'Samen onze toekomst in handen'

‘Samen onze toekomst in handen’

Door Esther-Mirjam Sent op 30 januari 2023 Delen  

Wetenschappelijke bureaus PvdA en GroenLinks presenteren gezamenlijke visie

Een nieuw links verhaal voor Nederland: dat is waar de wetenschappelijke bureaus van de PvdA en GroenLinks de afgelopen maanden samen aan hebben gewerkt. Vandaag presenteren directeuren Tim 'S Jongers en Noortje Thijssen hun visie voor dit nieuwe, linkse verhaal: ‘Samen onze toekomst in handen nemen’. Ook praten ze over de totstandkoming van het stuk in een gezamenlijke podcast. Ze geven daarmee het startschot van een inhoudelijke dialoog binnen en buiten de partijen.

Gezamenlijke gesprekken

Ik ben samen met GroenLinks-partijvoorzitter Katinka Eikelenboom heel blij dat Tim en Noortje vanuit onze wetenschappelijke bureaus samen de pen hebben opgepakt. Naast dit discussiestuk wordt op veel meer plekken in de partijen gewerkt aan een gezamenlijk verhaal. Een goed voorbeeld hiervan is de klimaatvisie ‘Felrood en Knalgroen’ van de Kamerleden Suzanne Kröger en Joris Thijssen. Ook tijdens onze congressen op 4 februari gaan we verder met de gezamenlijke gesprekken. En in het voorjaar organiseren we diverse bijeenkomsten door het land.

Hoe gaan we verder?

We roepen leden, geïnteresseerden en (ervarings)deskundigen dan ook op om met ons verder te praten. We horen graag jullie mening over wat er nodig is om de kloof tussen arm en rijk te dichten. Zo zorgen we samen voor een eerlijke, duurzame samenleving. 

Alle bijdragen, in dialoog en op papier, worden gebruikt om na de zomer de balans op te maken. Vervolgens bepalen we hoe we de samenwerking tussen onze partijen verder vormgeven richting de Tweede Kamerverkiezingen. Die keuze ligt uiteindelijk bij de leden. Nu kijken we vooral uit naar een voorjaar vol met ontmoeting, debat, en links-progressieve beweging.  

Zien we je zaterdag om te bouwen aan een nieuw links verhaal voor Nederland?

Hopelijk tot dan!

Delen:

Berichten