Micky Biddlecombe

Verhalen

Micky Biddlecombe

Micky Biddlecombe is een held voor de PvdA-Zaanstreek, omdat zij het initiatief heeft genomen tot de oprichting van MOE en dagelijks voor de mantelzorgers in de weer is.

Mantelzorgers die elkaar steun geven., dat is de doelstelling van stichting MOE. De stichting wordt gevormd door vrijwilligers die zich inzetten voor mantelzorgers.

Als één of meer van je kinderen een ziekte heeft of verstandelijk beperkt is, als je ouders op een leeftijd komen dat ze meer zorg vragen en als je partner door een ongeluk in een lang revalidatieproces terecht komt, dan kan je jezelf wel een fulltime mantelzorger noemen. “Daarvan zijn er veel in onze samenleving en die moeten niet overbelast raken”, zegt Micky Biddlecombe. “Daarom ben ik MOE gestart, om mantelzorgers gelegenheid te geven elkaar te ontmoeten, samen iets leuks te doen en vragen met elkaar te bespreken. Mensen die in dezelfde situatie zitten kunnen veel voor elkaar betekenen.” De bijeenkomsten die MOE organiseert, de huisbezoeken die de vrijwilligers van MOE brengen, het kopje koffie dat de lotgenoten met elkaar drinken, moeten de mantelzorgers wat verlichting geven, want het zorgen voor de naasten gaat altijd door.

Delen:

Dit zijn onze helden

We kennen ze allemaal; echte doeners die het verschil maken. Mensen die dagelijks hun steentje bijdragen aan een mooier Nederland. Zij helpen Nederland vooruit. Wij willen deze mensen een gezicht geven.

Lees meer