Over mij

"In gepolariseerde tijden wil ik verbinding en samenwerking zoeken op basis van onze progressieve idealen."

De strengste bonuswetgeving van Europa, een harde aanpak van sprinkhaankapitalisten, meer werkgelegenheid en bescherming van onze verzorgingsstaat. Daar heb ik de afgelopen jaren als financieel woordvoerder aan gewerkt en daar wil ik graag mee doorgaan.

Ik sta voor een harde aanpak van belastingontwijking door multinationals, investeringen in nieuwe banen, goede sociale voorzieningen en minder ongelijkheid. Ik geloof in een vrije en tolerante samenleving, waar je zelf mag bepalen van wie je houdt en met wie je trouwt.

Als Groninger blijf ik strijden voor de veiligheid, leefbaarheid en werkgelegenheid van de Groningers in het aardbevingsgebied. De gaskraan moet verder dicht, mensen met schade moeten sneller geholpen worden en een vast deel van de gasbaten moet in het noorden worden geïnvesteerd.

In gepolariseerde tijden wil ik verbinding en samenwerking zoeken op basis van onze progressieve idealen. Met partijgenoten, maatschappelijke organisaties en andere partijen. Voor een sterker en socialer Nederland.

Portefeuilles

Financiën Wonen, Ruimtelijke ordening, gaswinning

Alle berichten van Henk Nijboer

Laat je emailadres achter en blijf op de hoogte.

word lid

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word lid
henknijboer @henknijboer

In tijden van woningnood proberen malafide figuren te profiteren. Kabinet zou hier meer actie tegen moeten ondernemen. PvdA heeft mondelinge vragen voor het vragenuur aangemeld.

‘70 procent huurbemiddelaars rekent illegale bemiddelingskosten’ /via @NOS https://t.co/y82JjQ7frm

henknijboer @henknijboer

De maatregelen om via ‘de noodknop’ markthuren te reguleren gaan niet ver genoeg. Alleen inzetten in een beperkt aantal regio’s en voor nieuwe verhuringen, zet onvoldoende zoden aan de dijk.

Kabinet: nieuwe inkomensgrenzen voor sociale huur https://t.co/BUQoHdROAx

henknijboer @henknijboer

Het is hondsmoeilijk een betaalbare huurwoning te vinden. Het voorstel om eenverdieners minder snel in aanmerking te laten komen voor een sociale huurwoning staat haaks op de praktijk en moet wat de PvdA betreft onmiddellijk van tafel.

https://t.co/BUQoHdROAx

Berichten