Investeer juist nu extra in de Waddeneilanden

Juist nu is er steun nodig om slim te investeren in toerisme en werkgelegenheid op de Waddeneilanden.

Investeer juist nu extra in de Waddeneilanden

Toerisme is de basis van de economie op de Waddeneilanden. Maar door de coronacrisis heeft het toerisme een harde klap gehad. Daarom moet er een noodfonds komen om meer te kunnen investeren in de Waddeneilanden.

Nederland gaat na maanden langzaam open, maar de Waddeneilanden kunnen nog steeds te weinig toeristen ontvangen. Dat betekent dat er minder werk is voor de mensen. En dat er minder geld te verdienen is op de eilanden.

In 2020 verwachten de Waddeneilanden een halvering van het aantal toeristen

In 2019 ontvingen de Waddeneilanden meer dan 1,5 miljoen toeristen. Maar door de coronacrisis en de nieuwe anderhalve-meter-economie zal de impact op de eilanden groot zijn. In 2020 verwachten de eilanden een halvering van het aantal toeristen.

Vanwege de coronacrisis willen veel Nederlanders de komende tijd graag op vakantie in eigen land. De veerboten tussen het vaste land en de Waddeneilanden varen weer. Maar ze konden door de maatregelen slechts een beperkt aantal reizigers meevoeren.

Juist nu is er steun nodig om slim te investeren in toerisme en werkgelegenheid

Kroegen, restaurants en campings die juist draaien op het bezoek van toeristen, staan er slecht voor. Juist nu hebben de Waddeneilanden extra steun nodig om slim te investeren in duurzaam toerisme en werkgelegenheid. Zodat de Waddeneilanden in de toekomst de gasten kunnen blijven ontvangen die ze hard nodig hebben.

Daarom dien ik vandaag een voorstel in voor een noodfonds van 20 miljoen voor de Waddeneilanden. Daarmee kan op de Waddeneilanden geïnvesteerd worden in landschap en natuur, goede verbindingen met het vasteland en andere eilanden, en duurzaam toerisme.

Ik dien een voorstel in voor een noodfonds van 20 miljoen voor de Waddeneilanden

Deze investeringen moeten ook zorgen voor meer banen. Met het noodfonds kunnen de Waddeneilanden bouwen aan een economie die toekomstbestendig is. Voor een economie die iedereen zekerheid biedt.

Delen:

Word lid van onze partij!

Samen maken we
onze idealen waar

Ja, tijd voor actie!