Over mij

Te veel kinderen groeien op in armoede, zonder onderwijs en zonder fatsoenlijke zorg. Voor hen zit ik in de Tweede Kamer. Ik knok elke dag om de wereld een beetje eerlijker te maken. Ik schreef een initiatiefwet tegen producten van kinderarbeid. Ik voerde de kinderbijslag in Caribisch Nederland in en zorgde voor veel extra geld voor kinderen op de vlucht, vaccinaties en goede voeding.

Ik strijd voor een gelijke positie van mannen en vrouwen. Bijvoorbeeld door rechten op goede seksuele voorlichting, gezinsplanning, veilige seks en veilige abortus te waarborgen.

Ook maak ik mij sterk voor de positie van Doven. Ik diende een initiatiefwet in om de Nederlandse Gebarentaal officieel te erkennen. Doven zien de erkenning van hun taal als de erkenning van hun zijn. Bovendien krijgen Doven door de wet meer te zeggen over hun eigen taal.

Veel gedaan, maar er is altijd nog genoeg te doen. Voorwaarts!

Portefeuilles

Ontwikkelingssamenwerking en Internationale handel, Koninkrijksrelaties

Alle berichten van Roelof van Laar
Roelof @roelof

Zo, nu naar politiek cafe in Haarlem, over #Trump. Zie ik jullie daar? https://t.co/PAyWrdcIzD #pvda

Roelof @roelof

Help mij kinderarbeid tegen te gaan: RT en teken deze petitie > https://t.co/R82bQh7Oqt #kindersurprise https://t.co/Hx3t2mpBTP

Roelof @roelof

Dit stuk van Monika Sie Dhian Ho, over de koers van de #pvda en haar keuze voor #Asscher is uit mijn hart gegrepen: https://t.co/zjJ0e6V2vB

spreker aanvragen

PvdA politicus uitnodigen?

Onze politici komen graag langs. Voor een goede afhandeling is het van belang dat we de aanvraag minimaal drie weken voor aanvang van de bijeenkomst ontvangen hebben.

Spreker aanvragen