Over mij

Mijn vader was vroeger de zoon van een badmeester. Nu is hij de vader van een senator en hoogleraar. Ik kreeg namelijk de kans om als eerste van mijn familie naar de universiteit te gaan. En juist door dat ideaal van verheffing, waar mijn opa zich al hard voor maakte bij de SDAP en mijn vader bij de PvdA, heb ik me ook altijd verbonden gevoeld met de sociaaldemocratie.

Toen ik in de Verenigde Staten mocht promoveren en werken, zag ik wat er gebeurt als slechts enkelen die kansen krijgen. Ik leerde mensen kennen die twee of drie banen nodig hadden om rond te kunnen komen. Ik ontmoette mensen die extra moesten werken, omdat ze anders hun ziektekosten niet konden betalen. En voor mensen zonder baan was er alleen op straat plek.

Dat kon ik niet langer aanzien. Na 15 jaar in de Verenigde Staten ben ik in 2004 teruggekeerd naar Nederland en begon mijn politieke interesse weer te kriebelen. Ik wil geen Amerikaanse toestanden in ons mooie land. Verheffing moet voor iedereen zijn weggelegd en bestaanszekerheid moet de basis zijn voor ons allen. Vanuit die waarden heb ik me gekandideerd voor de Eerste Kamer en zet ik me nu in voor onze partij.

Portefeuilles

Financiën, Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Onderwijs

Alle berichten van Esther-Mirjam Sent
emsent @emsent

Daar gaan we weer:
geachte *heer* Sent

🤦🏼‍♀️

Of zou het bij een open brief niet uitmaken of je het juiste geslacht gebruikt? https://t.co/NpKb3SqwRs

emsent @emsent

Wie betaalt straks de rekening van de coronacrisis?

Daarover ga ik met @Lukkezen en @eamvanrijswijk om 20u live op Facebook.

https://t.co/mG2rUwv1f1

emsent @emsent

Wat is er mis met het inzetten van commerciële coronalabs? Daarover mocht ik met @LianneTijhaar van @NEMOkennislink spreken.

Stuur onze leraren niet naar commerciële coronalabs https://t.co/wyvMx2z9Z8

Berichten