Mohammed Chahim
Samen vooruit
53Kandidaat Tweede Kamerlid

Mohammed Chahim

Samen vooruit

Over mij

"De PvdA is voor mij de partij die staat voor gelijke kansen voor iedereen, een partij die helpt mensen te emanciperen."

De PvdA is voor mij de partij die staat voor gelijke kansen voor iedereen, een partij die helpt mensen te emanciperen. Als kind van migrantenouders ben ik hiervan een levend voorbeeld. In een land waar een premier adviseert om je ‘in te vechten’, is dit geen vanzelfsprekendheid meer. Ik wil me inzetten voor een inclusieve samenleving. Helaas is het vandaag harder nodig dan gisteren.

Sinds mijn 18e ben ik vol overtuiging lid van de PvdA. De afgelopen 10 jaar was ik actief in de lokale politiek en richtte me op sociale zaken en zorg. Maatwerk was het sleutelwoord. Toch gaat niet altijd alles goed. Denk bijvoorbeeld aan de 1,2 miljard euro zorggeld die gemeenten hebben overgehouden, of het grote verschil in invulling van de fraudewet en armoedebeleid.

Als economisch onderzoeker op het gebied duurzaamheid en klimaatverandering, zie ik graag dat Nederland weer voorop loopt in Europa als het gaat om duurzaamheid. Hierin hebben we nog een lange weg te gaan, maar dit biedt tegelijkertijd ook kansen. Met een versnellingsagenda kunnen we niet alleen onze achterstand inlopen, maar ook de transitie maken naar een circulaire economie. Hiervoor moeten we (meer) investeren in innovatie en kennis.

MChahim @mchahim

Mooi sociaal programma met heldere speerpunten. https://t.co/cTHQ7LVTU2

MChahim @mchahim

Net gebeld door stadsleerbedrijf. Een en ander is uitgelegd. Blijf van mening dat een stage geen ‘goedkope’ arbeid moet betekenen. Mij is uitgelegd dat hier geen sprake van is. Fijn. Succes! @MFvGeel https://t.co/T5yb0dKxVA

MChahim @mchahim

Is dit niet gewoon een vacature zonder salaris? https://t.co/2T1GLJFCmv