AOW’ers niet in de kou

Behoud de koppeling met het minimumloon.

AOW’ers niet in de kou

Ouderen gaan er al jaren niet of nauwelijks op vooruit. Pensioenen worden niet geïndexeerd, maar de prijzen voor de boodschappen, gas en elektra en de huren stijgen fors. Steeds meer gepensioneerden komen moeilijk rond aan het eind van de maand.

In plaats van deze ouderen te helpen, kiest de doorstartcoalitie VVD, D66, CDA en CU (Rutte IV) om AOW’ers in de kou te laten staan. De AOW stijgt in de toekomst niet mee met de verhoging van het minimumloon. Deze wordt ‘ontkoppeld’. Dit is een klap in het gezicht van al die ouderen die jarenlang hard hebben gewerkt en nu willen genieten van een onbezorgde oude dag.

Behoud de koppeling met het minimumloon.

Het ontkoppelen van de AOW en het minimumloon is de bijl aan de wortel van ons sociale zekerheidsstelsel. Hierdoor gaan bijna 1 miljoen ouderen er fors in inkomen op achteruit. De ouderen met een klein pensioen worden het hardst geraakt door deze maatregel.

Dit mag en kan niet gebeuren. Dit onrechtvaardige plan moet van tafel. Daarom start de PvdA een petitie. Help ons mee en teken onze petitie voor het behoud van de koppeling van de AOW aan het minimumloon.


AOW’ers niet in de kou

Behoud de koppeling met het minimumloon.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Word lid van onze partij

Samen maken we
onze idealen waar

Ja, tijd voor actie!
Delen: