Een bieb in de buurt nu wettelijk een recht

Een bieb in de buurt nu wettelijk een recht

Door Mohammed Mohandis op 11 november 2022 Delen  

Het recht op het hebben van een goede bibliotheek in de buurt wordt in de wet vastgelegd, dankzij mijn voorstel, samen met CDA en GroenLinks. Zodat iedereen weer op wandelafstand van een bieb woont. 

Bibliotheken zijn niet alleen plekken waar je boeken kunt lezen en lenen. Het zijn ook plekken waar mensen elkaar ontmoeten, hulp krijgen bij het omgaan met een steeds ingewikkeldere digitale overheid, kunst en cultuur kunnen beleven, en nog zoveel meer.

Maar zoals veel voorzieningen verdwijnt de bibliotheek steeds vaker uit dorpen en wijken omdat gemeenten er geen geld voor hebben. Onacceptabel wat de PvdA betreft. 

Als PvdA maken we ons al heel lang hard voor de bibliotheek, denk maar aan onze de originele Bibliotheekwet uit 2015. Maar we zijn er nog niet. 

Op korte termijn gaat het geld vooral naar gemeenten waar de bibliotheek helemaal is verdwenen, of waar die het meest is verschraald. Op de langere termijn is er meer nodig om de bieb te verbeteren en versterken. Zodat nieuwe generaties een abonnement op de wereld kunnen krijgen.

Delen:
Maak het verschil - doneer nu voor de campagne!

We kunnen #NietZonderJou

Meld je aan en maak het verschil!

Doe mee

Steun onze docenten en blijf op de hoogte

Steun onze strijd en blijf op de hoogte van al onze acties, ideeën en activiteiten omtrent leraren.

Berichten