Over mij

Als Europarlementariër namens de PvdA hou ik me in het Europees Parlement met name bezig met de onderwerpen werkgelegenheid, sociale zaken, arbeidsomstandigheden en handel. Europa heeft met haar 25 miljoen werklozen een grote opdracht om snel werkgelegenheid te creëren. Daarbij moet er scherp gekeken worden op de kwaliteit van werk dat geboden wordt: Europa heeft een naam hoog te houden op het gebied van bescherming van rechten van werknemers. Vrijhandelsverdragen met Canada en de VS mogen onder geen beding leiden tot het uitkleden van Europese werknemersrechten.

Portefeuilles

Werkgelegenheid en sociale zaken

Alle berichten van Agnes Jongerius
a_jongerius @a_jongerius

Een socialer Europa: negen op de tien European is daar voorstander van, ook in Portugal!

Op de Sociale Top zijn beloftes gemaakt voor betere banen en armoedebestrijding. Met bestaanszekerheid en minimumlonen waar je fatsoenlijk van kan leven, daar zet ik mij elke dag voor in! https://t.co/FMPqqFLZkR

a_jongerius @a_jongerius

Luister de nieuwste PvdA Gewest Utrecht Podcast met @Willem_heesen en @RemcoGB terug, waar ik als gast mocht aansluiten.

We praten over misstanden op de arbeidsmarkt en wat ik nog wil bereiken voordat ik met pensioen ga 🎧 👉 https://t.co/k21BIutBiv https://t.co/VkZjhOHdZy

a_jongerius @a_jongerius

Wat echt helpt is het aanpakken van de uitzendsector, met een vergunningsplicht. En met normale huurcontracten voor arbeidsmigranten.

Uitzendbazen moeten verantwoordelijkheid dragen voor de mensen die zij hierheen halen: stop met dit sprinkhanengedrag.

https://t.co/SJ4KETbe3h

Berichten