Mark van den Boomen

Verhalen

Mark van den Boomen

Mark van den Boomen helpt als jongerenwerker de jeugd vooruit. Dat is keihard nodig. De maatschappij is veeleisend voor jongeren. Ze worden volwassen, worstelen met hun identiteit en er wordt veel van hen verwacht. Die maatschappelijke druk valt niet mee. Veel jongeren zijn onzeker over zichzelf of wat ze willen. Dan is het belangrijk dat ze ergens terecht kunnen met dingen die ze niet met hun ouders kunnen of durven bespreken. Op die momenten staat Mark voor ze klaar.

Een van de jongeren waarmee Mark heeft gewerkt geeft het heel sterk aan: ‘Mark was er voor mij toen ik uit huis was geplaatst en van school af moest. Ik kwam in een woongroep te wonen waar Mark me regelmatig opzocht. Hij bood me veel emotionele steun door bijvoorbeeld mee te gaan naar de rechtbank en motiveerde me om naar school te gaan als ik niet wilde. Nu heb ik een fulltime baan en heb ik mijn pad al veel beter uitgestippeld mede dankzij Mark.’

Mark adviseert en verbindt jongeren met verschillende achtergronden, onder andere door ze samen te laten sporten. Hij zorgt ervoor dat jongeren meer zelfvertrouwen krijgen zodat ze hun eigen talent kunnen ontdekken en de waarde ervan gaan inzien. Mensen tellen mee als hun vaardigheden meetellen. Dat begint als je jong bent.

Precies om die reden is Mark van den Boomen de held van kandidaat-Kamerlid Richard van de Burgt: hij brengt het beste naar boven in de jeugd.