Astrid van der Meer

Verhalen

Astrid van der Meer

Samen koken is meer dan het voorbereiden van de maaltijd. Dat heeft Astrid van der Meer gedacht toen ze haar kookstudio opzette. Samen koken betekent samen beslissingen nemen, overleggen met elkaar, keuzes maken en lachen als er iets mis gaat. En na de voorbereiding volgt het eten. Samen koken en eten is ontmoeten, door Astrid “daten” genoemd. De stichting heet ook Stichting Met Elkaar, Koken, Eten & Daten. De keuken is zo ingericht, dat iedereen mee kan doen. De 4 kookunits zijn in hoogte en laagte verstelbaar en de ruimte is drempelloos, zodat iemand in een rolstoel ook zijn weg kan vinden in de keuken en mee kan helpen bij de bereiding van de maaltijd. Met de leerlingen van Dynamica, een school voor speciaal onderwijs, wordt eenmaal per week de lunch voorbereid. Het uitgangspunt van Astrid is dat mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking ook mee moeten kunnen doen. Zelfs al zouden ze niet kunnen helpen bij de voorbereiding, dan nog zijn ze uitgenodigd, want ook het zien van de kleuren en het ruiken van de geuren zorgt voor het genieten.

Astrid heeft meegedaan aan het tv-programma Masterchef Holland 2014 en heeft toen het plan opgevat om iedereen – met of zonder een geestelijke of lichamelijke beperking, alleenstaanden, collega’s, vrienden of familieleden – de mogelijkheid te geven in een ontmoetingssfeer een maaltijd voor te breiden. Voor de producten maakt ze gebruik van de dagvers-producten van de supermarkt, die anders weggegooid zouden worden.

Astrid is een held voor de PvdA Zaanstreek, omdat zij met haar initiatief veel mensen blij maakt. Ook geeft zij alle ruimte aan mensen met een beperking.

Delen:

Dit zijn onze helden

We kennen ze allemaal; echte doeners die het verschil maken. Mensen die dagelijks hun steentje bijdragen aan een mooier Nederland. Zij helpen Nederland vooruit. Wij willen deze mensen een gezicht geven.

Lees meer