Roelof van Laar
Zeker zijn
45Kandidaat Tweede Kamerlid

Roelof van Laar

Zeker zijn

Over mij

"Veel gedaan, maar er is altijd nog genoeg te doen. Voorwaarts!"

Te veel kinderen groeien op in armoede, zonder onderwijs en zonder fatsoenlijke zorg. Voor hen zit ik in de Tweede Kamer. Ik knok elke dag om de wereld een beetje eerlijker te maken. Ik schreef een initiatiefwet tegen producten van kinderarbeid. Ik voerde de kinderbijslag in Caribisch Nederland in en zorgde voor veel extra geld voor kinderen op de vlucht, vaccinaties en goede voeding.

Ik strijd voor een gelijke positie van mannen en vrouwen. Bijvoorbeeld door rechten op goede seksuele voorlichting, gezinsplanning, veilige seks en veilige abortus te waarborgen. Ook maak ik mij sterk voor de positie van Doven. Ik diende een initiatiefwet in om de Nederlandse Gebarentaal officieel te erkennen. Doven zien de erkenning van hun taal als de erkenning van hun zijn. Bovendien krijgen Doven door de wet meer te zeggen over hun eigen taal.

Veel gedaan, maar er is altijd nog genoeg te doen. Voorwaarts!

Steun de petitie tegen kinderarbeid

Nog altijd werken zo’n 168 miljoen kinderen dagelijks in fabrieken voor onze t-shirts, op plantages voor de palmolie in onze shampoo of diep onder de grond in mijnen voor onze mobieltjes. Onmenselijk. Teken onze petitie!

Lees verder
Roelof @roelof

Van laageletterde tot schrijver: https://t.co/g6qI0hJOlR Mooi verhaal. Ken jij iemand die laaggeletterd is? Er is altijd een cursus of opleiding voor hen, en het is nooit te vroeg of te laat.

Roelof @roelof

Er zou meer ruimte moeten zijn voor politieke partijen om van mening te veranderen. Zeker na verkiezingen (andere samenstelling fractie) of verandering van positie (oppositie/coalitie) moet er ruimte zijn voor voortschrijdend inzicht of een andere koers. 1/4

Roelof @roelof

LC: ‘Kleine chocolademerken zoals Tony duurzaamst’ https://t.co/fqA0ebs8x1

Berichten