Over mij

"In gepolariseerde tijden wil ik verbinding en samenwerking zoeken op basis van onze progressieve idealen."

De strengste bonuswetgeving van Europa, een harde aanpak van sprinkhaankapitalisten, meer werkgelegenheid en bescherming van onze verzorgingsstaat. Daar heb ik de afgelopen jaren als financieel woordvoerder aan gewerkt en daar wil ik graag mee doorgaan.

Ik sta voor een harde aanpak van belastingontwijking door multinationals, investeringen in nieuwe banen, goede sociale voorzieningen en minder ongelijkheid. Ik geloof in een vrije en tolerante samenleving, waar je zelf mag bepalen van wie je houdt en met wie je trouwt.

Als Groninger blijf ik strijden voor de veiligheid, leefbaarheid en werkgelegenheid van de Groningers in het aardbevingsgebied. De gaskraan moet verder dicht, mensen met schade moeten sneller geholpen worden en een vast deel van de gasbaten moet in het noorden worden geïnvesteerd.

In gepolariseerde tijden wil ik verbinding en samenwerking zoeken op basis van onze progressieve idealen. Met partijgenoten, maatschappelijke organisaties en andere partijen. Voor een sterker en socialer Nederland.

Portefeuilles

Financiën en Rijksbegroting

Alle berichten van Henk Nijboer

Laat je emailadres achter en blijf op de hoogte.

word lid

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word lid
henknijboer @henknijboer

Lokale wethouders zien de problemen, nu landelijke collega’s nog.
Beleggers aanpakken, starters helpen en meer investeren in sociale woningbouw is broodnodig.

Wethouder Revis (VVD) pakt huursector aan: ‘We gaan de vrije markt beperken’ https://t.co/MEMWgkHtV7

henknijboer @henknijboer

Verkiezingskoorts op OBS De Poolster in Nieuw-Buinen https://t.co/DmN52C8D1D

henknijboer @henknijboer

Hartelijk dank leraren, ouders en leerlingen van OBS De Poolster in Nieuw Buinen. Prachtig om te zien hoe jullie allemaal de schouders eronder zetten om kinderen óók spelenderwijs beter te leren lezen en schrijven! https://t.co/NyZyeLBnl5

Berichten