Kirsten van den Hul
Samen vooruit
08Kandidaat Tweede Kamerlid

Kirsten van den Hul

Samen vooruit

Over mij

"Voor een rechtvaardig, veilig en vooral verbonden Nederland. Want alleen samen komen we vooruit."

‘Emancipatie, is dat nou nog wel nodig?’, vragen mensen mij vaak. Ja, zeg ik dan. Want het gaat goed in Nederland, maar nog niet goed genoeg.

De afgelopen eeuw zijn we veel opgeschoten. Dat zie je ook in mijn ‘herstory’: binnen drie generaties ontwikkelden mijn voormoeders en ik ons van boerendochter die haar school niet mocht afmaken tot kandidaat-Kamerlid. Mede dankzij de Partij van de Arbeid, die bleef geloven in mensen zoals wij, door te investeren in sociale woningbouw, in werk, in onderwijs.

Het is díe Partij van de Arbeid waarbij ik me aansloot. Een partij die gelooft in kansen en vooruitgang, voor iedereen. Een inclusieve partij, die niet vanuit angst maar vanuit vertrouwen bouwt aan een betere toekomst. Een partij voor mensen die wat te winnen hebben. En die zijn er nog genoeg.

Daarom wil ik me namens de PvdA de komende vier jaar inzetten voor een eerlijke arbeidsmarkt; voor de emancipatie van het ouderschap; voor toegankelijk, goed en betaalbaar onderwijs; voor duurzame internationale samenwerking en voor een samenleving zonder seksisme, racisme, discriminatie en polarisatie. Kortom: voor een rechtvaardig, veilig en vooral verbonden Nederland. Want alleen samen komen we vooruit.

Een verbonden samenleving

Eerlijke spelregels zijn nodig. Zodat grote bedrijven netjes belasting betalen, net als de bakker op de hoek. Zodat we uitbuiting van werknemers aanpakken. En zodat we minder schreeuwen en beter naar elkaar luisteren.

Lees ons verkiezingsprogramma
kirstenvdhul @kirstenvdhul

‘Ik strijd op 2 fronten tegen vooroordelen: invechten in de NLse samenleving én binnen Turks-NLse gemeenschap’ @SelmaAblak #vprotegenlicht

kirstenvdhul @kirstenvdhul

Terug naar de satellite queens met oa @EsmaaMeidvHalal, @SelmaAblak en @Berna_Toprak #vprotegenlicht #meetup https://t.co/bMEEf7AF39

kirstenvdhul @kirstenvdhul

It’s official: collega @dijkvangijs en ik zijn de new kids on the block bij de @PvdA. En nu: #samenvooruit! #kiesraad #uitslag #tk2017 https://t.co/6mMDU1NDtV

Berichten