Over mij

Mijn vader was vroeger de zoon van een badmeester. Nu is hij de vader van een senator en hoogleraar. Ik kreeg namelijk de kans om als eerste van mijn familie naar de universiteit te gaan. En juist door dat ideaal van verheffing, waar mijn opa zich al hard voor maakte bij de SDAP en mijn vader bij de PvdA, heb ik me ook altijd verbonden gevoeld met de sociaaldemocratie.

Toen ik in de Verenigde Staten mocht promoveren en werken, zag ik wat er gebeurt als slechts enkelen die kansen krijgen. Ik leerde mensen kennen die twee of drie banen nodig hadden om rond te kunnen komen. Ik ontmoette mensen die extra moesten werken, omdat ze anders hun ziektekosten niet konden betalen. En voor mensen zonder baan was er alleen op straat plek.

Dat kon ik niet langer aanzien. Na 15 jaar in de Verenigde Staten ben ik in 2004 teruggekeerd naar Nederland en begon mijn politieke interesse weer te kriebelen. Ik wil geen Amerikaanse toestanden in ons mooie land. Verheffing moet voor iedereen zijn weggelegd en bestaanszekerheid moet de basis zijn voor ons allen. Vanuit die waarden heb ik me gekandideerd voor de Eerste Kamer en zet ik me nu in voor onze partij.

Portefeuilles

Financiën, Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Onderwijs

Alle berichten van Esther-Mirjam Sent

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word lid
emsent @emsent

Hoe zouden de keuzes van moeders veranderen als de opties anders zijn? 👇🏼

Why Mothers’ Choices About Work and Family Often Feel Like No Choice at All https://t.co/ZGljHJJLOR

emsent @emsent

Bomvolle zaal ⁦@PvdA_GLD⁩ luistert naar inspirerende woorden van ⁦@henknijboer⁩ over volkshuisvesting:
👉🏼 Wonen is een grondrecht.
👉🏼 Wonen moet betaalbaar zijn.
👉🏼 Wonen heeft investeringen nodig. https://t.co/x9g315bjJ3

emsent @emsent

Kom je stage lopen bij de fractie van de @Pvda_EK? Wij zoeken een stagiair met een communicatie achtergrond, bij voorkeur op het gebied van social media.

https://t.co/bdGcI5C0Pv

Berichten