Wat ik wil bereiken als fractievoorzitter van de PvdA

Wat ik wil bereiken als fractievoorzitter van de PvdA

Door Attje Kuiken op 22 april 2022 Delen  

Eén op de negen kinderen groeit op in armoede. En dat gaat mij aan het hart, want ooit was ik één van hen.

Ik groeide op met alleen mijn moeder. We hadden het fijn samen, maar we hadden het niet breed. Die spanning, die onzekerheid, was altijd op de achtergrond aanwezig. Het maakt dat je nooit zorgeloos bent.

Daarom ben ik de politiek in gegaan. Politiek kan de levens van mensen veranderen. Kinderen de kansen geven die ze verdienen, ongeacht hun afkomst. Ongelijkheid verkleinen, bestaanszekerheid vergroten. Daarom ben ik sociaaldemocraat. Dat is wat mij drijft. Vandaag ben ik gekozen als fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid. En ik zeg jullie eerlijk: ik heb er veel zin in, maar ik vind het ook wel spannend.

Politiek kan de levens van mensen veranderen. Kinderen de kansen geven die ze verdienen.

Want er zijn grote problemen in ons land. Klimaatverandering en de oorlog in Oekraïne bedreigen onze manier van leven. De kwaliteit van ons onderwijs kachelt achteruit. De hoge energieprijzen drijven mensen tot wanhoop en er is een enorm tekort aan betaalbare woningen. De groeiende ongelijkheid zorgt voor verdeeldheid in de samenleving en onverschilligheid richting de politiek.

Daar wil ik wat aan doen. En dat doe ik niet alleen, maar samen met de rest van onze fractie. Samen met de ruim 40.000 leden van onze mooie partij. En door de progressieve krachten in dit land te bundelen, omdat we samen sterker staan dan alleen.

De Partij van de Arbeid staat op de schouders van reuzen. Nederland had er wezenlijk anders uitgezien zonder grootheden als Drees, Den Uyl en Kok. Zij hebben ons land eerlijker en socialer gemaakt. Het is nu aan ons om het volgende hoofdstuk te schrijven. Met een warm hart, met vrolijkheid en met een stevige dosis nuchterheid.

Het is hoog tijd dat Nederland weer sociaal wordt. Dus aan de slag!

Delen:

Word lid van onze partij

Samen maken we
onze idealen waar

Ja, tijd voor actie!