Over mij

Mijn vader was vroeger de zoon van een badmeester. Nu is hij de vader van een senator en hoogleraar. Ik kreeg namelijk de kans om als eerste van mijn familie naar de universiteit te gaan. En juist door dat ideaal van verheffing, waar mijn opa zich al hard voor maakte bij de SDAP en mijn vader bij de PvdA, heb ik me ook altijd verbonden gevoeld met de sociaaldemocratie.

Toen ik in de Verenigde Staten mocht promoveren en werken, zag ik wat er gebeurt als slechts enkelen die kansen krijgen. Ik leerde mensen kennen die twee of drie banen nodig hadden om rond te kunnen komen. Ik ontmoette mensen die extra moesten werken, omdat ze anders hun ziektekosten niet konden betalen. En voor mensen zonder baan was er alleen op straat plek.

Dat kon ik niet langer aanzien. Na 15 jaar in de Verenigde Staten ben ik in 2004 teruggekeerd naar Nederland en begon mijn politieke interesse weer te kriebelen. Ik wil geen Amerikaanse toestanden in ons mooie land. Verheffing moet voor iedereen zijn weggelegd en bestaanszekerheid moet de basis zijn voor ons allen. Vanuit die waarden heb ik me gekandideerd voor de Eerste Kamer en zet ik me nu in voor onze partij.

Portefeuilles

Financiën, Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Onderwijs

Alle berichten van Esther-Mirjam Sent
emsent @emsent

Indringende analyse van @roberto_saviano 👇🏼

“Wat jullie tot een van de misdadigste landen ter wereld maakt, is jullie economisch systeem… Ja, jullie staan niet formeel op het lijstje van belastingparadijzen, maar jullie zijn het wel.”

https://t.co/RPrQRZsE8F

emsent @emsent

En dat terwijl de oplossing voor het oprapen ligt: eerlijke beloningen en fatsoenlijke contracten. Dit is hét moment voor nieuwe zekerheden voor alle werkenden. 🌹✊🏼

👉🏼 Van massawerkloosheid naar personeelstekort, hoe kan dat? https://t.co/XEc7zft0Ls via @volkskrant

emsent @emsent

Veel dank voor het vertrouwen, @MarjoleinMoor. 🙌🏻 Lokale PvdA’ers zoals jij maken het verschil voor heel veel mensen in de dorpen en steden. Juist daar moet de @PvdA nog sterker worden.🌹 https://t.co/KRsHDfnQBW

Berichten