Over mij

Vechten voor jouw rechten, daarvoor wil Barbara Oomen naar Den Haag. Want gelijke rechten heb je, maar moet je ook krijgen.

Of je nu in een regio woont, of in de Randstad. Vrouw bent of man. Leeft met een beperking of niet. Wie je ook bent, waar je ook woont: je hebt recht op goed werk, een fatsoenlijke woning, goed onderwijs, gelijke behandeling. Juist in het afgelopen jaar hebben wij gezien dat daar veel te veel scheef is gegroeid.

Barbara komt niet uit de politiek. Wel heeft zij, als hoogleraar rechten, heel veel maatschappelijke ervaring. Als onderwijsvernieuwer, mensenrechtenactiviste, aanjager van de energietransitie. Als decaan van een University College stond zij iedere ochtend bij de deur om te horen wat speelde en versterkte zij het hele Zeeuwse onderwijs. Zette zij met corona in op buitenonderwijs. Kreeg zij een prijs voor haar werk voor vrouwenrechten. Als mensenrechtenactiviste zorgde zij er, met anderen, voor een wet waardoor ieder kind nu leert over dit onderwerp. Als geboren verbinder bracht zij Zeeuwen samen om te werken aan schonere energie. Als grensrechter bij het voetbal, moeder van drie zonen, groôse Zeeuw en wereldburger luistert zij graag, en vertaalt dit dan pas in actie.

De NRC noemde haar ‘de meest prominente verkiesbare jurist’. Zij is specialist in het lokaal én internationaal recht, zat in de Staatscommissie Grondwet en bracht mensenrechten naar Nederland. Met deze achtergrond ziet zij niet alleen – zoals wij allemaal – dat de rechtsstaat rammelt, maar weet zij ook aan welke schroeven te draaien.

Als onverbeterlijke optimist weet Barbara dat de wereld mooier, beter, socialer kan. Graag zou zij zich, met hoofd, hart en handen uit de mouwen, daar in Den Haag voor inzetten. Voor de PvdA, in de traditie van ‘Recht voor Allen’. Voor vooral voor jou.

Word lid

Samen kunnen we onze idealen waarmaken. Doe mee!

Word nu lid

Word vrijwilliger in een kandidatenteam!

Begeleid onze kandidaat-Kamerleden en ga voorop in hun campagne.

Doe mee
BarbaraOomen @barbaraoomen

Naar de #klimaatstaking. Heel veel SDG evenementen. Mooi dat de #SDGs komende week ook in @provzeeland volle aandacht krijgen! https://t.co/SxVpEpsloA #Act4SDGs #SDGZeeland @Fridays4Future @SDGNederland https://t.co/3F3AIKQuxT

BarbaraOomen @barbaraoomen

Waanzinnig, de #klimaatboodschap van duizenden Zeeuwse jongeren. Kijken en handelen jullie, beste mensen aan de knoppen? @provzeeland @gemeentesd #ActAsOne #klimaatcrisis #COP26 @CFigueres
https://t.co/4VTzOuALol

BarbaraOomen @barbaraoomen

Oeps, hoe komt Middelburg hier ooit vanaf? Gelukkig krijgen onze studenten zelf uitzicht op de Lange Jan (of maakt dat het alleen maar erger…) https://t.co/rpnfnxtAJO