Peter Berkers

Verhalen

Peter Berkers

Peter is 62 jaar en werkt al meer dan 42 jaar in het onderwijs. Wegens recente ontwikkelingen is zijn pensionering over ruim 5 jaar.

Hij werkt nog steeds met passie in het MBO-onderwijs, onder andere als docent Burgerschap. Hij heeft hiervoor een programma op maat ontworpen, waarbij elke student zijn of haar eigen ontwikkelingsroute kiest. Voor iedere student ligt er nu eenmaal een andere leervraag. Zijn devies luidt: “Word ondernemer van je eigen leven.”

Daarnaast is hij loopbaanbegeleider van een groep niveau 3-studenten, geeft hij filosofielessen, coacht hij nieuwe docenten, is stagebegeleider voor HBO-studenten, is kartrekker op het gebied van “growth mindset”en inspireert en activeert hij collega’s onder het motto “We moeten niet afvinken, maar aanvonken!” Peter legt verbinding tussen school en maatschappij. Kortom, hij is een docent in hart en nieren.

Voor veel studenten, collega’s en stagiaires is Peter een grote inspiratiebron en van veel betekenis in hun verdere ontplooiing en ontwikkeling. Ondanks het feit dat ook bij hem de jaren gaan tellen, blijft hij op zijn onnavolgbare wijze aan het werk. Hij is een held!

Delen:

Dit zijn onze helden

We kennen ze allemaal; echte doeners die het verschil maken. Mensen die dagelijks hun steentje bijdragen aan een mooier Nederland. Zij helpen Nederland vooruit. Wij willen deze mensen een gezicht geven.

Lees meer