Nieuws

Nieuws

Nederlandse vaders gered door Europa?

27 april 2017 door Kirsten van den Hul, Gijs van Dijk, Agnes Jongerius in Emancipatie

Aanstaande vaders in Nederland hebben deze maand te horen gekregen dat een uitbreiding van het vaderschapsverlof er voorlopig niet inzit. Tijdens de formatie heeft de VVD het wetsvoorstel van Lodewijk Asscher van de agenda gehaald. En zo dreigen Nederlandse vaders (en moeders) te blijven zitten met het kortste vaderschapsverlof van Europa. Maar door druk uit

Lees verder

Loop ook mee met de People’s Climate March!

25 april 2017 door Attje Kuiken in Klimaat

Een nieuw kabinet moet grote stappen zetten om het klimaat te beschermen en de toekomst van onze kinderen veilig te stellen. Daarom steunen wij dan de wereldwijde People’s Climate March. Loop jij ook mee voor een duurzame toekomst?

Lees verder

Direct meer geld voor verpleeghuizen

19 april 2017 door Henk Nijboer in Ouderenhuisvesting

De PvdA wil nog dit jaar 200 miljoen euro extra investeren in de verpleeghuizen. Ouderen verdienen goede zorg en een waardige oude dag. Meer geld voor betere ouderenzorg. Deze belofte deden alle partijen tijdens de campagne. En nu de verkiezingen zijn geweest is het de hoogste tijd om deze beloftes waar te maken.

Lees verder

Teleurstellende uitslag Turkije

18 april 2017 door Kirsten van den Hul in Toetreding Turkije

Democratie is meer dan alleen de wil van de meerderheid. Maar mocht het straks zover komen dat Erdogan de democratie en de rechtsstaat inperkt, dan rest ons helaas geen andere keuze dan de onderhandelingen over een Turks lidmaatschap van Europa op te schorten.

Lees verder

Kom op voor vaderschapsverlof!

13 april 2017 door Lodewijk Asscher in Kinderopvang

Uitbreiding vaderschapsverlof te duur en vaders willen het niet? Allebei onzin. We laten het er niet bij zitten. Wij zullen voorstellen om deze wet toch te laten behandelen.

Lees verder

Gemiste kans om vaderschapsverlof uit te breiden

12 april 2017 door Gijs van Dijk in Kinderopvang

Bijna nergens in Europa is dat zo slecht geregeld. Ik vind het daarom onbegrijpelijk dat de onderhandelende partijen VVD, CDA, D66 en GroenLinks vandaag de uitbreiding van het vaderschapsverlof naar vijf dagen hebben getorpedeerd.

Lees verder