Nieuws

Nieuws

In het hoger onderwijs is #metoo-actie nog nodig

23 januari 2020 door Kirsten van den Hul in Onderwijs en cultuur

‘Een acht voor een nacht’, zo stond ‘hoogleraar B’ van de Universiteit van Amsterdam bekend. Ondanks verschillende meldingen kon hij jarenlang zijn gang gaan met grensoverschrijdend gedrag, van dubbelzinnige opmerkingen tot het sturen van masturbatiefilmpjes. Dit verhaal staat helaas niet op zichzelf. Onderzoek van het Landelijke Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren liet onlangs schokkende resultaten zien: er

Lees verder

Voor wie zijn de risico’s?

21 januari 2020 door Lodewijk Asscher in Werk en sociale zekerheid

Werk is zoveel meer dan alleen je inkomen, maar steeds minder werkenden bouwen een goed pensioen of kunnen rekenen op steun bij pech. Lees ons voorstel!

Lees verder

Woningnood niet bestrijden met bedorven liberale medicijnen

16 januari 2020 door Lodewijk Asscher in Wonen

Het is woningnood. Een betaalbare plek om te wonen is geen gunst, maar een recht. Het is tijd voor oplossingen, met meer woningen en minder markt.

Lees verder

Met plezier naar je werk?

15 januari 2020 door Lodewijk Asscher in Werk en sociale zekerheid

Waarom werk je? Omdat je met je werk iets bijdraagt, waardering krijgt van collega’s en trots kan zijn op wat je doet. Maar dat staat onder druk.

Lees verder

Omarm de basisbaan

15 januari 2020 door Henk Nijboer in Economie en financiën

“Werken is zoveel meer dan alleen geld verdienen. Werk kan voldoening geven. We vragen de minister te kijken naar Groningen.” Een blog van Henk Nijboer.

Lees verder

De minister en de zzp-ers in de zorg: een middel dat erger is dan de kwaal

14 januari 2020 door John Kerstens

De zorg heeft een gigantisch tekort aan mensen. En daar hebben we àllemaal last van. Cliënten en patiënten voorop. Met langere wachtlijsten of afdelingen die sluiten bijvoorbeeld. Maar ook zorgmedewerkers zelf ondervinden er de gevolgen van. Die werken zich een slag in de rondte en gaan ten onder aan de werkdruk. Het ziekteverzuim in de

Lees verder