Fractievoorzitterschap in de Eerste Kamer

Fractievoorzitterschap in de Eerste Kamer

Door Mei Li Vos op 24 mei 2023 Delen  

In de aanloop naar de Eerste Kamerverkiezingen hebben we in de provincies een hele leuke en goede campagne gevoerd voor een sociaal en groen Nederland. Dat deden we voor de Eerste Kamer samen met GroenLinks, omdat we overtuigd zijn dat we samen het verschil kunnen maken in Nederland.

Onze samenwerking en positieve campagne heeft zijn vruchten afgeworpen: de PvdA gaat er één zetel op vooruit en GroenLinks evenaart het succes van de vorige verkiezingen. Samen vormen we in de Eerste Kamer zo een krachtig, links blok.

Over het fractievoorzitterschap hebben we in de campagne altijd gezegd dat we daar wel snel uit zouden komen. Dat was ook zo. Paul en ik zijn na de verkiezingen om tafel gaan zitten. We hebben alle verantwoordelijkheden van de fractievoorzitter en vicefractievoorzitter op een rij gezet en verdeeld. 

Daaruit bleek vrij snel dat mijn affiniteit ligt bij het ontwikkelen en optimaliseren van zo’n nieuwe grote fractie, en dat is een rol die meer past bij de vicefractievoorzitter. We hebben daarop ons voorstel met de (te kiezen) nieuwe fractie besproken en besloten dat we het zo zouden verdelen.

Het doel is dat onze gezamenlijke fractie in de Eerste Kamer niet alleen een numerieke rol van betekenis speelt. We gaan een sterk team vormen, met een breed scala aan fractieleden die de samenleving kennen en de zaal van de Eerste Kamer binnenbrengen. Waarin de leden in elkaars kennis en kunde aanvullend zijn. 

Ik heb ontzettend veel zin in de komende vier jaar, waarin we met onze fractie laten zien hoe onze rood-groene samenwerking Nederland eerlijker en duurzamer kan maken!

Delen:
Maak het verschil - doneer nu voor de campagne!

We kunnen #NietZonderJou

Meld je aan en maak het verschil!

Doe mee

Word lid van onze partij

Samen maken we
onze idealen waar

Ja, tijd voor actie!

Berichten