Nieuws

Nieuws

Gezocht! Projectcoördinatoren

26 juli 2017

Het PvdA Partijbureau zoekt per direct enthousiaste en ervaren organisers, eventmanagers, vrijwilligerscoördinatoren, datamanagers en fondsenwervers (35 uur p/w). Heb jij hart voor de PvdA als vereniging en zoek je een spannende uitdaging? Reageer dan vóór 20 augustus op onderstaande vacature. Vacature De PvdA wil impact hebben. Impact op hoe mensen wonen, werken, leven of voor elkaar

Lees verder

Winstbelasting bedrijven Europees regelen

10 juli 2017 door Paul Tang in Europa

Realiteit is echter dat er veel landen zijn, onder wie Nederland, die bang zijn wat te verliezen. Ons rapport is daarom een startschot van een campagne om steun te vergaren voor een eerlijke en effectieve belasting van winsten in Europa.

Lees verder

Gedeeld verleden, gedeelde toekomst

1 juli 2017 door Kirsten van den Hul in Discriminatie en racisme

Vandaag herdenken we dat precies 154 jaar geleden officieel de slavernij werd afgeschaft in Suriname en de Nederlandse Antillen.

Lees verder

Eindelijk een volwassen en volwaardig salaris

30 juni 2017 door Lodewijk Asscher in Werk

De actie van Young en United laat zien wat je kan bereiken als we gezamenlijk ergens voor strijden. Ik feliciteer al die jongeren die vanaf morgen een volwaardig salaris krijgen voor volwaardig werk. Zodat ze gewoon in hun levensonderhoud kunnen voorzien, net zoals alle andere volwassenen.

Lees verder

Toedeledoki voor de bonuscultuur

28 juni 2017 door Lodewijk Asscher in Banken

Het geheugen is soms kort. In de nasleep van de bankencrisis in 2008 was iedereen het erover eens: de banken moesten aan banden en de bonuscultuur doorbroken. Er kwamen strengere kapitaaleisen en Jeroen Dijsselbloem introduceerde in Nederland zeer strenge bonuswetgeving.

Lees verder

Zij aan zij met de stakende docenten

27 juni 2017 door Kirsten van den Hul in Basisonderwijs

De stakende docenten willen een hoger salaris en fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden. De PvdA steunt hen hierin. Want elke dag voor de klas staan om onze kinderen les te geven is niet zomaar iets.

Lees verder