Over mij

Mijn vader was vroeger de zoon van een badmeester. Nu is hij de vader van een senator en hoogleraar. Ik kreeg namelijk de kans om als eerste van mijn familie naar de universiteit te gaan. En juist door dat ideaal van verheffing, waar mijn opa zich al hard voor maakte bij de SDAP en mijn vader bij de PvdA, heb ik me ook altijd verbonden gevoeld met de sociaaldemocratie.

Toen ik in de Verenigde Staten mocht promoveren en werken, zag ik wat er gebeurt als slechts enkelen die kansen krijgen. Ik leerde mensen kennen die twee of drie banen nodig hadden om rond te kunnen komen. Ik ontmoette mensen die extra moesten werken, omdat ze anders hun ziektekosten niet konden betalen. En voor mensen zonder baan was er alleen op straat plek.

Dat kon ik niet langer aanzien. Na 15 jaar in de Verenigde Staten ben ik in 2004 teruggekeerd naar Nederland en begon mijn politieke interesse weer te kriebelen. Ik wil geen Amerikaanse toestanden in ons mooie land. Verheffing moet voor iedereen zijn weggelegd en bestaanszekerheid moet de basis zijn voor ons allen. Vanuit die waarden heb ik me gekandideerd voor de Eerste Kamer en zet ik me nu in voor onze partij.

Portefeuilles

Financiën, Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Onderwijs

Alle berichten van Esther-Mirjam Sent

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word lid
emsent @emsent

Laatste debat voor het reces met een oproep om de vrekkig vier vaarwel te zeggen…. https://t.co/yd5ThoIEiZ

emsent @emsent

About last night…. https://t.co/eqoYAOdb49

emsent @emsent

Terwijl de collega’s aan de overkant al met reces zijn, gaan wij nog een weekje door. We starten zelfs al op maandagmiddag…. https://t.co/ODJVJD98Vq

Berichten