Nieuws

Nieuws

Gesprek met patiënt is kern van de zorg

22 februari 2017 door Lea Bouwmeester in Gezondheidszorg

Mensen moeten meer te zeggen hebben over hun zorg en de organisatie daarvan. Om de zeggenschap van patiënten- en cliëntenraden goed te organiseren is wetgeving nodig. Die is al in de maak, maar volgens de PvdA te lang. Ook willen we patiënten beter en actiever te betrekken bij de inkoop van zorg.

Lees verder

De beste opvang, voor álle kinderen

21 februari 2017 door Keklik Yücel in Kinderopvang

Investeren in kinderopvang is een van de beste investeringen in onze toekomst.

Lees verder

Vijf vragen aan Khadija Arib

17 februari 2017 door Khadija Arib in Democratie

Khadija Arib is voorzitter van de Tweede Kamer en nummer 2 op de PvdA-lijst. Ons verkiezingmagazine ‘WIJ’ vroeg haar naar naar haar ambities en drijfveren.

Lees verder

Over-de-top-inkomens Hilversum aangepakt

17 februari 2017 door John Kerstens in Aanpak topinkomens

Op aandringen van de PvdA worden de gigantische salarissen van een aantal presentatoren op radio en tv aangepakt. Het wetsvoorstel tot uitbreiding van de Wet normering topinkomens regelt dat werknemers in de (semi) publieke sector niet meer verdienen dan een minister.

Lees verder

Goed nieuws voor mensen met schulden

16 februari 2017 door Keklik Yücel in Schulden

Mensen met schulden moeten we helpen, en vandaag is er een hele mooi stap in de goede richting gezet. Jette Klijnsma heeft er voor gezorgd, dat het bestaansminimum van mensen veel beter beschermd is dan eerst het geval was.

Lees verder

Samen vooruit #CPB

16 februari 2017 door Henk Nijboer in Economie

Nederland echt vooruit brengen, daar is nu de ruimte voor. Uit de doorrekening van het CPB blijkt dat met de plannen van de PvdA er banen bijkomen, de ongelijkheid afneemt en we fors investeren in onze verzorgingsstaat.

Lees verder