Roelof van Laar
Zeker zijn
45Kandidaat Tweede Kamerlid

Roelof van Laar

Baanbrekende wet tegen kinderarbeid

7 februari 2017 door Roelof van Laar

De Tweede Kamer heeft vandaag mijn verstrekkende initiatiefwet ‘zorgplicht kinderarbeid’ aangenomen. Ik ben blij met die steun. Het is de hoogste tijd dat uitbuiting uit onze winkels verdwijnt.

Lees verder

Vandaag kunnen weer meer kinderen op de wereld “gewoon kind” zijn

15 november 2016 door Roelof van Laar in Ontwikkelingssamenwerking

Met Het Fonds Bestrijding Kinderarbeid en onze initiatiefwet tegen kinderarbeid van 10 miljoen euro zetten we stevig in om de het aantal kinderen dat uitgebuit wordt blijvend te laten dalen.

Lees verder

Sterke coalitie voor vrouwenrechten nodig

10 november 2016 door Roelof van Laar in Emancipatie

De positie van vrouwen staat onder druk. Daarom heb ik minister Ploumen gevraagd om een netwerk te mobiliseren dat zich inspant voor meer vrouwen op topposities.

Lees verder

Eindelijk zichtbare plek voor gebarentaal

6 oktober 2016 door Roelof van Laar

De PvdA heeft, samen met de Christenunie, een initiatiefwet ingediend om de Nederlandse gebarentaal wettelijk te erkennen. Bekijk de video.

Lees verder

Kinderarbeidfonds van start

7 juli 2016 door Roelof van Laar in Arbeidsomstandigheden

Het Kinderarbeidfonds is gestart. Bedrijven die goede plannen hebben om kinderarbeid te bestrijden kunnen bij dit fonds een verdubbeling van hun inleg aanvragen.

Lees verder

Jongeren voorop

30 juni 2016 door Roelof van Laar in Werk

De PvdA strijdt al jaren tegen misbruik van stages en werkervaringsplaatsen. Nu worden jongerenvertegenwoordigers gelukkig door jongeren en jongerenorganisaties gekozen. Ik wil hun positie versterken.

Lees verder