Over mij

"Voor een rechtvaardig, veilig en vooral verbonden Nederland. Want alleen samen komen we vooruit."

‘Emancipatie, is dat nou nog wel nodig?’, vragen mensen mij vaak. Ja, zeg ik dan. Want het gaat goed in Nederland, maar nog niet goed genoeg.

De afgelopen eeuw zijn we veel opgeschoten. Dat zie je ook in mijn ‘herstory’: binnen drie generaties ontwikkelden mijn voormoeders en ik ons van boerendochter die haar school niet mocht afmaken tot kandidaat-Kamerlid. Mede dankzij de Partij van de Arbeid, die bleef geloven in mensen zoals wij, door te investeren in sociale woningbouw, in werk, in onderwijs.

Het is díe Partij van de Arbeid waarbij ik me aansloot. Een partij die gelooft in kansen en vooruitgang, voor iedereen. Een inclusieve partij, die niet vanuit angst maar vanuit vertrouwen bouwt aan een betere toekomst. Een partij voor mensen die wat te winnen hebben. En die zijn er nog genoeg.

Daarom wil ik me namens de PvdA de komende vier jaar inzetten voor een eerlijke arbeidsmarkt; voor de emancipatie van het ouderschap; voor toegankelijk, goed en betaalbaar onderwijs; voor duurzame internationale samenwerking en voor een samenleving zonder seksisme, racisme, discriminatie en polarisatie. Kortom: voor een rechtvaardig, veilig en vooral verbonden Nederland. Want alleen samen komen we vooruit.

Alle berichten van Kirsten van den Hul
kirstenvdhul @kirstenvdhul

Studievertraging, stress, te weinig stageplekken: studenten hebben het zwaar. Docenten werken zich een slag in de rondte, de werkdruk blijft maar oplopen. Daarom ga ik de minister wéér oproepen: 1️⃣ Compenseer studievertraging 2️⃣ Verminder werkdruk docenten https://t.co/vtBbEzb5mQ

kirstenvdhul @kirstenvdhul

Afstandsonderwijs heeft kansenongelijkheid vergroot, blijkt opnieuw. Kinderen met lager opgeleide ouders liepen meeste achterstand op. Want zoals @thijs_bol zegt: „Haal je school weg, dan wordt thuis belangrijker.”
Morgen debat met minister Slob.
https://t.co/AaKyHWPMqi

kirstenvdhul @kirstenvdhul

Goed dat de betreffende school inmiddels afstand nam van deze bizarre opdracht. Roept wel veel vragen op. Wie zijn die ‘wij’ in vraag 2 bijvoorbeeld? En hoe zorgt deze school ervoor dat islamitische leerlingen zich veilig voelen? https://t.co/NlBVyb9Qdw

Berichten