Gies van Tooren

Verhalen

Gies van Tooren

Gies van Tooren werkt sinds 1970 bij Trivire Wonen dat toen nog ‘Maatschappij tot Verbetering van Volkshuisvesting’ Dordrecht Zwijndrecht heette. Hij begon zijn loopbaan als schilder, maar vanwege zijn twee rechter handen werd hij al snel breder ingezet bij alle voorkomende werkzaamheden, zoals timmeren, metselen en het aanleggen van elektriciteit aanleggen. Vanuit zijn functie als allrounder werd Gies huismeester van een complex in Zwijndrecht. In de beginjaren van het derde millennium werd hij sociaal wijkbeheerder van de wijk Sterrenburg 1 in Dordrecht. Deze functie was hem op zijn lijf geschreven, Gies toverde de wijk om in een sprankelrijk bruisend geheel. Hij organiseerde leuke evenementen en vormde de spil te midden van enthousiaste vrijwilligers. Niets was hem te veel!

Ook draagt Gies met veel begrip en liefde de zorg voor het welzijn van mensen die op de een of andere wijze in de problemen zijn gekomen. Door zijn subliem menselijk inzicht voorkomt hij veel problemen of lost hij ze naar ieders tevredenheid op. Gies kent de wijk en de mensen op z’n duimpje.

Delen:

Dit zijn onze helden

We kennen ze allemaal; echte doeners die het verschil maken. Mensen die dagelijks hun steentje bijdragen aan een mooier Nederland. Zij helpen Nederland vooruit. Wij willen deze mensen een gezicht geven.

Lees meer