Loes Ypma
Zeker zijn
22Kandidaat Tweede Kamerlid

Loes Ypma

Betere hulp voor kinderen van dakloze ouders

23 februari 2017 door Loes Ypma

Ieder kind verdient het om veilig en zo gewoon mogelijk op te kunnen groeien. De PvdA pleit daarom voor begeleiding op maat voor kinderen met dakloze ouders.

Lees verder

Ontheffing van de leerplicht is geen échte oplossing

6 februari 2017 door Loes Ypma in Onderwijs

Ontheffing van de leerplicht is geen echte oplossing. Scholen moeten extra ondersteuning krijgen om kinderen les te geven. Scholen moeten samen met ouders en kinderen kijken wat er nodig is om weer naar school te kunnen.

Lees verder

Een waardevol bezoek

31 januari 2017 door Loes Ypma in Passend onderwijs

Vandaag heb ik gesproken met ouders, kinderen en leerkrachten op de St. Maartenschool in Ubbergen. Dit soort scholen en de expertise die aanwezig is moeten we koesteren.

Lees verder

Samenwerken om kindermishandeling te voorkomen

13 december 2016 door Loes Ypma in Huiselijk geweld en kindermishandeling

Omdat er niet altijd goed wordt omgegaan met de meldingen van leraren bij signalen van kindermishandeling, wil ik samen met mijn collega Marith Volp dat het kabinet ervoor zorgt dat leraren serieus genomen worden, terughoren wat er wordt gedaan met de melding en een contactpersoon krijgen.

Lees verder

Hoog tijd voor een herwaardering van het vakmanschap van de docent

1 december 2016 door Loes Ypma, Diederik Samsom in Onderwijs

Daarom willen we investeren in onze docenten en goede docenten voor de klas krijgen en houden. Met een waardering die ze verdienen.

Lees verder

Geef docenten meer tijd zodat ieder kind een gelijke kans krijgt

31 oktober 2016 door Loes Ypma in Basisonderwijs

Nog te vaak bepaalt de afkomst van een kind de kansen die hij of zij in het verdere leven krijgt. Dat is onacceptabel. Het kabinet trekt daarom structureel 26 miljoen euro per jaar uit om dit tegen te gaan.

Lees verder