Over mij

Mijn vader was vroeger de zoon van een badmeester. Nu is hij de vader van een senator en hoogleraar. Ik kreeg namelijk de kans om als eerste van mijn familie naar de universiteit te gaan. En juist door dat ideaal van verheffing, waar mijn opa zich al hard voor maakte bij de SDAP en mijn vader bij de PvdA, heb ik me ook altijd verbonden gevoeld met de sociaaldemocratie.

Toen ik in de Verenigde Staten mocht promoveren en werken, zag ik wat er gebeurt als slechts enkelen die kansen krijgen. Ik leerde mensen kennen die twee of drie banen nodig hadden om rond te kunnen komen. Ik ontmoette mensen die extra moesten werken, omdat ze anders hun ziektekosten niet konden betalen. En voor mensen zonder baan was er alleen op straat plek.

Dat kon ik niet langer aanzien. Na 15 jaar in de Verenigde Staten ben ik in 2004 teruggekeerd naar Nederland en begon mijn politieke interesse weer te kriebelen. Ik wil geen Amerikaanse toestanden in ons mooie land. Verheffing moet voor iedereen zijn weggelegd en bestaanszekerheid moet de basis zijn voor ons allen. Vanuit die waarden heb ik me gekandideerd voor de Eerste Kamer en zet ik me nu in voor onze partij.

Portefeuilles

Financiën, Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Onderwijs

Alle berichten van Esther-Mirjam Sent
emsent @emsent

Gaat de economische wetenschap wel over de economische realiteit? Een reactie op een hoofdstuk uit Kruis en Munt.

Economie loopt niet in de pas met de economie https://t.co/3OqvzsCrB5 https://t.co/FyhlKTaW1U

emsent @emsent

Een goed moment om het rechts-populistische perpetuum mobile van @L_deJonge te herkennen:

👉🏼Creër een schandaal
👉🏼Media aandacht
👉🏼Ontkenning (“zo was het niet bedoeld!”)
👉🏼Herdefinieer het event
👉🏼Speel het slachtoffer (“mij worden woorden in de mond gelegd”)
👉🏼Dramatiseer

emsent @emsent

Wie is deze in Millingen aan de Rijn verloren? https://t.co/zxYivMOwh2

Berichten