Over mij

Lara Wolters is sinds juli 2019 lid van het Europees Parlement. Hiervoor werkte ze als beleidsadviseur bij de S&D-fractie en als adviseur bij een advocatenkantoor in Brussel. Als een van de jongste Europarlementariërs zet Lara zich in voor een transparante EU, kansengelijkheid in het onderwijs en meer politieke participatie van jongeren. Daarnaast wil ze betere Europese wetgeving over verantwoord ondernemen en ziet ze het aanpakken van klimaatverandering als Europese topprioriteit, waarbij het EP een leidende rol moet opeisen.

Lara heeft in meerdere landen en steden gewoond. Ze groeide op in Amsterdam en Brussel, studeerde in Londen, Straatsburg en Brugge. In Engeland schrok ze van de enorme kloof tussen arm en rijk, en de kansenongelijkheid die er al op de basisschool begint. Dat sterkte haar in haar idee dat Europese regels moeten bijdragen aan een stevig sociaal stelsel in elk Europees land – niet aan het afbreken van zekerheden.

Na haar studie werkte Lara in het Europees Parlement als beleidsadviseur. Daar werkte ze eerst, als adviseur van Agnes Jongerius, aan een gelijk speelveld voor werknemers. Gedetacheerde bouwvakkers, die minder verdienden dan hun Nederlandse collega’s, kregen na een herziening van de Europese regels gelijk loon voor gelijk werk.

Tijdens de campagne van 2019 zette zij zich in om meer jongeren naar de stembus te krijgen. Hoewel er veel meer jongeren dan vijf jaar eerder gingen stemmen, lieten jongeren hun stem nog steeds minder gelden dan ouderen. Lara ziet het als haar opdracht om jongeren te betrekken bij politieke besluitvorming, en “Brussel” wat begrijpelijker te maken. Omdat we de wereld alleen de goede kant op kunnen duwen als iedereen die dat kan, daar ook aan bijdraagt.

Sinds haar benoeming als Europarlementariër blijft Lara zich inzetten voor economische en sociale gelijkheid in Europa. Dat vraagt om een transparante EU en waar nodig een strenge blik op haar instituties. Maar ook om nuance en een optimistisch geluid, in de wetenschap dat de grote uitdagingen van deze tijd alleen gezamenlijk opgelost kunnen worden.

larawoltersEU @larawolterseu

Europees Hof: #volkswagen kan voor sjoemelsoftware ook buiten Duitsland worden aangeklaagd. Hof neemt daarmee een voorschotje op de nieuwe EU-wet massaschade🙂🎯 #dieselgate #ECJ https://t.co/SFWKoxFyHE

larawoltersEU @larawolterseu

Zonet een akkoord bereikt over EU-richtlijn massaschade. Gedupeerde consumenten kunnen voortaan grensoverschrijdend hun gelijk halen in Europa! 🇪🇺

larawoltersEU @larawolterseu

Andrej Babiš 🇨🇿 is één van de rijkste personen van het land, één van de grootste werkgevers van het land, één van de grootste mediamagnaten van het land, en sinds 2017 ook premier van Tsjechië. En nu blijkt dat hij al die petten niet helemaal uit elkaar kan houden. https://t.co/k46uYPv5hR