Anticonceptie is geen luxe

2 juli 2019 door Lilianne Ploumen

Anticonceptie is geen luxe, maar noodzaak. Elke vrouw moet zeker kunnen zijn van goede anticonceptie, en anticonceptie die bij haar past. Daarom heb ik vorige week tijdens het debat gepleit voor opname van alle anticonceptie in het basispakket. Zodat de kosten van seksuele zorg over de samenleving worden verdeeld. Aanstaande donderdag wordt hierover gestemd in

Lees verder

Zeker zijn van gelijke behandeling

11 maart 2019 door Lilianne Ploumen

Vrouwen nu ineens op een andere manier behandelen, alleen omdat zij niet op een man vallen: dat accepteren we niet meer in 2019.

Lees verder

Breek de macht van Big Farma

1 februari 2019 door Lilianne Ploumen in Zorg en gezondheid

Laten we vandaag nog aan de fabrikanten te kennen geven dat zij gedwongen open moeten zijn waar de vraagprijs voor hun medicijnen vandaan komen. Zodat een eerlijke vergelijking gemaakt kan worden en een eerlijke prijs betaald wordt.

Lees verder

Spreek je uit voor de abortuspil bij de huisarts

20 december 2018 door Lilianne Ploumen in Zorg en gezondheid

Als je ongewenst zwanger bent is het belangrijk dat je zeker kunt zijn van zorg die bij je past. Daarom wil ik dat vrouwen voor de abortuspil ook terecht kunnen bij hun huisarts.

Lees verder

Sluiting ziekenhuizen laten zien: zorg is geen markt

30 oktober 2018 door Lilianne Ploumen in Gezondheidszorg

Ziekenhuizen zijn niet zoals bedrijven. Ziekenhuizen mogen daarom niet van de ene op de andere dag failliet gaan en gesloten worden. Zorgverzekeraars en de minister zijn ervoor verantwoordelijk dat je zeker kan zijn van de juiste zorg.

Lees verder

PvdA steunt uitbreiding en verlenging missie Afghanistan

7 juli 2018 door Lilianne Ploumen in Defensie

De PvdA besloten de missie in Afghanistan te blijven steunen. Juist ook omdat de inzet van de Nederlandse militairen erop gericht is om de Afghaanse veiligheidsdiensten zo te trainen, zodat ze straks op eigen benen kunnen staan.

Lees verder