William Moorlag
Samen vooruit
09Kandidaat Tweede Kamerlid

William Moorlag

Samen vooruit

Over mij

"Stapje voor stapje moeten we bouwen aan een betere samenleving."

Altijd al heb ik een sterkte drang gehad om onrecht te bestrijden, de drang gehad om het verschil te willen maken voor gewone mensen. Dat heb ik niet alleen bij mijn werk als ziekenverzorger in een verpleeghuis gedaan, maar ook als vakbondsbestuurder bij de FNV. Bijna twintig jaar lang heb ik het voorrecht gehad om op te komen en te strijden voor de belangen van werknemers, uitkeringsgerechtigden en gepensioneerden. Het laatste anderhalf jaar doe ik dat in Drenthe als directeur van het prachtige werkleerbedrijf Alescon waar 1.600 mensen met een arbeidsbeperking werken.

Het is belangrijk dat iedereen bestaanszekerheid en fatsoenlijk werk geboden wordt, er moet een eerlijkere verdeling komen van welvaart en inkomen. Armoede moet de wereld uit geholpen worden, als eerste voor kinderen. De zorg moet andere georganiseerd worden, er moet voorkomen worden dat mensen bij bosjes op straat worden gezet door aanbestedingen.

Nederland is een prachtig land om in te leven, maar nog niet voor iedereen. Daar moet wat aan gebeuren. Niet door te gaan schreeuwen aan de zijlijn, maar door mensen bij elkaar te brengen. Stapje voor stapje moeten we bouwen aan een betere samenleving. Hier help ik met mijn noordelijke nuchterheid in Den Haag graag aan mee.

Sluit je aan

Blijf niet aan de zijlijn staan. Laten we samen een Nederland bouwen waar iedereen trots op kan zijn.

Ik doe mee

Sluit je aan!

Samen vooruit.

Word lid
wmoorlag @wmoorlag

Aanzet 10-puntenplan @freekjonge goede stap, maar er mist nog aantal essentiële punten. https://t.co/0C5mMCXwvg

wmoorlag @wmoorlag

Voor degenen met het slogan ‘Nederland weer van ons’; dit is, godzijdank, het ‘Nederland van ons’. Kunnen we trots… https://t.co/pMmKJV45Z8

wmoorlag @wmoorlag

Column: Kerstkindje – RTV Noord. Fraaie Groningse woorden: ‘Hier hest wat slik’ bij gebaar van vriendschap en troost https://t.co/Jdx4my9EDo