Nieuws

Nieuws

Geef mensen perspectief, geen boete

15 februari 2019 door Gijs van Dijk in Schulden

Mensen die leven in armoede en schulden verdienen vertrouwen en perspectief op een beter leven. Te vaak betekent armoede nu dat je niet meer mee kunt doen aan de maatschappij.

Lees verder

Wachtlijst voor de bouwhoek

12 februari 2019 door Lodewijk Asscher in Onderwijs

De komende jaren zal het lerarentekort nog veel nijpender als we niet ingrijpen. Dit gaat honderden scholen en duizenden kinderen en hun ouders raken.

Lees verder

Zeker zijn van schoon water

7 februari 2019 door De Redactie in Water

Je wilt er zeker van zijn dat je veilig kan wonen en werken achter de dijken, dat ons water schoon en gezond is en dat lasten eerlijk worden verdeeld.

Lees verder

Zeker zijn van hulp bij nood

6 februari 2019 door Kirsten van den Hul in Vluchtelingen

Ten minste 29 kinderen en pasgeboren baby’s die op de vlucht waren voor het geweld in en rondom Syrië, zijn de afgelopen weken overleden. Zolang we geen grip hebben op wat er echt in deze kampen gebeurt, blijven we achter de verschrikkelijke feiten aanlopen. Daarom heb ik het kabinet opgeroepen om meer te doen.

Lees verder

Nieuwe wet op kansspelen is geen gokje waard

4 februari 2019 door André Postema

Kansspelen zijn van nature asymmetrisch. Deelnemers verliezen vaak en winnen soms. Het huis wint altijd. Zo zijn de gokautomaten, roulettetafels en loterijen nu eenmaal ingericht. Maar behalve deze harde kans-statistiek is er ook nog sprake van een psychologische onevenwichtigheid. “Geld dat je wint kan wel opnieuw worden ingezet om te verliezen, maar geld dat is

Lees verder

Overheid, neem regie over de woningmarkt

2 februari 2019 door Henk Nijboer in Wonen (huur)

“Voldoende woongelegenheid is voorwerp van zorg der overheid”, stelt artikel 22 van de grondwet. Helaas trekt het kabinet zich van dit grondwetsartikel bitter weinig aan.

Lees verder