Wat betekent de coronacrisis voor jouw werk?

Wat betekent de coronacrisis voor jouw werk?

De coronacrisis is erg ingrijpend. Veel werkgevers gaan daar fantastisch mee om, maar op sommige plekken gaat dit niet goed. Zo worden flex- en uitzendkrachten naar huis gestuurd en brengen ouders noodgedwongen hun kinderen naar opa en oma. Dat kan echt niet. Vertel ons je verhaal.

Word jij ook naar huis gestuurd of krijg je geen mogelijkheid om zorg en werk te combineren? Of gaat het juist heel goed? Laat het ons dan weten via WhatsApp. Alle verhalen worden anoniem verzameld op deze pagina en ons Kamerlid Gijs van Dijk brengt deze verhalen onder de aandacht bij minister Koolmees. Samen vragen we zo bescherming voor iedereen die dit land draaiende houdt.

Uit privacy-overwegingen worden alle verhalen geanonimiseerd.

Mensen met creatieve beroepen worden in de steek gelaten

Ik ben een zelfstandig reclamemaker en heb na veel investeringen twee monsterklussen binnen gehaald voor dit jaar. Helaas zijn beide klussen volledig gericht op het toerisme en is alles nu gestopt. De vraag is of en hoe het ooit weer wordt opgepakt. Jammer dat de regeling zoals die nu is niet opgaat voor creatieve beroepen.

Wouter, zelfstandig reclamemaker

Ik was de eerste die eruit ging

Ik ben in december begonnen met werken in de schoonmaak op een vakantiepark. Helaas was ik de eerste die eruit ging. Ik en veel collega's van mij zijn nu thuis omdat vakantieparken en horecagelegenheden minder gasten krijgen. Dit is ook logisch, maar hoe moeten wij nu financieel verder?

Eva, schoonmaakster

Een hoop zorgen bovenop de zorgen die we al hadden

Op dit moment mag ik mijn beroep als zzp'er niet uitoefenen. Ik ben ambulant kapster en doe dit ongeveer 20 uur in de week. Dit is niet genoeg om ergens voor in aanmerking te komen en daardoor zit ik nu dus thuis zonder inkomen, maar wel met de lasten. Ik ben nu 10 jaar zzp'er en heb een klein buffer opgebouwd maar dat ben ik straks in een paar weken tijd kwijt. Kortom: een hoop zorgen bovenop de zorgen die we al jaren hebben.

Denise, ambulante kapster

Ik vertel mijn cliënten huilend van mijn ontslag

Ik ben twee jaar geleden in de thuiszorg begonnen. In januari liep ik een longonsteking op en werd bevestigd dat ik besmet was met het coronavirus. Ondertussen is als gevolg van de crisis ook mijn contract opgezegd en zit ik huilend mijn cliënten te vertellen van mijn ontslag. Ik wil geen uitkering. Ik wil mijn geliefde werk voortzetten. Vanuit heel mijn hart zorgen voor degenen die voor ons en ons land gezorgd hebben.

Danique, medewerker thuiszorg

Van de ene op de andere dag mijn contract stopgezet

Ik was via een uitzendbureau in dienst bij een damesmodezaak. Het ging goed, men was tevreden. Toen de coronacrisis kwam en de winkels bijna leeg waren, was er opeens geen werk. Waar de rest van de medewerkers op hun basisuren gezet werden, werd mij helaas gezegd dat ik per direct op 0 uren kwam. De dag erna werd mijn contract gestopt.

Jantine, medewerker in een damesmodezaak

Ik sta met mijn rug tegen de muur

Ik ben helaas mijn baan als intercedent bij een uitzendbureau kwijtgeraakt. Ik zat net in de proeftijd. Eind februari ben ik daar aangenomen. Nu ben ik er helaas alsnog uitgeknikkerd. De directie heeft alle proeftijden per direct gestopt. Een dag eerder besloot het bedrijf om alle uitzendkrachten door te betalen via de NOW-regeling. Helaas bleek dat voor het ‘vaste’ personeel in de proeftijd toch anders, waardoor ik nu echt met mijn rug tegen de muur sta. Voor mij zou zo’n zelfde regeling als voor zelfstandigen inderdaad een goede uitkomst zijn. Ik heb echt alleen iets nodig ter overbrugging.

Floor, intercedent

Het uitzendbureau doet geen moeite om te helpen

Ik werk in de kinderopvang via een uitzendbureau. Momenteel heb ik helaas geen werk en dus geen inkomen. Uitzendkrachten die in Fase A met uitzendbeding zitten hebben praktisch gezien geen recht op de NOW-regeling. Het uitzendbureau verwijst je verder naar het UWV om een WW-uitkering aan te vragen

Mirjam, pedagogisch meedewerkster

Mijn contract wordt niet verlengd om kosten te besparen

Ik doe de Pabo en hoop binnenkort voor de klas te mogen staan! Studeren kost een hoop, zeker omdat ik alles zelf moet betalen. Ik had een leuke bijbaan bij een bioscoopketen in Nederland, met onwijs lieve en leuke collega's waar ik twee weken geleden een vast contract zou hebben gekregen, en daarmee ook de zekerheid op inkomen de komende jaren. Helaas heeft de bioscoopketen nadat de deuren moesten sluiten alle aflopende contracten niet kunnen verlengen, om kosten te besparen. Gezondheid van iedereen in het land is natuurlijk topprioriteit nu, maar als ik niet snel een nieuwe baan vind kom ik binnenkort financieel gezien in zwaar weer terecht. Daar ben ik best een beetje bang voor.

Martijn, docent in opleiding

Het werk stopt, maar de huur niet

Ik heb een horecapand gehuurd voor mijn café, maar die moet nu verplicht sluiten. De huurkosten zijn het probleem. Deze zijn enorm en de verhuurorganisatie geeft enkel uitstel. Dit overleef ik niet, dit levert uitstel van faillissement op. Uitstel betekent duizenden euro's schuld bovenop de lening die ik al afgesloten heb. Uiteindelijk vrees ik als eenmanszaak failliet te gaan en dat het personeel toch op straat komt.

Robert

Zorg alsjeblieft voor een tegemoetkoming

Ik heb een massage- en bewegingstherapie praktijk aan huis. Ik mag daar nu niet werken. Ik kom ook niet in aanmerking voor de regeling voor zzp’ers omdat ik geen werkruimte buitenshuis heb en niet voldoe aan het urencriterium. Verder heb ik een 0-uren contract in de kinderopvang. Ook daar werk ik nu niet. Dus geen werk, geen tegemoetkoming en geen salaris. Inkomsten zijn nul! Ik heb de luxe dat we het kunnen redden met het salaris van mijn man. Veel van mijn lotgenoten zullen dat niet hebben, dus voor hen, zorg alsjeblieft voor een tegemoetkoming voor mensen met een 0-uren contract die nu financiële problemen hebben!

Lora, massage- en  bewegingstherapeute

Als oudere kom ik nu nog maar moeilijk aan werk

Zelf heb ik een 0-uren contract waarvan ik 25% aan uren momenteel inlever. Als oudere kom ik nog maar moeilijk aan werk. Vaak zijn het de simpele werkzaamheden die via deze contracten worden aangeboden. Wij zijn dus niet alleen nu, maar eigenlijk altijd de dupe als er iets gebeurd. De hekkensluiters. Laat de coronacrisis goede wijzigingen brengen: geef zekere contracten terug!

Bea

We willen niet naar een andere werkgever

Ik en mijn collega’s van een groot museum hebben geen uitzicht op een inkomen. Het museum ziet financieel geen andere optie dan ons te laten gaan, omdat dit de kosten drukt en zij het recht hebben dit te doen. Daar waar het bestuur de WW-regeling als makkelijk geld lijkt te zien, zien veel van mijn collega’s en ik de acceptatieplicht als een groot bezwaar, doordat wij geen van alleen wensen te vertrekken naar een nieuwe werkgever. Wij houden het nieuws goed in de gaten en hopen op een oplossing voor deze groep oproepkrachten die tussen wal en schip vallen.

Willemijn, museummedewerkster

Als ouders kunnen we niet meer bijspringen

Ik ben als zzp'er invalleerkracht en nu dus werkeloos, mede omdat ik geen vast contract heb en niet onder het schoolbestuur val. Ik heb ook drie studerende kinderen die hun bijbaan zijn kwijtgeraakt. Wij als ouders kunnen niet bijspringen. Hun studieschuld is al hoog, waardoor het nu wel héél onzeker wordt.

Alexandra, invalleerkracht

Op de eerste ziektedag uit dienst gehaald

Mijn man kreeg corona en is op zijn eerste ziektedag uit dienst gehaald. Hij zat nog in zijn proeftijd. Ik ben nu zelf ook positief getest. Het is heel zuur want we zijn inmiddels ook mensen kwijtgeraakt aan het virus. Ook de baas van mijn man heeft het virus gekregen. Wél gaf de werkgever aan dat mijn man terug mag komen als de crisis voorbij is.

Josephine

Ik mag niet werken, maar wel stage lopen

Ik ben als uitzendkracht begonnen bij een evenementencentrum en werd na het uitbreken van het virus in Nederland gelijk naar huis gestuurd. Ik mag ondertussen wel stagelopen voor school, waar ik studeer om automonteur te worden. Hoe krom wil je het hebben?

Carlo, uitzendkracht bij een evenementencentrum

Ik kom in de knel

Ik ben ook mijn baan kwijtgeraakt door de coronacrisis. Het was voor mij al moeilijk om een baan te vinden, nu al helemaal. Ik was net pas gestart, maar had het al erg naar mijn zin. Ik moet mijn zorgkosten betalen en er komt nu niks meer bij, waardoor ik in de knel kom als het gaat om de wekelijkse aankopen. Ik loop zo vast.

Liza

Als moeder maak ik me heel erg zorgen

Mijn zoon was aan het werk in een bekend museum sinds vorige zomer met een 0-uren contract. Het museum is meteen per 13 maart gesloten en zijn ingeroosterde uren over de rest van maart zijn gelijk uit het rooster verwijderd. Voor hem blijft het onduidelijk en zeer onzeker of zij iets voor hem kunnen betekenen of dat hij zelf actie moet ondernemen. Voor mij als moeder is het zeer zorgelijk omdat ik hem niet financieel kan helpen. Je wil niet dat je kind achterstand oploopt met rekeningen betalen of (nog meer) schulden maakt.

Chanel, over haar zoon als museummedewerker

Het bedrijf waar ik werk dreigt failliet te gaan

Ik ben werkzaam in een strandtent. In eerste instantie was ik direct al ontslagen, wat uiteraard niet mocht, want ik heb gewoon een vast contract. Maar het bedrijf dreigt nu failliet te gaan. Zo raak ik ook mijn werk kwijt. De NOW-regeling blijkt namelijk problemen te geven voor strandtenten. De situatie is voor mij nu enorm onzeker.

Astrid

Sinds de coronacrisis ligt al mijn werk stil

Ik werk in een advies- en projectbureau. Sinds de coronacrisis ligt al mijn werk stil. Dat betekent dat alle programma’s voor kinderen en natuur- en participatieprojecten in de openbare ruimte zijn geannuleerd of op de lange baan worden geschoven.

Petri, adviseur en projectmanager

Hoe help ik nu mijn studerende kinderen?

Ik ben invalleerkracht en nu dus werkloos, mede omdat ik geen vast contract heb en niet onder het schoolbestuur val. Ik heb ook drie studerende kinderen die hun bijbaan zijn kwijtgeraakt. Wij als ouders kunnen niet bijspringen. Hun studieschuld is al hoog en nu wordt het wel heel onzeker.

Sabrina, invalleerkracht

Wordt er aan ons gedacht of worden we vergeten?

De NOW-regeling wordt vandaag van kracht en is fijn voor werkgevers (en dus voor sommige werknemers) en voor zzp'ers. Ik had echter een contract voor bepaalde tijd en nu recht op drie maanden WW-uitkering. Waar werknemers en zzp'ers worden geholpen met extra geld worden mensen die toevallig een per 31 maart aflopend contract hadden nergens mee geholpen. Dat is vreemd. Ik red het wel maar ik denk dat er ook veel mensen in de problemen komen. Het vinden van werk zal de komende tijd moeilijker zijn. Natuurlijk blijf ik solliciteren, maar de groep mensen met aflopende contracten van bepaalde tijd zou erg geholpen zijn met bijvoorbeeld het verlengen van de uitkeringsduur met de maanden dat de coronamaatregelen gelden. Wordt er over deze groep nagedacht of is die gewoon vergeten?

Lars, zzp'er

Hoe betalen we voor de boodschappen?

Mijn partner en ik zijn beide zzp’er. Mijn vriendin woont op een chaletpark. Hier mag zij wonen en post ontvangen maar niet ingeschreven staan. Daarom staat zij bij mij ingeschreven. Daardoor krijgen we gezamenlijk een veel lagere uitkering. We verdienen nu niks, maar betalen wel het volle bedrag van de vaste lasten. Een enorm oneerlijke en kromme situatie. Hoe betalen we de vaste lasten en de gebruikelijke boodschappen?

Nieky en Ivar, yoga-instructeurs en masseurs

Een laf telefoontje van mijn werkgever

Ik kreeg heel laf een telefoontje van mijn werkgever dat mijn contract in juni niet wordt verlengd en daar bovenop de mededeling dat ik vanaf april maar 14 uur betaald krijg en niet de uren die ik normaal werk. Dat terwijl hij een goede buffer heeft, dat hij 90% van ons loon vergoed krijgt en eigenaar van het pand is. Dat is waarom ik dit moeilijk te verteren vind.

Eveline

De werkgever vertrouwt mij niet

Onlangs kreeg ik flink last van verkoudheid, niezen en longklachten. Omdat het om een cruciaal beroep gaat houdt mijn werkgever alleen koorts aan als reden voor ziekte en zet mij onder druk om te gaan werken. Dat heb ik al hoestend en snotterend gedaan, maar dat ging natuurlijk niet goed. Klanten waren ook niet zo blij met mij. Mijn planner heeft me gelijk weer ziekgemeld, maar de werkgever vertrouwt mij niet. Tot overmaat van ramp ontving ik een brief waarin ze dreigt loon in te houden.

Robert, vrachtwagenchauffeur in de voedselvoorziening

We worden niet behandeld als getroffenen

Ik ben taxichauffeur. De horeca is dicht. Er zijn geen evenementen. En de vliegvelden werken nu minimaal. Onze klandizie zit allemaal in deze omgevingen. Terwijl de staatssecretaris zegt dat we alleen de taxi moeten nemen als het echt nodig is, worden we niet behandeld als getroffenen. Dat terwijl alle kosten gewoon doorlopen. Hoe moeten we zo verder?

Ger, taxichauffeur

De baas betaalt me niet uit

Ik werk als oproepkracht in een restaurant. Ik kreeg zaterdag bericht dat de baas geen beroep meer op me doet en ook de lonen niet gaat uitbetalen, behalve het vaste personeel. Dat is 50% van zijn personeel. In de regeling staat namelijk nergens dat je personeel met een oproepovereenkomst moet doorbetalen. Alleen een moreel appel wordt er gedaan. Ook dat is niet oké. Ik zie graag dat hier meer aandacht en ook meer eisen aan worden gesteld. We komen zo in de problemen.

Sarah, oproepkracht in een restaurant

Dit bedrijf wil geld verdienen over de ruggen van onze medewerkers

Ik werk bij een uitzendbureau als talentmanager. Van onze uitzendkrachten bij de overheid, onderwijs en kinderopvang wordt het contract per 1 april niet verlengd. Daarnaast wordt wel een beroep gedaan op de NOW-regeling. Dit alleen om de aandeelhouders tevreden te stellen met hoge winsten. Hier tegenin gaan is zinloos. Dit bedrijf wil geld verdienen over de ruggen van onze medewerkers. Dit is niet oké. Een harde eis moet zijn dat ook deze medewerkers worden betaald. Het gaat hierbij om studenten die dat geld nodig hebben om rond te komen.De rest van de medewerkers krijgt contract van 4 uur per maand, maar werken natuurlijk veel meer. Dit kan echt niet.

Alex, talentmanager

Ons spaargeld om te overleven is op

We hebben een foodtruck waar we vol overgave voor werken. Door het coronavirus bevinden we ons nu in een lastige tijd want we zijn afhankelijk van de toeristenmarkt in Amsterdam. Nu is ons spaargeld op om te kunnen overleven. We vallen helaas niet onder de steunregeling van de overheid, maar juist deze hulp kan ons door de crisis heen hekelen zodat we daarna weer vol goede moed verder kunnen bouwen.

Martin en Daniela, hebben een foodtruck

Hardwerkende mensen verliezen hun inkomsten

In de bollenstreek zijn veel zzp’ers die werken met bloemen en deze transporteren naar lokale bloemenwinkels in andere landen binnen Europa. Dat staat nu veelal stil door de coronacrisis. Deze zelfstandigen verwachten geholpen te worden. Maar velen vallen buiten alle regelingen en vergoedingen. Dit zijn hardwerkende mensen met gezinnen die hun inkomsten grotendeels zijn verloren maar wel lasten hebben zoals de hypotheek en de aflossing van hun vrachtwagen.

Sandra Groenendal, fractievoorzitter PvdA Teylingen

We worden van het kastje naar de muur gestuurd

Het kabinet suggereert dat werkenden die door het coronavirus hun werk verliezen worden ondersteund. Maar in werkelijkheid worden mensen met nulurencontracten van het kastje(werkgever) naar de muur (UWV) gestuurd en omgekeerd. Dit is niet de steun die je verwacht van de overheid en van je werkgever.

Karel, heeft een nululencontract

We zijn afhankelijk van één inkomen

Onze osteopathiepraktijk komt niet in aanmerking voor tegemoetkoming van schade door het coronavirus. Mijn man kan/mag niet werken en ons gezin met vier kinderen is daardoor afhankelijk van één inkomen. Andere praktijken komen wel in aanmerking, maar waarom niet die van ons?

Marike, osteopaat

De vakantie inleveren voor het gemak van de werkgever

Ik ben werkzaam als buschauffeur. Tevens ben ik mantelzorger voor mijn vrouw, die een kwetsbare gezondheid heeft, dus zeer ontvankelijk voor het coronavirus. Ik heb dit aangegeven bij mijn leidinggevende en die geeft aan dat ik dan maar verlof moet nemen. Maar dit verlof heb ik nodig voor de vakantie en de rest van het jaar. Wat moet ik doen?

Jos, buschauffeur

Ik ben bang dat ik het zelf niet meer volhoud

Ik run al 16 jaar een hondentrimsalon. Dit is mijn enige inkomstenbron. De coronacrisis zorgt ervoor dat mijn gehele inkomen bijna is weggevallen. Terwijl mijn vaste lasten zoals hypotheek en boodschappen voor levensonderhoud, gewoon doorgaan. Omdat ik niet in aanmerking kom voor de steun van de overheid, ben ik bang dat ik het zelf niet meer volhoud.

Jolanda, eigenaar van een hondentrimsalon

We worden als 'vervangbaar' behandeld

Ik werk in een groot distributiecentrum. Het voelt alsof we als 'vervangbaar ' worden behandeld. Men moet verplicht naar werk, ook als er gezondheidsklachten zijn. Op de werkvloer wordt totaal geen extra rekening gehouden met hygiëne. Dat betekent dat wc's niet goed worden schoongemaakt en ontsmettingsmiddelen niet gedesinfecteerd worden na gebruik.

Arjen, magazijnmedewerker

Ik heb longklachten, maar moet wél naar mijn werk

Op mijn werk moeten we zij aan zij staan. Daardoor wordt er geen rekening gehouden met de richtlijn dat we anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden. We werken met mensen die een beperking hebben zoals longklachten of mensen met een stoma. Zij worden achter de lopende band geplaatst, waarbij wij ze begeleiden. Ik heb zelf longklachten, maar wordt wel verplicht om naar mijn werk te gaan.

Thea, doet sociaal werk voor gehandicapten

Het is creatief werken met kurk

Ik verzorg afstandslessen aan kwetsbare analfabete inburgeraars. Het is creatief werken met kurk. Eigenlijk niet te doen. Deelnemers lezen slecht of nog helemaal niet en kunnen dus niet voldoende online communiceren. De methodieken die nu werken voor de studenten die geen beperkingen hebben, werken dus klaarblijkelijk niet voor klassen bestaande uit kwetsbare inburgeraars.

Marieke, docente

Wij voelen ons aan ons lot overgelaten

Mijn man en ik hebben al ruim vijftien jaar een dierenpension. Doordat niemand momenteel op vakantie kan/mag hebben wij dus ook geen klandizie en geen inkomsten. Tot onze schrik komen wij niet in aanmerking voor de tegemoetkoming van het kabinet omdat we onder andere hetzelfde woon/werkadres hebben. Wij voelen ons op dit moment ontzettend aan ons lot overgelaten.

Filip en Anne, werken in een dierenpension

Ik word niet gesteund, maar moet wel de lasten betalen

Ik ben zelfstandig als sportmasseur en heb een praktijk aan huis waar ik zes dagen in de week werk. Door de coronacrisis mag ik niet meer werken, wat logisch is. Maar ik kom niet in aanmerking kom voor een tegemoetkoming, omdat mijn woon- en werkadres niet van elkaar verschillen. Dat is toch banaal? Ik moet namelijk wel gewoon mijn lasten blijven betalen. Hoe moet ik deze tijd nu doorkomen?

Nathan, sportmasseur

Ik voel me erg onveilig op mijn werk

Ik ben werkzaam bij een sorteercentrum van een groot bedrijf. Het bedrijf houdt zich op geen enkele manier aan de richtlijnen van het RIVM. We werken met 50 mensen binnen en worden door 30 tot 40 chauffeurs bezocht. Ik voel me erg onveilig op mijn werk. Waarom wordt mijn bedrijf niet aangesproken voor dit gedrag?

Ali, werkzaam bij een sorteercentrum

Zieke medewerkers worden naar hun werk gestuurd

Ik ben een manager bij één van de grotere beveiligingsbedrijven van Nederland. Het gaat hier niet goed. De contracten met opdrachtgevers zijn uitgeknepen en de aanbestedingen zijn absurd. De medewerkers zijn hier de dupe van. Omdat bedrijven bang zijn verlies te draaien, worden ook zieke medewerkers nu naar hun werk gestuurd. Daarnaast zorgen de beveiligingsbedrijven nauwelijks voor beschermingsmiddelen. De gezondheid van beveiligers loopt gevaar.

Rudy, manager bij een beveiligingsbedrijf

Terwijl mensen thuis blijven, moeten wij het gevaar opzoeken

Ik werk voor een woningbouwvereniging in Amsterdam. Wij komen ook tijdens de coronacrisis bij gemiddeld vier klanten per dag op bezoek. Dit zijn regelmatig mensen die tot de risicogroep behoren. Dit is onverantwoord. Bij een klus zijn mensen thuis en hebben ze vaak ook kinderen die thuis zijn, wat de kans op besmetting vergroot. Terwijl iedereen thuis zit uit voorzorg, moeten wij juist het gevaar opzoeken. 

Ton, werkt voor een woningbouwvereniging

Ik word op "verlengd verlof zonder loon" gezet

Ik werk bij een wereldwijd opererend bedrijf in de reiswereld. Het hoofdkantoor staat in de Verenigde Staten. Wereldwijd wordt 70% van het personeel op  "verlengd verlof zonder loon" gezet, inclusief ik. In Nederland kan dit niet. Ik weet niet wat deze crisis voor mij betekent, maar ik word er niet rustiger van.

Joey, medewerker bij een reiskantoor

We betalen onze inzet met de vakantie-uren

Mijn vorige werkgever, een hotel, heeft deeltijd ww aangevraagd. Maar ze laat het vaste personeel de klusjes doen én tegelijkertijd min-uren opbouwen. Als de overuren op zijn, wordt gekeken naar het aftrekken van de vakantie-uren. Ik wil graag een melding maken bij het UWV, maar ik ben huiverig om de naam van mijn werkgever te noemen. 

Stefano, medewerker in een hotel

Het museum is gesloten en mijn contract stopgezet

Ik werk via een nul-urencontract bij een museum. Dit contract loopt iedere week af en wordt stilzwijgend verlengd. Maar dankzij de coronacrisis is het museum nu gesloten en is mijn contract stopgezet. Nu missen we ons inkomen en moet ik afwachten of ik weer aangenomen wordt.

Annette, 38 jaar, museummedewerkster

Steeds meer collega's lopen in de garage

Mijn man is buschauffeur en heeft de afgelopen twee weken schoonmaakwerkzaamheden gedaan. Nu er alleen zondagsdiensten worden gereden lopen er steeds meer collega's in de garage. Hij heeft diabetes die niet onder controle is met hoge bloeddruk, maar moet volgens de werkgever en de bedrijfsarts gewoon gaan werken.

Olivia, over haar man als busschauffeur

Wij behoren tot risicogroep maar worden ondankbaar behandeld

Ik ben vrachtwagenchauffeur en merk dat, naast het feit dat ik door moet werken ondanks dat ik tot een risicogroep behoor, de werkgever zich op geen enkele manier houdt aan de richtlijnen van het RIVM. Ze maken geen ontsmetter beschikbaar en verbieden mij om naar het toilet te gaan om mijn behoeften te doen. We worden ondankbaar behandeld.

Alex, buschauffeur

Niemand houdt zich hier aan de rijchtlijnen van het RIVM

Ik werk in het magazijn van een groot distributiecentrum. Niemand houdt zich hier aan de richtlijnen van het RIVM. We zitten vaak aan elkaar geplakt als we werken met buschauffeurs en andere collega’s. De werkgever geeft aan dat er gewoon gewerkt moet worden en verplicht iedereen naar werk te komen, ondanks dat er verhalen zijn van familieleden van collega’s die besmet zijn het met coronavirus.

Faisal (32), magazijnmedewerker

Delen: