Over mij

Mijn vader was vroeger de zoon van een badmeester. Nu is hij de vader van een senator en hoogleraar. Ik kreeg namelijk de kans om als eerste van mijn familie naar de universiteit te gaan. En juist door dat ideaal van verheffing, waar mijn opa zich al hard voor maakte bij de SDAP en mijn vader bij de PvdA, heb ik me ook altijd verbonden gevoeld met de sociaaldemocratie.

Toen ik in de Verenigde Staten mocht promoveren en werken, zag ik wat er gebeurt als slechts enkelen die kansen krijgen. Ik leerde mensen kennen die twee of drie banen nodig hadden om rond te kunnen komen. Ik ontmoette mensen die extra moesten werken, omdat ze anders hun ziektekosten niet konden betalen. En voor mensen zonder baan was er alleen op straat plek.

Dat kon ik niet langer aanzien. Na 15 jaar in de Verenigde Staten ben ik in 2004 teruggekeerd naar Nederland en begon mijn politieke interesse weer te kriebelen. Ik wil geen Amerikaanse toestanden in ons mooie land. Verheffing moet voor iedereen zijn weggelegd en bestaanszekerheid moet de basis zijn voor ons allen. Vanuit die waarden heb ik me gekandideerd voor de Eerste Kamer en zet ik me nu in voor onze partij.

Portefeuilles

Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Financiën

Alle berichten van Esther-Mirjam Sent

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word lid
emsent @emsent

10 x dit is waarom je liever in Nijmegen woont dan in Arnhem https://t.co/qy55rSOn2I Maar nu ben ik wel benieuwd welke 10 redenen indebuurt Arnhem heeft waarom je liever in Arnhem woont dan in Nijmegen…. ☺️

emsent @emsent

Ook in Friesland moet je er zeker van kunnen zijn jezelf te mogen zijn. 🏳️‍🌈 https://t.co/d0mJrXxuZp

emsent @emsent

Hoe kunnen we samen zeker zijn van een betere toekomst? @henknijboer weet ‘t wel. https://t.co/k15sLEIyl1

Berichten