Sportverenigingen verdienen steun

Sportverenigingen verdienen steun

Door Mohammed Mohandis op 9 september 2022 Delen  

We weten allemaal hoe belangrijk sporten is voor onze gezondheid en voor de kwaliteit van het leven. Het plaatselijke zwembad of de voetbalvereniging in de buurt zijn dan ook van onschatbare waarde.

Maar vandaag luiden diverse sportorganisaties de noodklok. De stijgende energierekening wordt namelijk ook daar gevoeld. Voor veel sportverenigingen en accomodaties geldt dat zij te maken krijgen met aflopende energiecontracten en stijgende energiekosten. 

Als we niks doen, dan dreigt zich een ramp te voldoen. Het kabinet moet daarom snel in actie komen om de sportverenigingen die dreigen om te vallen, te helpen. 

Diverse sportverenigingen dreigen om te vallen door aflopende energiecontracten en stijgende energiekosten.

De financiële problemen voor sportverenigingen en sportaccommodaties gaan gevolgen hebben voor de toegankelijkheid van sport, zeker wanneer dit betekent dat contributies of toegangsprijzen worden verhoogd. Dit verhoogd de drempel voor mensen om toegang te hebben tot sport. En in een tijd van grote onzekerheid, is dat het laatste waar mensen op zitten te wachten. 

Wat de PvdA betreft moet het kabinet snel met een noodfonds komen voor sportverenigingen en sportaccommodaties die nu financiële steun nodig hebben.

Het kabinet moet niet toekijken, maar snel in actie komen met een noodfonds.

Al in juli diende ik samen met GroenLinks en CDA een motie in die vroeg om steun voor sportverenigingen en sportaccommodaties die door de stijgende energielasten in de problemen zouden komen. Deze motie werd door alle partijen (op de SGP na) gesteund. 

Inmiddels geldt voor veel sportverenigingen en sportaccommodaties dat de problemen acuut  zijn geworden. Maar het kabinet doet nog steeds niets. Afgelopen dinsdag vroeg ik een spoeddebat aan met de minister van Sport en de staatssecretaris van Cultuur om de dreigende teloorgang van onze sociale infrastructuur aan te pakken. Het kabinet moet niet toekijken maar verantwoordelijkheid nemen.

Delen:

Word lid van onze partij

Samen maken we
onze idealen waar

Ja, tijd voor actie!