Mei Li Vos
Zeker zijn
32Kandidaat Tweede Kamerlid

Mei Li Vos

Zeker zijn

Over mij

"Ik wil dat we nieuwe zekerheden vinden, door scholing, door innovaties."

Geboren in Eindhoven, opgegroeid in Arnhem, volwassen geworden in Indonesië en de liefde van mijn leven gevonden in Amsterdam. Verder: moeder van Kleine Vos, zus van vijf broers.

Ik denk dat onzekerheid over je inkomen tot veel persoonlijke, en dus ook maatschappelijke ellende leidt. Zelf heb ik nooit een vast contract gehad, en vrees dat ik dat ook nooit zal hebben. Met mij vele anderen. Ik wil in mijn werk in de Tweede Kamer bereiken dat er voor meer mensen zekerheid komt, van inkomen, om een gezin te kunnen beginnen, voor later. Ik wil dat we nieuwe zekerheden vinden, door scholing, door innovaties. En ik hoop uit de grond van m’n hart dat we een sociaal en democratisch land blijven. Dat vind ik de beste zekerheid voor de toekomst, daar wil me de komende periode dan ook hard voor maken.

Portefeuilles

Immigratie, Cultuur, Wetenschap en Ontwikkelingssamenwerking

Agenda

Goed werk

Vast werk is geen luxe maar een recht. Het biedt inkomen, respect en waardering. De lonen voor werknemers gaan omhoog.

Lees meer

Onze resultaten

Wij willen gewoon goed werk voor iedereen. Goed werk is een baan met zekerheid. Een baan met waardering en respect van je baas. Met een mooi salaris en waar je het naar je zin hebt met je collega’s. Bekijk onze resultaten.

Lees verder
meilivos @meilivos

Probeerde vanavond aan Kleine Vos de strijd om de Brexit uit te leggen. Ze vroeg of ze dan ook gingen slaan. Dat hopelijk niet. Maar wel een gevecht met woorden en papieren. BBC News – Brexit: No-deal opponents defeat government https://t.co/9hwPmg1n4A

meilivos @meilivos

Weer voorbeeld van het verleggen van risico’s naar de mensen die het werk doen: zelfstandige ondernemers nemen de risico’s, aandeelhouders de winst. #franchise
Uitbaters Domino’s Pizzarestaurants in opstand tegen hoofdkantoor: ‘Ze graaien mijn winst weg’ https://t.co/NXFI55tiWa

meilivos @meilivos

Dit krijg je van schijnconstructies in een rauwe Angelsaksische wereld: zogenaamd zelfstandige pakketbezorger durft niet naar dokter, want krijgt dan noshow-boete. Overlijdt. Weduwe kan huur niet meer betalen.
https://t.co/yBUrgn4ZOH

Berichten