Twitterverraad leidt tot menselijk drama voor de Koerden

9 oktober 2019 door Lilianne Ploumen

De PvdA-fractie roept de EU op de aanval van Turkije gezamenlijk hard te veroordelen en over te gaan tot sancties. Landen moeten daarnaast binnen de NAVO druk uitoefenen op zowel Turkije als de VS om het geweld te laten stoppen.

Lees verder

Ontslaan Turkse burgemeesters kan niet zonder gevolgen zijn

9 september 2019 door Kati Piri, Lilianne Ploumen

Eind juni vierde de oppositie groot feest in Istanbul. Ekrem Imamoglu van de oppositiepartij CHP won – ook na de nieuwe stembusgang – de verkiezingen in de grootste stad van het land. Een zeer gevoelige nederlaag voor Turkse President Erdogan. Imamoglu’s verkiezing was niet alleen een overwinning voor alle democraten in Turkije, maar ook een

Lees verder

Anticonceptie is geen luxe

2 juli 2019 door Lilianne Ploumen

Anticonceptie is geen luxe, maar noodzaak. Elke vrouw moet zeker kunnen zijn van goede anticonceptie, en anticonceptie die bij haar past. Daarom heb ik vorige week tijdens het debat gepleit voor opname van alle anticonceptie in het basispakket. Zodat de kosten van seksuele zorg over de samenleving worden verdeeld. Aanstaande donderdag wordt hierover gestemd in

Lees verder

Zeker zijn van gelijke behandeling

11 maart 2019 door Lilianne Ploumen

Vrouwen nu ineens op een andere manier behandelen, alleen omdat zij niet op een man vallen: dat accepteren we niet meer in 2019.

Lees verder

Breek de macht van Big Farma

1 februari 2019 door Lilianne Ploumen in Zorg en gezondheid

Laten we vandaag nog aan de fabrikanten te kennen geven dat zij gedwongen open moeten zijn waar de vraagprijs voor hun medicijnen vandaan komen. Zodat een eerlijke vergelijking gemaakt kan worden en een eerlijke prijs betaald wordt.

Lees verder

Spreek je uit voor de abortuspil bij de huisarts

20 december 2018 door Lilianne Ploumen in Zorg en gezondheid

Als je ongewenst zwanger bent is het belangrijk dat je zeker kunt zijn van zorg die bij je past. Daarom wil ik dat vrouwen voor de abortuspil ook terecht kunnen bij hun huisarts.

Lees verder