Lodewijk Asscher

Lodewijk Asscher

Een klap in het gezicht van alle Nederlanders

29 november 2018 door Lodewijk Asscher in Belastingontduiking

Met deze “slimme” constructies wordt geld gestolen van de samenleving. De overwerkte politieman, de leerkracht met stress, de verpleegkundige met te weinig tijd – wij allemaal betalen de rekening voor Shell en Unilever. En dat moet NU ophouden.

Lees verder

Een reus waar Nederland tegenaan kon leunen

27 oktober 2018 door Lodewijk Asscher

Een reus op wiens schouders wij konden staan, dat geldt voor Ad, Wouter, Job, Diederik en voor mij. Een reus waar Nederland tegenaan kon leunen. Dat gemis voelen we allemaal.

Lees verder

In memoriam: Wim Kok

20 oktober 2018 door Lodewijk Asscher

We gedenken Wim Kok met grote dankbaarheid en groot respect en wensen zijn vrouw Rita, zijn kinderen en kleinkinderen, zijn overige familie, vrienden en nabestaanden veel sterkte toe met het verwerken van dit enorme verlies.

Lees verder

BETREFT: Noodpakket Leraar voor de Klas

11 oktober 2018 door Lodewijk Asscher in Basisonderwijs

Wij, tientallen leraren, schoolbestuurders, volksvertegenwoordigers, wethouders en andere Nederlanders, bieden het Noodpakket Leraar voor de Klas aan. In onderstaand pakket doen wij voorstellen voor zowel de korte als middellange termijn.

Lees verder

Na het dividendfiasco

9 oktober 2018 door Lodewijk Asscher in Economie en financiën

Zeker zijn van een goede leraar voor de klas, een fijne, betaalbare woning en goed werk. Zorg als we die nodig hebben – daar draait het om in het leven.

Lees verder

Een eerlijke kans voor starters die op zoek zijn naar een huis

30 september 2018 door Lodewijk Asscher in Wonen (huur)

Je wil zeker zijn van een fijne en betaalbare woning. Want wonen is een recht, geen ‘leuke investeringskans’ voor het grote geld. Daarom hebben wij vier maatregelen om starters weer een kans te geven op de woningmarkt.

Lees verder