Zonder ontmoetingsdemocratie, geen ledendemocratie

Zonder ontmoetingsdemocratie, geen ledendemocratie

In opdracht van het partijbestuur schreef de Permanente Werkgroep Ledendemocratie het rapport ‘Zonder ontmoetingsdemocratie, geen ledendemocratie’. Het rapport is nu voor alle leden beschikbaar binnen Mijn PvdA.

De PvdA is een politieke vereniging is waar iedereen zich thuis zou moeten voelen, zich moet kunnen uitspreken en waar we naar elkaar luisteren. Saamhorigheid en het clubgevoel dat maakt dat we graag bij elkaar zijn, ligt aan de basis van onze vereniging. Natuurlijk betekent dat niet dat we het altijd met elkaar eens hoeven te zijn. Sterker nog, meerstemmigheid maakt ons sterker en brengt ons nieuwe inzichten hoe we een eerlijker en socialer Nederland dichterbij brengen. Bij de PvdA, een partij met duizenden gedreven leden, past een politieke vereniging die bruist van de ideeën. Een partij waar leden (en niet-leden) het debat voeren op inhoud en samen hun gedachtes scherpen. Daar moet binnen onze partij genoeg ruimte voor zijn.

Naast een uitgebreide analyse van de ledendemocratie, doet de Permanente Werkgroep een groot aantal concrete verbetervoorstellen. Deze zijn samengebracht in een omvangrijke toolbox, zie pagina 31-47 van het rapport. Niet alle voorstellen kunnen (direct) uitgevoerd worden. Daarom werkt de Permanente Werkgroep aan een prioritering met bijzondere aandacht voor uitvoerbaarheid. Zodra de categorisering van de verbetervoorstellen in termen van prioriteit en uitvoerbaarheid is afgerond, zal deze worden besproken binnen het partijbestuur. Met veel energie gaan we daar de komende tijd mee aan de slag.

Lees hier het volledige rapport en volg op de pagina Ledendemocratie de laatste updates.

Namens de Permanente Werkgroep Ledendemocratie, namens het Partijbestuur,

Otwin van Dijk & Esther-Mirjam Sent

Delen:

We kunnen #NietZonderJou

Meld je aan en maak het verschil!

Doe mee

Steun onze docenten en blijf op de hoogte

Steun onze strijd en blijf op de hoogte van al onze acties, ideeën en activiteiten omtrent leraren.