Over mij

"Een land waar je toekomst telt, en niet je afkomst."

Lilianne Ploumen, geboren in Maastricht in 1962, nu inwoner van Amsterdam Nieuw West. “Je bent niet meer, maar zeker niet minder dan een ander” hield mijn moeder me voor. Een goede raad voor de dochter van de melkboer en opgroeit in het standenbewuste Maastricht. Goed je best doen op school was de opdracht die ik van thuis meekreeg – want dat was onze weg naar een goede baan. Ik was het eerste meisje in onze familie dat naar de universiteit ging. Je eigen ervaring kun je niet zomaar op het leven van anderen plakken, maar ik weet wel dat Nederland het land is waarin je die kansen krijgt . Een land waar je toekomst telt en niet je afkomst. En dat is helaas niet meer zo vanzelfsprekend als het was. Ik houd ook van Nederland omdat we verder durven te kijken, over de grenzen heen. Want wat we voor ons zelf wensen dat wensen we ook voor anderen.

Agenda

Word lid

Samen kunnen we onze idealen waarmaken. Doe mee!

Word nu lid

Word vrijwilliger in een kandidatenteam!

Begeleid onze kandidaat-Kamerleden en ga voorop in hun campagne.

Doe mee
PloumenLilianne @ploumenlilianne

Geen smoesjes meer, geef alle zorgmedewerkers de bonus waar ze recht op hebben. #MeerDanApplaus https://t.co/1sWjIZlyb2

PloumenLilianne @ploumenlilianne

Het gezonde verstand zegeviert. @hugodejonge zegt, na mijn vragen daarover in het debat, toe dat de GGD Noord-Limburg met hun restvaccins kwetsbare mensen moeten kunnen blijven vaccineren. https://t.co/k0CcYdE44N

PloumenLilianne @ploumenlilianne

Volle IC’s, mensen met een kwetsbare gezondheid zijn nog steeds niet gevaccineerd en in plaats van perspectief biedt het kabinet alleen maar valse hoop.

Daarom wil ik van het kabinet concreet weten wanneer alle Nederlanders gevaccineerd zijn 👇 https://t.co/7WZoaxQFZT

Berichten