De programmacommissie  en de adviescommissie kandidaatstelling voor de Tweede Kamerverkiezingen

Dit zijn onze commissies voor het verkiezingsprogramma en de kandidaatstelling Tweede Kamer

Het partijbestuur heeft de programmacommissie en de adviescommissie kandidaatstelling voor de Tweede Kamerverkiezingen bekendgemaakt.

Programmacommissie Tweede Kamerverkiezingen: de beste ideeën voor Nederland

De programmacommissie zal worden geleid door Esther-Mirjam Sent, Eerste Kamerlid voor de PvdA. Om het verkiezingsprogramma te realiseren willen we input van mensen binnen en buiten de partij. Ons verkiezingsprogramma moet bieden wat de samenleving anno 2021 van de sociaal-democratie nodig heeft. Daarom gaan we op zoek naar de beste ideeën voor Nederland, die oplossingen bieden en antwoorden geven op de vraagstukken van nu en de toekomst.

We organiseren in 2020 op verschillende manieren de zoektocht naar de beste nieuwe ideeën in het land. Iedereen kan ideeën aandragen voor het verkiezingsprogramma of voor goede acties in het land. De programmacommissie voert gesprekken met experts en legt actief verbinding met mensen die ons programma aangaat. Met de mensen op de werkvloer, de mensen op straat en de mensen die werken in de publieke sector en het bedrijfsleven.

De vaststelling van het verkiezingsprogramma zal plaatsvinden op het congres voor de Tweede Kamerverkiezingen (de datum van het congres wordt nader bepaald).

Adviescommissie kandidaatstelling: ruimte voor talent

Voorzitter van de adviescommissie kandidaatstelling is Marja Wagenaar, directeur van een bureau gespecialiseerd in leiderschapsvraagstukken en oud-lid van de Tweede Kamer. Naast Marja zijn er dertien andere leden uit alle provincies van Nederland en met verschillende achtergronden. De adviescommissie kandidaatstelling gaat werken aan een diverse lijst met kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen. De commissie wil op de kieslijst herkenbare sociaaldemocraten, die vanuit idealen op een overtuigende en resultaatgerichte wijze kunnen handelen als volksvertegenwoordiger. De profielschets voor kandidaten voor de Tweede Kamer wordt in het voorjaar van 2020 gepresenteerd. Voor meer informatie over het proces kan contact opgenomen worden met Christiaan van de Griend (secretaris adviescommissie kandidaatstelling) via [email protected].

Delen:

Word lid van onze partij

Samen maken we
onze idealen waar

Ja, tijd voor actie!