Mohammed Mohandis
Samen vooruit
21Kandidaat Tweede Kamerlid

Mohammed Mohandis

Samen vooruit

Over mij

"Als Kamerlid wil ik doen wat ik al doe sinds ik politiek actief ben geworden: concrete dingen realiseren zoals de introductie van een OV-kaart voor alle minderjarige mbo’ers."

Op jonge leeftijd ben ik de politiek in gegaan om het verschil te maken voor iedereen voor wie vooruitgang niet vanzelfsprekend is. Als vertegenwoordiger van de Goudse jongeren maakte ik me hard voor een trapveldje in de buurt waar ik opgroeide. Zo kwam ik in contact met de lokale politiek. Ik werd lid van de Jonge Socialisten en op m’n twintigste zat ik voor de PvdA in de gemeenteraad. In 2009 werd ik landelijk voorzitter van de Jonge Socialisten in de PvdA. In 2010 stond ik voor het eerst op de landelijke PvdA-kandidatenlijst en sinds 2012 zit ik in de Tweede Kamer. Ook nu sta ik weer op de kandidatenlijst.

Niet afkomst, maar toekomst. Je toekomst mag niet bepaald worden door waar je wieg heeft gestaan. Met een goed jeugdbeleid, met een goed armoedebeleid en met een goede begeleiding na detentie moet de overheid mensen helpen om wat van hun leven te maken. Als volksvertegenwoordiger wil ik echt een vertegenwoordiger van het volk zijn. Ik wil een spil zijn tussen de mensen en de overheid. In de landelijke politiek hoop ik mij te kunnen inzetten voor gemotiveerde jongeren. Mbo’ers hebben het bijvoorbeeld vaak moeilijk bij het vinden van een stageplek. Geen stage, geen diploma. Geen diploma, geen werk. Geen werk, geen toekomst. Als Kamerlid wil ik doen wat ik al doe sinds ik politiek actief ben geworden: concrete dingen realiseren zoals de introductie van een OV-kaar voor alle minderjarige mbo’ers.

Onze resultaten

Goed onderwijs. Voor de PvdA in ieder geval dat iedereen een gelijke kans heeft om zijn of haar eigen talenten maximaal te ontwikkelen. Dit hebben we daar de afgelopen vier jaar aan gedaan.

Lees verder

Gelijke kansen voor kinderen en goed onderwijs

Iedereen verdient gelijke kansen om iets van zijn of haar leven te maken. Het mag niet uitmaken waar je vandaan komt, waar je woont, of je ouders rijk of arm zijn. Die gelijke start begint met goed onderwijs.

Lees meer
MoMohandis @momohandis

Mooi dat wethouder @hildeniezen in actie kwam en misverstand is opgehelderd. https://t.co/Nx61D3t8Ns

MoMohandis @momohandis

Net bij bewoners langsgeweest. Mooi initiatief en er is bereid om te praten over een gezamenlijke oplossing met de gemeente. Hen opgeroepen om samen met wethouder @hildeniezen handschoen op te pakken. https://t.co/ci7igTRgXx

MoMohandis @momohandis

Ik hoop dat ze hem snel vinden. Aanpakken.

https://t.co/XveawDiZde

Berichten