Nieuws

Nieuws

Meer vaste banen

18 januari 2018 door Gijs van Dijk in Flexwerk

Goed nieuws! Het aantal vaste contracten neemt harder toe dan flex en zzp. Vast werk betekent vaste grond onder de voeten. Maar deze slechte arbeidsmarktplannen van dit kabinet maken je onzekerder, juist nu het weer beter gaat met Nederland. 

Lees verder

Als een man achter Groningen staan

17 januari 2018 door Henk Nijboer in Gaswinning

Na de zoveelste aardbeving vorige week in Zeerijp zijn Groningers woedend. En ook wel moedeloos. En dat is terecht. De gaswinning is vijf jaar na Huizinge nog altijd te hoog, schades worden al vele maanden niet meer vergoed karakteristieke gebouwen, boerderijen, monumenten en kerken dreigen te worden gesloopt. Ondertussen gaan de aardbevingen door. Ook vandaag

Lees verder

Einde aan geweld tegen Rohingya

16 januari 2018 door Lilianne Ploumen in Mensenrechten

De onmacht en wanhoop, dat is wat mij altijd bij zal blijven na mijn bezoek aan de vluchtelingenkampen van Rohingya in Bangladesh. Net zoveel mensen als er wonen in de stad Den Haag, zitten bij elkaar onder erbarmelijke omstandigheden. Ze zijn alles kwijtgeraakt. Vrouwen en meisjes zijn verkracht, vaders en zoons vermoord. We moeten in actie komen om deze gruwelijkheden te stoppen en deze mensen te helpen.

Lees verder

Inbreng Eerste Kamerdebat Zorg en Dwang

16 januari 2018 door Marleen Barth

Het waren twee zware, maar belangrijke dagen. Ik voerde in de Eerste Kamer het debat over drie nieuwe wetten, die gaan over een belangrijk onderwerp: het toepassen van dwang in de geestelijke gezondheidszorg, de ouderenzorg en de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Soms is dat nodig, om mensen zelf of de samenleving te

Lees verder

Sluit investeringen in kernwapenproducenten uit

12 januari 2018 door Lilianne Ploumen in Veiligheid

De SP, de PvdA en GroenLinks zijn blij met het besluit van het ABP om eindelijk volledig en voorgoed te stoppen met deze onacceptabele investeringen in kernwapens. Met deze brief willen wij u verzoeken om het goede voorbeeld van het ABP te volgen en ook te besluiten volledig en voorgoed alle investeringen in kernwapenproducenten uit te sluiten.

Lees verder

Europa kan misstanden in de Rif niet negeren

11 januari 2018 door Kati Piri

Personen die vreedzaam demonstreren horen niet thuis in de gevangenis, en kinderen horen op school. De Riffijnen verdienen datgene waar ze voor strijden: een menswaardig bestaan.

Lees verder