Geaardheid is niet iets wat je kan “genezen”

Geaardheid is niet iets wat je kan “genezen”

Door Habtamu de Hoop op 4 juni 2021 Delen  

Iedere avond bidden er jongens en meisjes in Nederland om hetero te zijn.

Kinderen die zich afvragen of hun gevoelens, de liefde die zij voelen, wel toegestaan zijn. Aan hen moest ik denken toen het kabinet deze week weigerde om ‘LHBTQIA+ genezing’ in Nederland strafbaar te stellen, na heftige berichten over deze middeleeuwse praktijken in de media.

"Het kabinet kiest de kant van de geloofswaanzinnigen."

Het maakt me razend. In plaats van pal achter deze jongeren te gaan staan, hen te laten zien dat ze er een mogen zijn, kiest het kabinet de kant van de geloofswaanzinnigen. Daarom kom ik, samen met GroenLinks en gelukkig ook met regeringspartijen D66 en de VVD, met een initiatiefwetsvoorstel om nu echt een einde te maken aan dergelijke ‘behandelingen’.

"Homoseksualiteit is geen keuze is en al helemaal geen ziekte."

Iemand proberen te genezen van zijn of haar eigen identiteit is niet alleen vernederend, maar ook diep traumatiserend. Onze wet verbiedt daarom dergelijke therapieën. Om zo de jongeren die worstelen met hun gevoelens te beschermen.

"Iedereen moet zich veilig voelen om zichzelf te kunnen zijn."

In Nederland zijn we vrij. Vrij om te doen wat je wil, te geloven wat je wil, te houden van wie je wil. Onderdrukking en uitsluiting moeten we tegengaan. Iedereen moet zich veilig voelen om zichzelf te kunnen zijn.

Delen:

We kunnen #NietZonderJou

Word actief in ons landelijke bel-team.

Doe mee