Over mij

"In gepolariseerde tijden wil ik verbinding en samenwerking zoeken op basis van onze progressieve idealen."

De strengste bonuswetgeving van Europa, een harde aanpak van sprinkhaankapitalisten, meer werkgelegenheid en bescherming van onze verzorgingsstaat. Daar heb ik de afgelopen jaren als financieel woordvoerder aan gewerkt en daar wil ik graag mee doorgaan.

Ik sta voor een harde aanpak van belastingontwijking door multinationals, investeringen in nieuwe banen, goede sociale voorzieningen en minder ongelijkheid. Ik geloof in een vrije en tolerante samenleving, waar je zelf mag bepalen van wie je houdt en met wie je trouwt.

Als Groninger blijf ik strijden voor de veiligheid, leefbaarheid en werkgelegenheid van de Groningers in het aardbevingsgebied. De gaskraan moet verder dicht, mensen met schade moeten sneller geholpen worden en een vast deel van de gasbaten moet in het noorden worden geïnvesteerd.

In gepolariseerde tijden wil ik verbinding en samenwerking zoeken op basis van onze progressieve idealen. Met partijgenoten, maatschappelijke organisaties en andere partijen. Voor een sterker en socialer Nederland.

Portefeuilles

Financiën Wonen, Ruimtelijke ordening, gaswinning

Alle berichten van Henk Nijboer

Laat je emailadres achter en blijf op de hoogte.

word lid

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word lid
henknijboer @henknijboer

Zo is het. Hartelijk dank @arnorutte Het ga je en jullie gezin goed! https://t.co/gi7SdWmdxe

henknijboer @henknijboer

Hoorzitting over tijdelijke wet Groningen. Indrukwekkend relaas van mevrouw Grims uit Ten Post die geëmotioneerd vertelt wat eindeloze procedures en onzekerheid met haar en haar dorp doen:
‘De huizen staan nog, maar de bewoners zijn al lang gesloopt.’

henknijboer @henknijboer

Leraren kunnen hun huur niet meer betalen en in Amsterdam-West staat op een school maar één bevoegde leraar voor de klas. De Koning is terecht verbaasd. Actie en betere waardering is nú nodig. Voor plannen over grootse WopkeWiebesfondsen kopen leraren niets. @telegraaf https://t.co/m9Lli5aW7S

Berichten