Over mij

Links met lef. Dit credo is mij uit het leven gegrepen. En dat mag letterlijk worden genomen. Als kleindochter van een badmeester en dochter van een tienermoeder was ik de eerste die ging studeren. Ik baande mijn eigen weg, en na mijn economiestudie koos ik ervoor om te promoveren in de Verenigde Staten. Als hoogleraar in Nijmegen koos ik opnieuw niet voor de minste weerstand, maar liet ik onvermoeibaar mijn gezicht zien in de media door naast wetenschapper ook politicus te worden: met een scherp getekend profiel en met gevoel voor alle lagen in de samenleving. Ik heb geleerd dat groeiende welvaart alleen waarde heeft als dit samengaat met welzijn en geluk voor iedereen. Kennis heeft alleen waarde als je ook kennisneemt van wat mensen beroert. Dat weet ik als docent, moeder, vriendin, familielid, bestuurder, toezichthouder, deskundige in de media én als politicus. In al die rollen doe ik inspiratie op om mijn idealen vorm te kunnen geven binnen de PvdA. Die inspiratie neem ik als voorzitter mee in het verwezenlijken van de idealen van de sociaaldemocratie. Met dienstbaar voorzitterschap wil ik van de PvdA een bruisende ideeënpartij maken die de krachten bundelt. Zoals mijn vader het mij leerde: ‘haal het beste uit jezelf, om voor anderen het beste te kunnen betekenen’.

Alle berichten van Esther-Mirjam Sent

Word lid van onze partij

Samen maken we
onze idealen waar

Ja, tijd voor actie!
emsent @emsent

We zijn er meer dan klaar voor: de Tweede Kamerverkiezingen van 2023! 🌹

Vanaf morgen kun je laten weten of je voor of tegen een gezamenlijke kandidatenlijst van @PvdA en @GroenLinks bent. Laat je stem dus horen tijdens dit historische referendum!

👉 https://t.co/N310uBckWa https://t.co/GOgG7mR1bx

emsent @emsent

Voor een illuster trio dat samen 150 jaar lid is van de ⁦@PvdA⁩ kom ik graag langs bij ⁦@PvdASchiedam⁩ 🌹🙏🏼
https://t.co/pPUqEElYcM

emsent @emsent

Onze @meilivos is vandaag gekozen als eerste ondervoorzitter van de @eerstekamer. Gefeliciteerd! https://t.co/HEaw1lXgTr

Berichten