Zeker zijn van een veilige buurt
Zeker zijn

Zeker zijn van een veilige buurt

Zeker zijn

Een fijne buurt. De plek waar je kinderen op straat spelen. Waar je met de buren een BBQ organiseert. Waar je ’s avonds laat zonder zorgen met je geliefde over straat kunt. Je wilt je veilig voelen. Criminelen moeten worden aangepakt en niet hun straf ontlopen. Slachtoffers moeten zeker zijn dat ze beschermd en geholpen worden.

Wij willen:

Meer investeren in de politie. Een wijkagent per 5000 inwoners is voor de PvdA het minimum.

Dat de georganiseerde criminaliteit die grof geld verdient met de meest zware misdaden ontmanteld wordt. Te beginnen met criminele motorbendes. En een drugsbeleid dat zorgt voor het aanpakken van de echte problemen: de niets ontziende drugsmaffia moet worden aangepakt, de wietsector juist gelegaliseerd.

Dat kwetsbare groepen beter beschermd worden: kinderporno moeten met alle kracht bestreden worden. Bij huiselijk geweld moet niet het slachtoffer maar de dader het huis uit. LHBTI’s moeten zonder gevaar over straat kunnen gaan. Slachtoffers van verkrachting moeten bij het doen van aangifte serieus genomen worden.

Dat er meer capaciteit en kennis komt voor het opsporen en vervolgen van online misdrijven. Van hate crimes via social media, het digitaal stalken tot internetoplichting.

Dat iedereen die onrecht ervaart zijn recht kan halen, ongeacht de dikte van je portemonnee. We willen investeren in de gesubsidieerde rechtsbijstand.

Dat werkers in de veiligheid en hulpverleners beter beschermd worden: blijf met je handen van onze politiemensen, brandweerlui en ambulancepersoneel af.

Delen:

Word lid

Samen kunnen we onze idealen waarmaken. Doe mee!

Word nu lid