Nieuws

Nieuws

Algemene Politieke Beschouwingen 2018

20 september 2018

Traditioneel de dag na Prinsjesdag zijn de Algemene Politieke Beschouwingen. Hier kan je alle hoogtepunten terugkijken.

Lees verder

Een optimistischer, vrolijker verhaal voor Nederland

19 september 2018 door Lodewijk Asscher in Democratie

Een optimistischer en vrolijker Nederland. Waar je zeker kunt zijn van een betaalbaar huis, goede zorg en voldoende leraren voor de klas. Zodat kinderen hun dromen kunnen najagen. Het kabinet heeft een gouden kans om juist nu ervoor te zorgen dat iedereen vooruit gaat.

Lees verder

Mensen boven multinationals, óók in 2019

19 september 2018

Ook voor 2019 is het nodig om andere keuzes te maken, daarom laten wij samen met GroenLinks en SP zien dat het anders moet. Vorig jaar presenteerden wij samen met GroenLinks en SP een gezamenlijk voorstel met andere keuzes voor de toekomst van Nederland. Een keuze voor investeringen in onze samenleving en in de bestaanszekerheid

Lees verder

PvdA: kabinet verkwanselt gouden kans voor alle Nederlanders

18 september 2018 door De Redactie

‘Dit kabinet schaft liever de dividendbelasting af dan de ongezonde werkdruk in de publieke sector.’ Dat zegt Lodewijk Asscher, in reactie op miljoenennota.

Lees verder

Meer aandacht voor de belangen van asielkinderen

12 september 2018 door Attje Kuiken in Asielbeleid

Lily en Howick mogen blijven! Dat is fantastisch nieuws. Eindelijk krijgen zij de kans weer rustig te slapen en na te denken over hun toekomst. En dat zou voor ieder kind vanzelfsprekend moeten zijn.

Lees verder

Geef arbeidsgehandicapten de kans om mee te doen!

12 september 2018 door Gijs van Dijk in Werk en sociale zekerheid

Als PvdA willen wij dat mensen met een arbeidsbeperking volwaardig mee doen. Daarom stonden en staan wij achter het doel van de Participatiewet. Maar als in de praktijk blijkt dat niet alles goed gaat, zijn er aanpassingen nodig.

Lees verder