Eindelijk waardering voor zorgmedewerkers

Eindelijk waardering voor zorgmedewerkers

Door Lilianne Ploumen op 27 januari 2021 Delen  

#Hartjezorg

Teken en deel onze petitie en roep nu het kabinet op om écht werk te maken van een structureel betere beloning en minder werkdruk in de zorg.

De aanhouder wint. Tientallen keren is er gestemd over onze motie om zorgmedewerkers beter te waarderen. En tientallen keren stemde de coalitie tegen. Tot gisteren!

Al ver voor de coronacrisis was ik in het Medisch Centrum Haaglanden in Den Haag (zie de foto), waar zorgmedewerkers actie voerden. Ik sprak met hen over de personeelstekorten in de zorg en de hoge werkdruk die daar een gevolg van is.

Ik was onder de indruk van de passie en de liefde waarmee ze hun werk deden. En ik vertelde hoe wij in Den Haag aan het pleiten waren voor betere arbeidsvoorwaarden en meer waardering voor de zorg.

Een jaar later brak de coronacrisis uit en zagen we nog eens extra hoe problematisch dat personeelstekort is. Er werd geapplaudisseerd voor de zorg en ook veel politici spraken mooie woorden.

"De eenmalige zorgbonus werd maar telkens uitgesteld."

Maar daar dreigde het bij te blijven. De eenmalige zorgbonus werd maar telkens uitgesteld en al onze voorstellen voor structureel betere arbeidsvoorwaarden en meer waardering werden tot mijn frustratie door de coalitie weggestemd.

Tot gisteren. Toen kreeg de motie van PvdA en SP ineens wél de steun van D66 en de ChristenUnie. Eindelijk. Een stap vooruit en erkenning van het belangrijke werk dat al die verpleegkundigen doen. Het kan dus wel!

"Eindelijk. Een stap vooruit en erkenning van het belangrijke werk dat al die verpleegkundigen doen. Het kan dus wel!"

Maar we zijn er nog niet. Er ligt nu een aangenomen motie van de Tweede Kamer, maar het kabinet moet die gaan uitvoeren en het benodigde geld ter beschikking stellen. We moeten de druk erop houden, om te zorgen dat er ook echt iets gaat veranderen. Daarom doe ik een beroep op je. Doe mee.

Teken en deel onze petitie en roep het kabinet op nu écht werk te maken van structureel betere beloning en minder werkdruk in de zorg.

Delen:

#Hartjezorg

Teken en deel onze petitie en roep nu het kabinet op om écht werk te maken van een structureel betere beloning en minder werkdruk in de zorg.