Over mij

"In gepolariseerde tijden wil ik verbinding en samenwerking zoeken op basis van onze progressieve idealen."

De strengste bonuswetgeving van Europa, een harde aanpak van sprinkhaankapitalisten, meer werkgelegenheid en bescherming van onze verzorgingsstaat. Daar heb ik de afgelopen jaren als financieel woordvoerder aan gewerkt en daar wil ik graag mee doorgaan.

Ik sta voor een harde aanpak van belastingontwijking door multinationals, investeringen in nieuwe banen, goede sociale voorzieningen en minder ongelijkheid. Ik geloof in een vrije en tolerante samenleving, waar je zelf mag bepalen van wie je houdt en met wie je trouwt.

Als Groninger blijf ik strijden voor de veiligheid, leefbaarheid en werkgelegenheid van de Groningers in het aardbevingsgebied. De gaskraan moet verder dicht, mensen met schade moeten sneller geholpen worden en een vast deel van de gasbaten moet in het noorden worden geïnvesteerd.

In gepolariseerde tijden wil ik verbinding en samenwerking zoeken op basis van onze progressieve idealen. Met partijgenoten, maatschappelijke organisaties en andere partijen. Voor een sterker en socialer Nederland.

Portefeuilles

Financiën Wonen, Ruimtelijke ordening, gaswinning

Alle berichten van Henk Nijboer
henknijboer @henknijboer

Les van de vorige crisis: voorkom dat de bouw stilvalt.
Er is nú woningnood. Het hoofdstuk volkshuisvesting ontbreekt in crisispakket kabinet. Investeer om werkloosheid te voorkomen en betaalbare huizen te bouwen.
‘Honderden banen weg bij bouwconcern BAM’ https://t.co/6ftfNn7Xj3

henknijboer @henknijboer

Ook zometeen bij de Algemene Financiële Beschouwingen:
‘Het Wopke-Wiebesfonds werkt met oude recepten voor een oude economie https://t.co/KUqC8tEB8t via @trouw

henknijboer @henknijboer

Vanaf 1615 uur de Algemene Financiële Beschouwingen!
PvdA zet zich in voor meer werk, het aanpakken vd woningnood, betaalbare huren, minder werkdruk en meer waardering in zorg en onderwijs.
En de prioriteit vh kabinet, weer 2 mld nr bedrijven, stevig ter discussie stellen.

Berichten