Nieuws

Nieuws

Niet minder, maar méér betaalbare huurwoningen

17 maart 2018 door Henk Nijboer in Wonen (huur)

Iedereen moet zeker kunnen zijn van een goede, betaalbare woning. Een plek waar je je thuis voelt. In een wijk of dorp waar je graag wilt zijn.

Lees verder

Publieke banen zijn echte banen

17 maart 2018 door Lodewijk Asscher, Paul Tang in Werk

‘Alleen de markt creëert echte werkgelegenheid!’ Met dat liberale dogma worden we nu al jarenlang doodgegooid. Alsof conciërges, leraren, klassenassistenten, straatcoaches, politieagenten en speeltuinmedewerkers geen nuttig en belangrijk werk doen. Alsof hun werk minderwaardig is, alleen omdat het wordt betaald uit belastinggeld. Publieke banen zijn echte banen!

Lees verder

Een grote stap naar eerlijke belastingen voor grote bedrijven

15 maart 2018 door Paul Tang in Europa

Vandaag is in het Europees Parlement mijn rapport aangenomen voor de nieuwe grondslag van winstbelasting. Dat klinkt moeilijk, maar is eigenlijk heel overzichtelijk: bedrijven moeten belasting gaan betalen in het land waar zij hun winst maken. Nu lopen landen miljarden euro’s aan belastinginkomsten mis. En dat is niet eerlijk.

Lees verder

Zeker zijn van de beste docent voor de klas

14 maart 2018 door Kirsten van den Hul in Basisonderwijs

Ik roep de regering nogmaals op om de salariskloof tussen docenten in primair en voortgezet onderwijs te dichten en bij de voorjaarsnota meer geld vrij te maken voor leraren.

Lees verder

Seksuele intimidatie tast je vrijheid aan

10 maart 2018 door Lodewijk Asscher

Vrijheid om onszelf te zijn is een groot goed en is het verdedigen waard. Daarom dien ik een initiatiefwet in die regelt dat seksuele intimidatie als overtreding wordt opgenomen in het wetboek van Strafrecht. Zo kan de politie daders echt aanpakken.

Lees verder

De stuitende arrogantie van ING

8 maart 2018 door Henk Nijboer in Banken

Het is stuitend arrogant om 50% loonsverhoging te geven aan de top, terwijl het normale personeel er 1,7% bij krijgt. De banken lijken de lessen van de crisis echt te zijn vergeten, collectief geheugenverlies.

Lees verder