HBO-stagiair Community Building

HBO-stagiair Community Building

De PvdA is meer dan de landelijke politici die je waarschijnlijk kent van tv. Wij zijn vooral ook een grote vereniging van betrokken leden. Achter de schermen zijn er dagelijks duizenden mensen als vrijwilliger actief op sociaalmaatschappelijke thema’s, verdeeld over honderden lokale afdelingen.

Vanuit ons nieuwe partijbureau in Den Haag ondersteunen wij deze afdelingen. Ook zitten wij in een transitie naar een meer decentrale, vraag gestuurde ondersteuning. Als onderdeel daarvan gaan wij een beproefde methodiek van community building toepassen op onze vereniging. De methode wordt van oudsher gebruikt voor wijkopbouw en bevorderen van leefbaarheid. Het is onze stellige overtuiging dat de methode ook van waarde zou zijn voor een grote vrijwilligersorganisatie als de onze. De wijken zijn in dit geval de afdelingen, maar het doel is hetzelfde: het netwerk benutten en mensen activeren om sociale verandering tot stand te brengen.

Wat houdt de stage in?
Je gaat ons helpen de methode te vertalen. Daarvoor zul je onder andere de vragenlijst, checklist en stappenplan aanpakken. Dat vertalen is niet alleen letterlijk. Delen zullen vertaald moeten worden van Engels naar Nederlands. Maar ook inhoudelijk ga je de methode zo aanpassen dat hij voor onze vereniging geschikt is. Je werkt nauw samen met onze Projectcoördinator (jouw stagebegeleider) en de lokale coördinator van de pilot-afdeling. Om zeker te weten dat de door jou ontwikkelde instrumenten goed werkbaar zijn, neem je natuurlijk ook de proef op de som en neem je zelf een paar gestructureerde interviews af in de praktijk.

Wie zoeken we?
Je werkt in een drukke, dynamische omgeving waar de actualiteit regelmatig alle aandacht vraagt. Dat, gecombineerd met de aard van de stageopdracht, vraagt het nodige van jou:
• Je hebt interesse in maatschappelijke vraagstukken en burgerparticipatie.
• Je kunt goed organiseren en bent in staat om theorie om te zetten naar concrete ideeën.
• Je bent initiatiefrijk en kunt zelfstandig werken.
• Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
• Je beheerst redelijk/goed Engels.
• Bij voorkeur heb je zelf ruime ervaring als vrijwilliger.

De stage sluit mooi aan bij een opleiding HBO Sociaal Werk (/ Culturele & maatschappelijke vorming / Gedrag & Maatschappij / Maatschappelijk Werk en Dienstverlening) of Bestuurskunde (Overheidsmanagement / Politicologie). Maar ook als je een andere studie volgt, ben je welkom. Onze voorkeur gaat uit naar iemand die 3 maanden beschikbaar is voor 4 dagen per week. Maar ook andere varianten zijn mogelijk. Zelfs het verruimen van de opdracht, als je langer beschikbaar bent. In dat geval adviseren we je wel om eerst de mogelijkheden te bespreken met de Projectcoördinator, voordat je solliciteert. De stagevergoeding is conform ‘standaard 2019’.

Wat kun je bij ons leren?
Wij bieden een praktijkgerichte stageplek in het hart van de maatschappij en onze representatieve democratie. Je leert meer over de impact van vrijwilligerswerk, over de mensen en hun beweegredenen, maar ook over de organisatorische kant. Met de pilot zit je bovenop de laatste trends van outreachend werken, community vorming, maatschappelijk initiatief en civil society.

Meer informatie en solliciteren
Op www.pvda.nl/partij lees je meer over de verenigingsactiviteiten. Voor vragen over de stage kun je contact opnemen met de Projectcoördinator Bianca Jamanika via (070) 5500555. Wil je solliciteren, stuur dan je korte motivatiebrief met CV uiterlijk 24 september naar bjamanika@pvda.nl.

Delen: