Lodewijk Asscher

Lodewijk Asscher

BETREFT: Noodpakket Leraar voor de Klas

11 oktober 2018 door Lodewijk Asscher in Basisonderwijs

Wij, tientallen leraren, schoolbestuurders, volksvertegenwoordigers, wethouders en andere Nederlanders, bieden het Noodpakket Leraar voor de Klas aan. In onderstaand pakket doen wij voorstellen voor zowel de korte als middellange termijn.

Lees verder

Na het dividendfiasco

9 oktober 2018 door Lodewijk Asscher in Economie en financiën

Zeker zijn van een goede leraar voor de klas, een fijne, betaalbare woning en goed werk. Zorg als we die nodig hebben – daar draait het om in het leven.

Lees verder

Een eerlijke kans voor starters die op zoek zijn naar een huis

30 september 2018 door Lodewijk Asscher in Wonen (huur)

Je wil zeker zijn van een fijne en betaalbare woning. Want wonen is een recht, geen ‘leuke investeringskans’ voor het grote geld. Daarom hebben wij vier maatregelen om starters weer een kans te geven op de woningmarkt.

Lees verder

Een optimistischer, vrolijker verhaal voor Nederland

19 september 2018 door Lodewijk Asscher in Democratie

Een optimistischer en vrolijker Nederland. Waar je zeker kunt zijn van een betaalbaar huis, goede zorg en voldoende leraren voor de klas. Zodat kinderen hun dromen kunnen najagen. Het kabinet heeft een gouden kans om juist nu ervoor te zorgen dat iedereen vooruit gaat.

Lees verder

Veiligheid en een goede toekomst voor vluchtelingen

27 juli 2018 door Lodewijk Asscher, Kati Piri in Samen één

Een op de honderd wereldburgers is nu op de vlucht. Voor oorlog, voor geweld, voor armoede en de opwarming van de aarde. Die mensen verdienen perspectief. Op een terugkeer naar hun huis. Op een baan. Op een betere toekomst.

Lees verder

For the many, not the few!

5 juli 2018 door Lodewijk Asscher

Lees hier de speech Lodewijk Asscher terug die hij hield in het Haags Museum in het bijzijn van Labourleider Jeremy Corbyn op het Fair Tax Event.

Lees verder