Over mij

‘Emancipatie, is dat nou nog wel nodig?’, vragen mensen mij vaak. Ja, zeg ik dan. Want het gaat goed in Nederland, maar nog niet goed genoeg.

De afgelopen eeuw zijn we veel opgeschoten. Dat zie je ook in mijn ‘herstory’: binnen drie generaties ontwikkelden mijn voormoeders en ik ons van boerendochter die haar school niet mocht afmaken tot kandidaat-Kamerlid. Mede dankzij de Partij van de Arbeid, die bleef geloven in mensen zoals wij, door te investeren in sociale woningbouw, in werk, in onderwijs.

Het is díe Partij van de Arbeid waarbij ik me aansloot. Een partij die gelooft in kansen en vooruitgang, voor iedereen. Een inclusieve partij, die niet vanuit angst maar vanuit vertrouwen bouwt aan een betere toekomst. Een partij voor mensen die wat te winnen hebben. En die zijn er nog genoeg.

Daarom wil ik me namens de PvdA de komende vier jaar inzetten voor een eerlijke arbeidsmarkt; voor de emancipatie van het ouderschap; voor toegankelijk, goed en betaalbaar onderwijs; voor duurzame internationale samenwerking en voor een samenleving zonder seksisme, racisme, discriminatie en polarisatie. Kortom: voor een rechtvaardig, veilig en vooral verbonden Nederland. Want alleen samen komen we vooruit.

Alle berichten van Kirsten van den Hul

Word lid van onze partij

Samen maken we
onze idealen waar

Ja, tijd voor actie!

Word vrijwilliger in een kandidatenteam!

Begeleid onze kandidaat-Kamerleden en ga voorop in hun campagne.

Doe mee
kirstenvdhul @kirstenvdhul

“If you are neutral in situations of injustice, you have chosen the side of the oppressor. If an elephant has its foot on the tail of a mouse and you say that you are neutral, the mouse will not appreciate your neutrality.” — Archbishop Desmond Tutu

https://t.co/ZWM6viRbyV

kirstenvdhul @kirstenvdhul

Redenen genoeg om op een vrouw te stemmen. Vrouwen agenderen namelijk andere onderwerpem, waar de hele samenleving baat bij heeft. ‘They are changing the conversation.’ Dank voor de eervolle vermelding @SophievanGool 🙏🏼 https://t.co/j2PVPbiez7

kirstenvdhul @kirstenvdhul

‘Fund us like you want us to win!’
Goed stuk van @LailaAitBaali over belang van financiering voor maatschappelijk middenveld, als voorhoede én voorwaarde van NL feministisch buitenlands beleid.

#feministforeignpolicy https://t.co/kahLpKqnyf

Berichten