“Iedereen verdient een fijne plek om te wonen”

 

Patty, 40 jaar, woont in Zwolle, Overijssel.

 

“Samen met mijn gezin woon ik in deze sfeervolle jaren ’30 buurt in Zwolle. Dichtbij de school van onze zoons en in de buurt van allerlei winkels, sportverenigingen, parken en speeltuintjes.

We hadden ontzettend veel geluk dat we ons huis konden kopen: het stond nog niet op Funda en er kwam geen makelaar aan te pas. Het was net voordat woningprijzen echt explodeerden. De jaren daarvoor hebben we veel te duur in de vrije sector moeten huren. Voor ons was kopen dus echt een vooruitgang.

Mijn man is muzikant en zelfstandig ondernemer. Net als hij, zijn er veel zzp’ers en mensen met flexcontracten voor wie het nu onmogelijk is om een betaalbare woning te vinden. Huisjesmelkers verdienen goud geld en speculanten kapen de betaalbare woningen weg.

Ik vind het hoog tijd dat Nederland weer progressief volkshuisvestingsbeleid gaat voeren. De politiek moet zorgen dat er voldoende duurzame en betaalbare woningen gebouwd worden. En reguleer die huren, te gek voor woorden dat sommigen nu meer dan de helft van hun inkomen er aan kwijt zijn!

Dan kan iedereen - studenten, starters, gezinnen en ouderen - weer een eigen fijne plek vinden.”

Delen: