Christa Oosterbaan
Samen vooruit
20Kandidaat Tweede Kamerlid

Christa Oosterbaan

Samen vooruit

Over mij

"Politiek raakt mij, omdat politiek over mensen gaat."

Geboren en getogen op Terschelling in een “echt rood nest” en daar ben ik trots op. Het sociaaldemocratische gedachtengoed is voor mij dan ook de enige échte manier om de problemen in de samenleving aan te pakken. Vóór de mensen en mét de mensen die het aangaat waarbij solidariteit centraal staat. De burgers moeten zich kunnen herkennen in onze volksvertegenwoordigers. Maar nog belangrijker: volksvertegenwoordigers moeten zich herkennen in de burgers. De PvdA moet vooral de volksvertegenwoordiging weer voorop stellen. Mensen moeten weer vertrouwen in ónze mensen krijgen.

Ik ben betrokken bij wat er in de maatschappij leeft en heb een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Naast loyaal en integer ben ik ook gedreven en vasthoudend. Recht door zee, maar met respect voor de ander, zonder wollig taalgebruik.

Een aantal jaar heb ik gevaren als stuurman op de groothandelsvaart, dit maakt dat ik stevig in mijn schoenen sta. Op dit moment woon ik met mijn gezin op Terschelling. Sinds 2001 ben ik actief in de lokale PvdA en sinds 2013 fractievoorzitter.

Mijn grootste zorg voor de toekomst is de klimaatverandering. Het gaat om bestaanszekerheid voor de generaties na ons. Daadkrachtig optreden hiervoor is écht noodzakelijk!

ChristaOosterb @christaoosterb

Prachtig verhaal https://t.co/13KAeJPeDS

ChristaOosterb @christaoosterb

In de tuin zittend en bezig met de laatste voorbereidingen voor begrotingsvergadering van vanavond. 😎 It koe minder! #Terschelling #lekkerweertje https://t.co/Kb80iyfiyl

ChristaOosterb @christaoosterb

Ah er moet weer eens beter en meer uitgelegd worden aan “de samenleving”. Zóó vervelend dat “we” het maar niet snappen. 😤 #buitenhof https://t.co/2Wf8k1WfFp