenLinks een initiatiefwetsvoorstel ingediend om de belangen van kinderen in de asielprocedure beter te borgen, zodat ze niet alleen afhankelijk zijn van hun ouders maar er ook gekeken wordt naar het welzijn, gezondheid en ontwikkeling van de kinderen zelf.
  • Heb ik heb me hard gemaakt voor versoepeling van de gezinshereniging, waardoor ook meerderjarige kinderen hun ouders na mogen reizen.
  • Hebben we meer geld vrijgemaakt voor onderwijs aan asielkinderen en strijden we voor de kwetsbare positie van LHBT vluchtelingen..

Zo werken we elke dag aan een meer rechtvaardig asielbeleid. Dat hoop ik straks ook weer te kunnen doen.

In mijn vrije tijd loop ik hard en vind ik duiken het mooiste wat er is.

Onze resultaten

Nederland moet een veilige haven zijn voor mensen die op de vlucht zijn voor oorlog en geweld. Asielzoekers die bescherming zoeken in ons land verdienen een eerlijke procedure en fatsoenlijke opvang. Bekijk onze resultaten.

Lees verder

Een verbonden samenleving

Eerlijke spelregels zijn nodig. Zodat grote bedrijven netjes belasting betalen, net als de bakker op de hoek. Zodat we uitbuiting van werknemers aanpakken. En zodat we minder schreeuwen en beter naar elkaar luisteren.

Lees ons verkiezingsprogramma
attjekuiken @attjekuiken

Op basisschool Het Noorderlicht in Breda in actie voor het Lilianefonds #allekinderennaarschool https://t.co/iSE7YKyjUf

attjekuiken @attjekuiken

Afschuwelijk, boos, verdrietig. https://t.co/h7fw1Bos0R

attjekuiken @attjekuiken

Alle kinderen naar school! https://t.co/eBgqzBfji6

Berichten