Beste Mark Rutte

Beste Mark Rutte

Door Lilianne Ploumen op 12 maart 2021 Delen  

Beste Mark Rutte, Lilianne hier. Er moet me iets van het hart. Het liefst had ik je dat in een debat verteld, maar wij treffen elkaar niet. Daarom nu zo.

Gisteravond zag ik het debat - of beter gezegd, die schreeuwpartij - tussen jou en Geert Wilders, waar niemand wijzer van is geworden. Jij draaide om best wat dingen heen. En die mogen deze campagne niet onweersproken blijven.

Je zei dat er geen ziekenhuizen zijn gesloten. Dat is niet waar. Spoedzorg is voor steeds meer Nederlanders verder weg dan vroeger. Het gevolg van politieke keuzes.

Je kwam weer met stoere praat over minder migratie.

Je kwam weer met stoere praat over minder migratie. Bedoel je daarmee dat je het beleid van dit kabinet om kinderen te laten stikken in de hel van Moria wil doorzetten?

Ook je eeuwige bewering dat statushouders woningen inpikken kwam weer voorbij. Makkelijk om hen de schuld te geven van het feit dat er onder jouw leiding te weinig gebouwd is. En dat terwijl huisjesmelkers ruim baan kregen. Met steun van je héle coalitie.

Geert geeft ‘Marokkanen’ en ‘de islam’ weer de schuld van alles.

De NPO wil dat je nog twee keer in debat gaat met Geert Wilders. Ik kan die debatten al uittekenen. Geert geeft ‘Marokkanen’ en ‘de islam’ weer de schuld van alles. En jullie kissebissen vrolijk verder over jullie ruzietjes van 10 jaar geleden in het Catshuis.

En dat komt je prima uit. Want dan hoef je het niet te hebben over jouw keuzes en de plannen van de VVD voor de toekomst van ons land. Ik wil het daar wél over hebben.

Zal ik eens een paar van die plannen er uitpikken?

- Je wil dat werknemers makkelijker ontslagen kunnen worden.
- Je wil bezuinigen op de uitkering van mensen
- Je gaat korten op de huurtoeslag, dat kost mensen zo duizend euro per jaar.
- Je doet niets aan het toeslagensysteem of aan de stijgende zorgkosten van mensen.
- Je wil het collegegeld voor studenten verhogen en bezuinigen op het hoger onderwijs
- Je doet veel te weinig voor de natuur en voor een duurzame toekomst voor onze kinderen.

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Jij wil het er niet over hebben, maar ik blijf zeggen waar het op staat. Jouw VVD-plannen zijn niet goed voor Nederlanders. Het moet anders.

Ik heb een plan met andere keuzes. Een plan om Nederland eerlijker en fatsoenlijker te maken. En daar wil ik alsnog graag het debat met je over aangaan. Want komende week gaan we stemmen.

Nederland verdient beter. Nederland verdient een sociale regering.

Delen:

We kunnen #NietZonderJou

Word actief in ons landelijke bel-team.

Doe mee