Over mij

“In gepolariseerde tijden wil ik verbinding en samenwerking zoeken op basis van onze progressieve idealen.”

De strengste bonuswetgeving van Europa, een harde aanpak van sprinkhaankapitalisten, meer werkgelegenheid en bescherming van onze verzorgingsstaat. Daar heb ik de afgelopen jaren als financieel woordvoerder aan gewerkt en daar wil ik graag mee doorgaan.

Ik sta voor een harde aanpak van belastingontwijking door multinationals, investeringen in nieuwe banen, goede sociale voorzieningen en minder ongelijkheid. Ik geloof in een vrije en tolerante samenleving, waar je zelf mag bepalen van wie je houdt en met wie je trouwt.

Als Groninger blijf ik strijden voor de veiligheid, leefbaarheid en werkgelegenheid van de Groningers in het aardbevingsgebied. De gaskraan moet verder dicht, mensen met schade moeten sneller geholpen worden en een vast deel van de gasbaten moet in het noorden worden geïnvesteerd.

In gepolariseerde tijden wil ik verbinding en samenwerking zoeken op basis van onze progressieve idealen. Met partijgenoten, maatschappelijke organisaties en andere partijen. Voor een sterker en socialer Nederland.

Alle berichten van Henk Nijboer

Word lid

Samen kunnen we onze idealen waarmaken. Doe mee!

Word nu lid

Word vrijwilliger in een kandidatenteam!

Begeleid onze kandidaat-Kamerleden en ga voorop in hun campagne.

Doe mee
henknijboer @henknijboer

Gefeliciteerd! 🌹👊🏻 https://t.co/tnulC3SdMW

henknijboer @henknijboer

Nee hoor, zie onze gezamenlijke tegenbegroting met GroenLinks.
Het kan als je ervoor kiest vermogenden en vervuilers eerlijk te belasten.
Dat de coalitie de AOW-koppeling dekt uit het bezuinigen op ouderenregelingen is een andere, verkeerde politieke keuze. https://t.co/qtFbapeC83

henknijboer @henknijboer

Ook huurders zitten in de kou. De PvdA wil een leefbaar minimumloon van 14 euro, steun voor huurders, vermogens eerlijk belasten, box 2 versoberen en vervuilers extra laten betalen. Alleen zo bereiken we een sociale, eerlijke en duurzame economie. 3/3

Berichten