Meer aandacht voor de belangen van asielkinderen

12 september 2018 door Attje Kuiken in Asielbeleid

Lily en Howick mogen blijven! Dat is fantastisch nieuws. Eindelijk krijgen zij de kans weer rustig te slapen en na te denken over hun toekomst. En dat zou voor ieder kind vanzelfsprekend moeten zijn.

Lees verder

Geef de wietexperimenten een eerlijke kans

21 juni 2018 door Attje Kuiken in Softdrugs

Er moeten meer gemeenten mee doen, meer verkooppunten komen en er een ruime keus cannabissoorten zijn, zodat je zeker kan zijn van een veilige buurt.

Lees verder

Partneralimentatie: na een scheiding weer je eigen leven vorm geven

9 juni 2018 door Attje Kuiken in Emancipatie

Als je na een huwelijk besluit uit elkaar te gaan wil je er zeker van zijn dat je allebei zo snel mogelijk weer op eigen benen kunt staan en je eigen leven vorm kunt geven.

Lees verder

Kindermisbruikers mogen hun straf niet ontlopen

4 april 2018 door Attje Kuiken in Politie

We spreken in de politiek vaak over de politie, en dan gaat het vaak over het gebrek aan collega’s bij de politie. Bij weinig onderwerpen komt dit probleem zo schrijnend naar voren als bij de aanpak van kindermisbruik. De minister moet nu echt gaan investeren.

Lees verder

Een klap in het gezicht van de rechtstaat

29 maart 2018 door Attje Kuiken in Veiligheid

We moeten zeker zijn van een veilige buurt. Dat betekent dat we de rechtstaat moeten verdedigen. Investeren in politie, in rechercheurs, in nieuwe opsporingsmethoden. Ik ga daar de minister opnieuw toe oproepen.

Lees verder

Motorbendes mogen niet de baas zijn op straat

6 maart 2018 door Attje Kuiken in Veiligheid

Verenigingen die op een dergelijke schaal criminele activiteiten ontplooien moeten voortaan door de minister kunnen worden verboden. Om dat te regelen breng ik een initiatiefwet naar buiten, samen met de coalitiepartijen VVD, CDA en ChristenUnie en met de SGP.

Lees verder