De lijsttrekkerskandidaten Eerste Kamer stellen zich voor

De lijsttrekkerskandidaten Eerste Kamer stellen zich voor

Mei Li Vos, Ruud Koole, Jeroen Recourt, Esther-Mirjam Sent

Foto Shutterstock / blvdone

Leden kiezen de lijsttrekker

Alle PvdA-leden bepalen samen wie onze lijsttrekker wordt voor de Eerste Kamer en daarmee wie de richting van onze toekomst bepaalt. Dat gebeurt tijdens de ledenraadpleging van maandag 5 november tot woensdag 14 november.

Alles over de ledenraadpleging 

Agenda

 • Dinsdag 16 oktober bekendmaking kandidaat lijsttrekkers
 • Donderdag 1 november bijeenkomst met kandidaat-lijsttrekkers in Assen
  Meld je aan >
 • Zondag 4 november bijeenkomst met kandidaat-lijsttrekkers  in Amsterdam >
 • Maandag 5 november openstelling ledenraadpleging
 • Maandag 5 november bijeenkomst met kandidaat-lijsttrekkers in Leiden >
 • Dinsdag 6 november bijeenkomst met kandidaat-lijsttrekkers in Utrecht >
 • Woensdag 7 november bijeenkomst met kandidaat-lijsttrekkers in Breda
  Meld je aan >
 • Donderdag 8 november bijeenkomst met kandidaat-lijsttrekkers in Arnhem >
 • Vrijdag 9 november bijeenkomst met kandidaat-lijsttrekkers in Heerenveen >
 • Zaterdag 10 november lunchdebat kandidaat-lijsttrekkers in Rotterdam > 
 • Maandag 12 november bijeenkomst met de vrouwelijke kandidaat-lijsttrekkers in Eindhoven >
 • Woensdag 14 november sluiting ledenraadpleging
 • Vrijdag 16 november bekendmaking lijsttrekker
Mei Li Vos

Mei Li Vos

Méér zekerheid en méér verbondenheid. Dat is de opdracht van onze politiek. In de Eerste Kamer toetsen we, als ik uw lijsttrekker mag zijn, wetten dus niet alleen op uitvoerbaarheid. We toetsen wetten aan onze idealen. En als ze er mee in strijd zijn stemt onze fractie tegen.

Meer strijdbaarheid is nodig. Want de arbeidsmarkt veramerikaniseert, vreemdelingenhaat rukt op en het klimaat warmt op. Onze linkse en vooruitstrevende antwoorden moeten met kracht en overtuiging naar voren worden gebracht. Gure rechtse politiek vraagt niet om bespiegeling. Dat vraagt om bestrijding. Dat vraagt om antwoorden waar mensen beter van worden.

Dat kan. Als we met een sterke fractie en een energieke partij ons geluid laten horen. Als we met onze linkse en vooruitstrevende bondgenoten de rechtse coalitie haar meerderheid in de Eerste Kamer afnemen. Daar wil ik al mijn ervaring en energie voor inzetten. Daarom wil ik uw lijsttrekker zijn.

Ruud Koole

Ruud Koole

Een sterke sociaal-democratische beweging is goed voor het land. Dat klinkt misschien aanmatigend. Maar ik ben daar van overtuigd.

De sociaal-democratie die opkomt voor bestaanszekerheid, sociale rechtvaardigheid, rechtsgelijkheid en solidariteit. Die zorgt dat er voldoende goede huisvesting, zorg, sociale zekerheid en werk is voor zoveel mogelijk mensen; ongeacht afkomst, leeftijd, kleur of geslacht. Die niet bij de pakken neerzit, maar actief bijdraagt aan een schoner milieu en aan bestrijding van onrecht in eigen land en daarbuiten. Die de toekomst optimistisch vorm wil geven.

Zo’n sociaal-democratie zorgt dat Nederland een eerlijke, vrije en fatsoenlijke samenleving is, waar het goed toeven is: voor velen, niet slechts voor een toplaag.
Ook in de Eerste Kamer moet dit PvdA-geluid krachtig klinken.

Het is nodig en het kan! Als wetenschapper, maatschappelijk bestuurder, voormalig partijvoorzitter en senator wil ik mijn ervaring, energie en expertise daarvoor graag inzetten. Daarom stel ik me kandidaat als lijsttrekker!

Meer weten? Ga naar www.ruudkoole.nl

Ga in gesprek

Jeroen Recourt

Jeroen Recourt

Als oud-rechter en reclasseringswerker weet ik als geen ander hoe belangrijk goede wetten zijn. Vooral voor kwetsbare mensen. De lessen die ik toen leerde, draag ik tot vandaag met me mee. Oordeel niet te snel. Zie de menselijkheid in een ander. En de wet is er om de kwetsbaren te beschermen. Ik heb het te vaak mis zien gaan. Slechte wetten beschermen niet. Slechte wetten maken onrecht recht.

Dat is waarom ik het werk van de Eerste Kamer zo belangrijk vind: daar worden wetten getoetst op hun uitwerking. Op rechtvaardigheid. Opkomen voor mensen die kwetsbaar zijn. Voor gelijkheid en rechtvaardigheid. Dat is waar de PvdA voor staat. Dat is waar ik voor sta. En daarom wil ik graag uw lijstrekker worden voor de Eerste Kamer.

Ik heb mijn werk gemaakt van het werken met wetten. Van het recht en rechtvaardigheid. En ik wil dat graag blijven doen. Samen met u. En namens u. En daarom vraag ik uw steun en uw stem. Dank u wel.

 

Esther-Mirjam Sent

Esther-Mirjam Sent

Mijn vader was vroeger de zoon van een badmeester en is nu de vader van een senator. Juist dit verheffingsideaal is voor mij altijd de kern van de sociaal-democratie geweest. Hier moet ook vandaag de dag nog voor gestreden worden. Mensen voelen zich onzeker. En als we niet oppassen wordt de sociale kloof juist groter.

Dit mogen we als PvdA niet laten gebeuren. Dat betekent dat we vanuit de Eerste Kamer moeten strijden tegen de stapeling van ongelijkheid. Dat we zorgen voor wetten die te begrijpen en te doen zijn.

Sinds kort ben ik voorzitter van onze Eerste Kamerfractie. Graag ga ik hier de komende vier jaar mee door. Een stem op mij is een stap verder naar een eigentijds linkse koers. In balans, want ik zorg voor rust, én vechtlust. Zodat we eendrachtig strijden voor een betere toekomst. Meer weten: senatorsent.nl

Word lid

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word nu lid