Sharon Dijksma voorgedragen als wethouder Amsterdam

Sharon Dijksma voorgedragen als wethouder Amsterdam

Door De Redactie op 17 mei 2018 Delen  

De PvdA in Amsterdam heeft Tweede Kamerlid Sharon Dijksma gevraagd om wethouder te worden in Amsterdam. Al enkele weken wordt er onderhandeld over een nieuw gemeentebestuur. Vanuit het vertrouwen in het verloop van de bespreking, maakt de PvdA Amsterdam vandaag bekend dat als een akkoord wordt gesloten, Sharon zal aan de gemeenteraad worden voorgedragen als wethouder met de portefeuille Verkeer & Vervoer, Water en Luchtkwaliteit.

Sharon Dijksma: “Ik vind het heel bijzonder en eervol om samen met mijn gezin in onze prachtige hoofdstad te mogen wonen en werken. De uitdagingen voor Amsterdam zijn groot. Deze fantastische metropool moet tegelijk leefbaar, bereikbaar en dynamisch blijven. Met als doel een beetje meer zuurstof te realiseren voor alle Amsterdammers. Het is deze opdracht waar ik ongelooflijk veel energie van krijg en die mijn hart sneller doet kloppen, ook omdat ik de portefeuille zo goed ken en weet wat het zal kunnen betekenen in het dagelijks leven van alle Amsterdammers.”

Lodewijk Asscher: “Sharon is een van de beste bestuurders die de PvdA heeft. Haar overstap als wethouder naar Amsterdam past in onze ambitie echt het verschil te maken en de partij lokaal weer op te bouwen. Het is prachtig nieuws voor de Amsterdammers, maar de Kamerfractie gaat haar enorm missen. Want Sharon is niet alleen zeer ervaren, maar bovenal ook een geliefd collega.”

Delen:

Word lid

Samen kunnen we onze idealen waarmaken. Doe mee!

Word nu lid