Mohammed Chahim
Zeker zijn
53Kandidaat Tweede Kamerlid

Mohammed Chahim

Zeker zijn

Over mij

"De PvdA is voor mij de partij die staat voor gelijke kansen voor iedereen, een partij die helpt mensen te emanciperen."

De PvdA is voor mij de partij die staat voor gelijke kansen voor iedereen, een partij die helpt mensen te emanciperen. Als kind van migrantenouders ben ik hiervan een levend voorbeeld. In een land waar een premier adviseert om je ‘in te vechten’, is dit geen vanzelfsprekendheid meer. Ik wil me inzetten voor een inclusieve samenleving. Helaas is het vandaag harder nodig dan gisteren.

Sinds mijn 18e ben ik vol overtuiging lid van de PvdA. De afgelopen 10 jaar was ik actief in de lokale politiek en richtte me op sociale zaken en zorg. Maatwerk was het sleutelwoord. Toch gaat niet altijd alles goed. Denk bijvoorbeeld aan de 1,2 miljard euro zorggeld die gemeenten hebben overgehouden, of het grote verschil in invulling van de fraudewet en armoedebeleid.

Als economisch onderzoeker op het gebied duurzaamheid en klimaatverandering, zie ik graag dat Nederland weer voorop loopt in Europa als het gaat om duurzaamheid. Hierin hebben we nog een lange weg te gaan, maar dit biedt tegelijkertijd ook kansen. Met een versnellingsagenda kunnen we niet alleen onze achterstand inlopen, maar ook de transitie maken naar een circulaire economie. Hiervoor moeten we (meer) investeren in innovatie en kennis.

MChahim @mchahim

Klimaatsceptici zijn niet alleen schadelijk voor het klimaat, maar ook voor je portemonnee. 🌿🌍
https://t.co/I473mmiJoW

MChahim @mchahim

We praten in Nederland veel over verduurzamen, maar blijven ver achter bij de rest van Europa. 😥 https://t.co/ay5ScJEQY7

MChahim @mchahim

Gezondheidscommissaris 0⃣ Tabaksindustie 1⃣

cc: @arjenlubach en Walther https://t.co/lGeBwBBnX6