Samen een vuist maken

Samen een vuist maken

Door Lilianne Ploumen op 20 augustus 2021 Delen  

Niemand kan er meer omheen. Zelfs de leiders van andere partijen hebben het erover: linkse samenwerking. En ja, we werken veel samen.

Want Nederland staat voor grote opgaven. Zekerheid van werk en wonen, klimaatverandering en de steeds groter wordende ongelijkheid hebben een antwoord nodig dat niet langer kan wachten. Nederland verdient een kabinet dat deze uitdagingen aangaat, een zo progressief mogelijk kabinet is daarvoor noodzakelijk. Zoals we al maanden beloven, doen wij dat alleen samen.

Wij willen niet afzonderlijk, maar samen een vuist maken. Daarom hebben Partij van de Arbeid en GroenLinks besloten om een gezamenlijke onderhandelingsdelegatie te vormen voor de formatie. Over onze inzet en over het vervolg van mogelijke onderhandelingen overleggen we in een gezamenlijke fractie. Zodat we als één sterk blok verandering mogelijk kunnen maken. Verandering waar Nederland om staat te springen.

"We versterken de progressieve en linkse beweging."

Een gezamenlijke inzet voor de formatie en een gezamenlijke onderhandelingsdelegatie is een logisch gevolg van de afspraak om elkaar vast te houden. Werkende weg geven we verder vorm aan deze samenwerking. Daarmee versterken we de progressieve en linkse beweging.

Wij doen dit omdat we geloven dat we er samen voor kunnen zorgen dat een volgend kabinet eerlijker, duurzamer en progressiever is. En we geloven dat we samen sterker staan dan alleen. Wij kiezen juist nu voor samenwerking in plaats van verdeeldheid. Want als links en progressief Nederland de krachten bundelt, dan kunnen we Nederland veranderen.

"De leden hebben het laatste woord."

Want dat is nodig. Een nieuw kabinet dat werk maakt van de groeiende ongelijkheid en de aanpak van klimaatverandering. Een eerlijker, duurzamer en socialer Nederland vraagt om ambitieuze investeringen in zeker werk en inkomen, betaalbare woningen, kansengelijkheid in het onderwijs en in liefdevolle zorg. Daar gaan wij voor strijden, vanuit een coalitie of vanuit de oppositie. Samen sterk.

En natuurlijk gaan we hierover in gesprek, want de leden hebben het laatste woord. Alle stappen zetten we immers alleen maar samen. De PvdA organiseert daarom op korte termijn een politieke ledenraad zodat jullie je stem kunnen laten horen.

Delen:

Word lid van onze partij

Samen maken we
onze idealen waar

Ja, tijd voor actie!