Goed nieuws voor onze natuur: natuurherstelwet aangenomen in Europees Parlement

Goed nieuws voor onze natuur: natuurherstelwet aangenomen in Europees Parlement

Door Attje Kuiken op 12 juli 2023 Delen  

Schone lucht, een gezond klimaat, vruchtbare grond voor boeren. Vandaag bereikten we een mijlpaal in het behalen van die doelen. Het Europees Parlement stemde namelijk voor de natuurherstelwet. Dat betekent dat de onderhandelingen over nadere regels met de Europese landen en de Commissie kunnen starten.

PvdA Europarlementariër Mohammed Chahim zette zich met hart en ziel in voor natuurherstel. Chahim zegt daarover: “Ik ben ontzettend blij dat deze wet is aangenomen, dat is beter voor de natuur, beter voor de boer én een uitweg voor de stikstofimpasse waar ons land zit.”

Biodiversiteit 

In Europa neemt het aantal dier- en plantensoorten in rap tempo af. En dat is een groot probleem. Allerlei insecten bestuiven landbouwgewassen en bestrijden op natuurlijke wijze schimmels en plaaginsecten. En gezonde bossen met veel verschillende plantensoorten beschermen tegen droogte en overstromingen. Door de biodiversiteit te verbeteren werken we aan schonere lucht en helderder water. Daar profiteren we allemaal van.

Vergroening van steden

Deze wet zet ook in op het vergroenen van steden, wat goed is voor het klimaat maar ook vooral fijn is voor de mensen die in steden leven. Immers, wie kijkt liever uit op een betonnen muur dan een groen plantsoen?

Ambitieus beleid

De klimaatcrisis vraagt om ambitieus beleid, dat eerlijk uitpakt voor mensen. Daarom zet de PvdA zich steeds weer in voor rechtvaardig beleid zodat iedereen de klimaattransitie kan meemaken, hoe dik je portemonnee ook is. De natuurherstelwet van Eurocommissaris Frans Timmermans is een belangrijke stap in het verbeteren van de natuur voor ons allemaal.

Delen:

Word lid van onze partij!

Samen maken we
onze idealen waar

Ja, tijd voor actie!