Nieuws

Nieuws

Verhoor farmaceut onder ede

19 oktober 2017 door Henk Nijboer in Gezondheidszorg

De 750 patiënten met taaislijmziekte in Nederland zitten al tijden in grote spanning. De farmaceut Vertex heeft een nieuw medicijn geproduceerd, maar vanwege de hoge prijs dreigt het middel niet beschikbaar te komen voor deze patiënten.

Lees verder

#MeToo 

17 oktober 2017 door Kirsten van den Hul in Criminaliteit en veiligheid

Ook in Nederland. 1 op de 8 vrouwen geeft aan ooit te zijn aangerand of verkracht, en jaarlijks krijgen 100.000 mensen te maken met seksueel geweld. De meesten van hen doen geen aangifte en krijgen geen hulp.

Lees verder

Europees Parlement zet grote stap naar een socialer Europa

17 oktober 2017 door Agnes Jongerius in Internationale samenwerking

Een meerderheid heeft voor mijn voorstel gestemd dat de rechten van werknemers sterker moet verankeren en een einde moet maken aan de oneerlijke concurrentie in Europa. Het is een belangrijk keerpunt in de strijd om een eerlijke arbeidsmarkt.

Lees verder

Voorkom bezuiniging op wijkverpleegkundigen

12 oktober 2017 door Henk Nijboer in Ouderenzorg

VVD, CDA, D66 en ChristenUnie willen 100 miljoen euro bezuinigen op de wijkverpleging. En dat terwijl er wel geld is om een presentje te geven aan de multinationals. Dat wil de PvdA snel van tafel, want in de wijkverpleging moeten we juist verder investeren.

Lees verder

Inbreng tijdens het regeerakkoord debat

12 oktober 2017 door Lodewijk Asscher

Voorstellen die bijdragen aan de bestaanszekerheid steunen we, andere voorstellen zullen we bestrijden. Dat zei ik tijdens het debat in de Tweede Kamer met de informateur.

Lees verder

Nieuwe coalitie staat topinkomens bij de overheid weer toe

12 oktober 2017 door Gijs van Dijk in Aanpak topinkomens

Het past in het beeld van deze coalitie. Zo betalen ze het cadeau van 4,4 miljard voor multinationals en buitenlandse beleggers onder andere door de alledaagse boodschappen duurder te maken.

Lees verder