Tijd voor een eerlijker klimaatbeleid

Tijd voor een eerlijker klimaatbeleid

Door William Moorlag op 13 maart 2019 Delen  

Het oordeel van het Centraal Planbureau en het Planbureau voor de Leefomgeving was vandaag glashard. De klimaatplannen van het kabinet zijn niet eerlijk en niet groen.

En nog geen twee uur later kwam Rutte tot inkeer. Er komt alsnog een CO2-heffing voor de grote vervuilende bedrijven. Iets waar wij al maanden voor pleiten. Nu moet de opbrengst van die heffing ook naar de gewone gezinnen, en niet via een omweg volledig terug naar de grote bedrijven.

Je wil zeker zijn dat we een leefbare planeet doorgeven aan onze kinderen en dat de grote vervuilende bedrijven gaan betalen.

Je wil zeker zijn dat we een leefbare planeet doorgeven aan onze kinderen en dat de grote vervuilende bedrijven gaan betalen. Het kabinet legde in haar plannen de rekening echter eenzijdig bij de gewone huishoudens neer. De energierekening steeg fors, terwijl Rutte III de grote bedrijven wederom de hand boven het hoofd hield.

Uit de doorrekening bleek echter dat vooral de grote industrie gewoon door kon gaan met vervuilen.

Uit de doorrekening bleek echter dat vooral de grote industrie gewoon door kon gaan met vervuilen. De doelstelling voor CO2-reductie werd dan ook niet gehaald. Ook bleek uit de doorrekening van de plannen dat vooral de lagere en de middeninkomens er op achteruit gaat. De hoge inkomen betalen een veel lagere rekening. Dat is niet eerlijk.

De hoge inkomen betalen een veel lagere rekening, dat is niet eerlijk.

Het is ontzettend belangrijk dat we iets doen tegen de klimaatverandering. Dat we een schone en leefbare planeet nalaten aan onze kinderen. En dat we de rekening eerlijk delen. En hem neerleggen waar hij hoort: bij de grote vervuilende bedrijven. Wij blijven daar voor strijden.

Word lid van onze partij!

Samen maken we
onze idealen waar

Ja, tijd voor actie!