Zeker zijn van je pensioen

Zeker zijn van je pensioen

Door Gijs van Dijk op 7 december 2020 Delen  

Een onbezorgde oude dag.

Dat is waar mensen na een leven lang werken behoefte aan hebben. Daarom is het goed nieuws dat pensioenfondsen er door de stijgende beurzen en het nieuws over de coronavaccins beter voor staan.

Mensen hebben behoefte aan een onbezorgde oude dag.

Toch is het nog onzeker of er wel of niet op de pensioenen gekort gaat worden. De PvdA wil dat gepensioneerden in deze ingrijpende tijd zeker kunnen zijn van hun pensioen, en er daarom niet wordt gekort. We willen een ‘generaal pardon’ voor mogelijke pensioenkortingen.

We geven in deze corona-crisis terecht miljarden aan belastinggeld uit om mensen aan het werk en bedrijven overheid te houden. Dan kan het niet zo zijn dat gepensioneerde verpleegkundigen en vuilnismannen tot 31 december 2020 onzekerheid houden over hun pensioen.

We willen een ‘generaal pardon’ voor mogelijke pensioenkortingen.

Terwijl deze uitzonderlijke tijden juist wel vragen om die zekerheid. Ook gepensioneerden moeten er in deze tijd vanuit kunnen gaan dat zij er niet op achteruit gaan. Daarom wil de PvdA alle mogelijke pensioenkortingen voor komend jaar van tafel. Zekerheid voor gepensioneerden in deze onzekere tijd is van groot belang.

Delen:

Word lid

Samen kunnen we onze idealen waarmaken. Doe mee!

Word nu lid