Mei Li Vos
Zeker zijn
32Kandidaat Tweede Kamerlid

Mei Li Vos

Zeker zijn

Over mij

"Ik wil dat we nieuwe zekerheden vinden, door scholing, door innovaties."

Geboren in Eindhoven, opgegroeid in Arnhem, volwassen geworden in Indonesië en de liefde van mijn leven gevonden in Amsterdam. Verder: moeder van Kleine Vos, zus van vijf broers.

Ik denk dat onzekerheid over je inkomen tot veel persoonlijke, en dus ook maatschappelijke ellende leidt. Zelf heb ik nooit een vast contract gehad, en vrees dat ik dat ook nooit zal hebben. Met mij vele anderen. Ik wil in mijn werk in de Tweede Kamer bereiken dat er voor meer mensen zekerheid komt, van inkomen, om een gezin te kunnen beginnen, voor later. Ik wil dat we nieuwe zekerheden vinden, door scholing, door innovaties. En ik hoop uit de grond van m’n hart dat we een sociaal en democratisch land blijven. Dat vind ik de beste zekerheid voor de toekomst, daar wil me de komende periode dan ook hard voor maken.

Portefeuilles

Immigratie, Cultuur, Wetenschap en Ontwikkelingssamenwerking

Agenda

Goed werk

Vast werk is geen luxe maar een recht. Het biedt inkomen, respect en waardering. De lonen voor werknemers gaan omhoog.

Lees meer

Onze resultaten

Wij willen gewoon goed werk voor iedereen. Goed werk is een baan met zekerheid. Een baan met waardering en respect van je baas. Met een mooi salaris en waar je het naar je zin hebt met je collega’s. Bekijk onze resultaten.

Lees verder
meilivos @meilivos

The Great Hack gezien. Over hoe verkiezingen worden gemanipuleerd met gebruik van al die data die we achterlaten. Ga deze docu vooral zien. En laten we dan praten over wat we moeten doen. Word ook lid van @datavakbond. https://t.co/QbrXqfLxEr

meilivos @meilivos

In Spanje doen niet ingewikkeld: Deliveroo Riders zijn gewoon werknemers en het bedrijf moet dus bijdragen aan de sociale zekerheid. Geen smoesjes over vrijheid en flexibiliteit. Die kan je trouwens ook regelen voor werknemers die je betaalt en verzekert. https://t.co/hGatTfmQzi

meilivos @meilivos

Dit is ontzettend goed nieuws!!! Zzpers mogen prijsafspraken maken.
Zo wordt de machtsbalans tussen grote opdrachtgevers en zzpers hersteld.
Hier was ik sinds mijn eerste Kamervraag in 2007 mee bezig… ⁦@AutoriteitCM⁩ #zzp https://t.co/3vNdfjkuvb

Berichten