Over mij

"In gepolariseerde tijden wil ik verbinding en samenwerking zoeken op basis van onze progressieve idealen."

De strengste bonuswetgeving van Europa, een harde aanpak van sprinkhaankapitalisten, meer werkgelegenheid en bescherming van onze verzorgingsstaat. Daar heb ik de afgelopen jaren als financieel woordvoerder aan gewerkt en daar wil ik graag mee doorgaan.

Ik sta voor een harde aanpak van belastingontwijking door multinationals, investeringen in nieuwe banen, goede sociale voorzieningen en minder ongelijkheid. Ik geloof in een vrije en tolerante samenleving, waar je zelf mag bepalen van wie je houdt en met wie je trouwt.

Als Groninger blijf ik strijden voor de veiligheid, leefbaarheid en werkgelegenheid van de Groningers in het aardbevingsgebied. De gaskraan moet verder dicht, mensen met schade moeten sneller geholpen worden en een vast deel van de gasbaten moet in het noorden worden geïnvesteerd.

In gepolariseerde tijden wil ik verbinding en samenwerking zoeken op basis van onze progressieve idealen. Met partijgenoten, maatschappelijke organisaties en andere partijen. Voor een sterker en socialer Nederland.

Portefeuilles

Financiën en Rijksbegroting

Alle berichten van Henk Nijboer

Laat je emailadres achter en blijf op de hoogte.

word lid

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word lid
henknijboer @henknijboer

Woningnood. Wachtlijsten van vele, vele jaren. Betaalbare huren zijn enorm probleem. Investeringen duurzame energie nodig. Dit heeft kabinet in petto voor huurders: verkopen sociale huurwoningen, bezuinigen huurtoeslag en voor 100 mln kan je alleen paar gloeilampen vervangen https://t.co/iCtBeC3lNR

henknijboer @henknijboer

Totaal ongeloofwaardig. Nu ineens stoere taal, terwijl de VVD al jarenlang de grootste vriend van bankiers is en steevast hun kant kiest. Bovendien staat clawback al in de huidige bonuswet:
Dijkhoff: laat bankiers terugbetalen als het misgaat /via @NOS https://t.co/W9MfOKJWKp

henknijboer @henknijboer

Gisteren laatste post van onze rode PvdA slinger: Oldambt! Met onze toplijsttrekker @Laurakassandra https://t.co/X4fz1EswO0