Mei Li Vos
Samen vooruit
32Kandidaat Tweede Kamerlid

Mei Li Vos

Rechtse partijen zaaien twijfel over onafhankelijkheid wetenschap

9 februari 2017 door Mei Li Vos in Hoger onderwijs

Deze week namen de rechtse partijen in de Tweede Kamer een motie aan die de wetenschap in twijfel trekt. Overdrijf ik? Nee. Ik waarschuw alleen voor moties die suggereren dat onze wetenschappers te links zijn en maar meningen verkondigen. Ik waarschuw voor politici die willen ingrijpen in de wetenschap.

Lees verder

In gesprek met zzp’ers: #MetMeiLi

1 december 2016 door Mei Li Vos in Zelfstandigen zonder personeel (ZZP)

Over zzp’ers kan je stevige discussies voeren. Nu zoveel mensen zzp’er zijn gebeurt dat dan ook vaak. De laatste tijd gaat het veel over de wet DBA. Over deze en vele andere vragen ging Mei Li Vos in gesprek met zzp’ers.

Lees verder

PvdA wil een Nationale Consumenten Ombudsman

25 oktober 2016 door Mei Li Vos in Consumenten

Ik wil dat de overheid er zelf voor zorgt dat collectieve schaderegelingen goed worden afgehandeld. Daarom moet de overheid een Nationale Consumenten Ombudsman instellen.

Lees verder

Meer geld voor baanbrekend onderzoek

19 september 2016 door Mei Li Vos in Werk en sociale zekerheid

Vandaag maakte Jet Bussemaker, onze minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap, bekend dat de regering dertig miljoen euro gaat investeren in de Nationale Wetenschapsagenda. Dat is goed nieuws voor alle Nederlanders. Door meer kennis kunnen we oplossingen vinden voor chronische ziekten, het klimaatprobleem, maar ook antwoord krijgen op hoe er bijvoorbeeld beter kan worden bemiddeld bij conflicten die samenlevingen splijten.

Lees verder

We dreigen onszelf kapot te flexibiliseren

28 juni 2016 door Mei Li Vos in Flexwerk

Als het gaat om ‘flexwerken, is Nederland met vlag en wimpel Europees kampioen. Nederland maakt het op dit punt zelfs zo bar en boos, dat de Europese Commissie de noodklok luidt. Het is dan ook hoog tijd de doorgeschoten flexibilisering van de arbeidsmarkt terug te draaien. Dat is niet alleen goed voor Nederlandse werkenden, maar ook voor de economie als geheel. Dat schrijven Agnes Jongerius en ik in een opiniestuk in het Algemeen Dagblad.

Lees verder

Bescherm die arme, eenzame internetgokker

23 juni 2016 door Mei Li Vos

Onlinegokkers kunnen ongezien afglijden in de waanzin van een verslaving. Verbieden helpt niet, meent Mei Li Vos. Reguleren wel. Dat schrijf ik een opiniestuk in NRC Next.

Lees verder